Selasa, 11 November 2008

Akhirnya... Ketahuan Juga....

.
what the topic kali ini... dan apa kaitan gambar ini dengan ini cerita.. hehehe semua nya tak ada kaitan... cuma hari ni aku agak happy dan ada ditambah sedikit sedih or maybe leh dikatakan macam dont know how to react... kan... hemmm ntah lahh but just hope semua nya ok....

ok... kalau kalian pembaca setia hampeh dot com ni kan... actually dalam thread aku sebelum ni... ada bercerita pasal pakcik aku kan... hehehhe... so akhirnya... ketahuan juga di mana dia tinggal... yup.. walaupun hanya berbekalkan just nama penuhnya... alhamdulillah... tampa perlu aku war warkan di suratkhabar... radio mahupun televisyen...(semua ini adalah cadangan member member ku bila aku bercerita tentang hal ini kepada mereka...)

ya... cuma apa yang aku perlukan seseorang yang sama sama berkhidmat dalam satu bidang... mean just ada seorang yang kerja sebagai seorang ahli bomba... ya... dengan bantuannya... dapat sudah aku tahu dimana pakcik ku ini tinggal.... say thanx to member AbgLong aku yang dapat membantu kitorang dalam misi ini...

so siang tadi time lunch... AbgLong aku kata misi kita berjaya.. dan kini pakcikku berada di Sungai Petani... well.. aku rasa happy atleast selesai sudah tugas ataupun pesan PakCik dan MakCik aku yang di Sabah yang berharap kitorang dapat cari adiknya ini... actually pakcik aku ni adik pada mak aku... yes....

but disamping berita gembira yang diterima... ada yang kurang enak untuk didengar... di mana pakcik aku ni baru habis operation kakinya... hemmm rasa sedih plak... diharap semuanya ok lahh... dan benda ni membuatkan diri ini teringin amat untuk bertemu ngan pakcik ku ini yang aku rasa selama 27 tahun ++ aku hidup aku tak jumpa lagi malah aku tak dapat imagine macam mana rupanya....

ya... InsyaALLAH.. kalau diizinkan.. akan aku bersama AbgLong aku menyusul ke utara nanti.. biarlahh anak buah nya yang menyusul dulu sebelum dia mencari kitorang sekeluarga... hehehheh..... well diharap misi untuk bersua ini pula akan berjaya... InsyaALLAH..

ehehhe... maybe ada satu lagi misi untuk mencari seorang lagi pakcik ku... yang dah lama tak contact rasanya last aku jumpa pakcik aku ni raya time di sabah.. bila dia sama sama pulang beraya... tapi aku kurang pasti berapa umurku time tu... rasanya 13 kot....

tapi atleast aku tau dia ada di bandar Kuala Lumpur ni dan berkerja sebagai Polis... hemmmm dan rasanya kalau ingin cari yang ini lagi senang kan.. tanya ajhe pada polis... heheheh... dan kini aku dapat berita dia juga merupakan seorang photographer untuk PDRM... dimana ada terdapat satu kes yang membabitkan beliau....

tak apalah pakcikku yang ini nanti dulu.. kerana dia ini pula adik kepada abah aku... dahulu ada krisis... so apa apa pun biarlah abah aku yang handle.... hehehhe ntah ntah abah aku selalu jumpa bila turun kat KL mana kita tau kan.. dia kan abang pada pakcik aku tu... hehehe dan dan ajhe aku ni...

so gitulahh ceritanya.... diharap misi aku bersama AbgLong aku ini untuk bertemu pakcikku yang di Sungai Petani akan berjaya... StayTuned....

TakSangkaYe...
.

6 ulasan:

Oak berkata...

Abg Oak kau pun nak ikut sekali gi Utara..... tadi pagi ada bincang ngan Abg Long mengenai perkara ini..... confirm ke 28hb ...........

KeMatZ berkata...

wokkehhh no prob.... yupz 28hb malam gerak dari kl... heheheh

Kos Serani berkata...

KEMATZ..."Tak sangka ye" dapat juga kamoo jejaki pakcik kamoo tu. Sedih juga, mcm JEJAK KASIH. Tapi atleast U tahu dia masih hidup, harap keluarga kamoo yg lain gembira dengan berita ini dan yg lebih manisnya, anak saudaranya sendiri yg menjejakinya.

KeMatZ berkata...

kos... thanx... tu lah kos.. actually mau cari lama sudah... tapi baru baru ni baru beria... kerana support dari AbgLong aku tu.. coz waktu dia kecil rasanya dia pernah lahh jumpa pakcik ku ini.... macam aku serius.. memang tak pernah jumpa...

doakan agar dapat jumpa ya.. hehehe...

gidong berkata...

Patutnya pic pak cik tu yg masuk entri ni.. bukan pic kematz citttt :)

KeMatZ berkata...

gidong.... coz aku tiada ba gambar nya... nanti lahh bila aku jumpa akan aku masukkan....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin