Isnin, 17 Disember 2007

Seharian Aku Di Hari Sabtu 15hb Disember 2007

.
Aku nak citer pasal semalam ..... Hari Sabtu..... ya Allah... semalam aku rasa hari makan bagi diri aku yang tak berapa nak sihat ni..... dah lahhh still tak stable diri ni.... tapi aku gigih gak kluar gi berjalan.... jumpa member aku kat midValley.... tak sampai hati plak aku tak gi.... sebab perjumpaan ni dah di planning sejak 2 minggu before this... dan makesure semua budak kelas dapat mai.....

tujuan perjumpaan ni ialahh sebab nak jumpa member aku ni sorang si Azarul... sebab dia akan menamatkan zamam bujang dia tak lama lagi... dan kenduri dia buat on 23th and 25 disember ni.... so buat plak kat utara...... then time tu merupakan cuti panjang so aku memang tak dapat nak mai... coz aku balik kluang gitu.... so ramai lagi member tak apa mai... so plan jumpa dia and bagi hadiah siap siap....

then perjumpaan set around 12 tengah hari kat midvalley.... tapi aku biasalahh malas nak mai awal awal... 12 30 aku baru nak gerak dari rumah... aku sempat gi kedai photo cuci gambar untuk kakgie (member fc) dan sempat hantar laundry bagai... ehehehhehe ... sampai ajhe kat sana aku dapat messege dari si Nany... kata kat food junction..... then bila jumpa dia... aku just nampak dia ngan azarul.... and one mamat cina or nampak like sarawakian or sabahan.... then pada mula nya aku ingat member zarul kot... heheheh aku pun sampai sapa zarul nany and duduk sebelah mamat tu and salam dia... then dorang lehh kata...

"zam... siapa ko salam..." aku jawab "oh bukan member korang ke..."

ishh malu aku tapi aku cool ajhe... relax... mamat cina tu pun buat dek aje.... dan dia pun salam ajhe time aku hulurkan tangan aku....then aku tanya mana yang lain... hampeh betul... aku ingat semua dah ada... heheheh then si Pza, Sue and Daus sampai setelah confuse pasal which one food court yang dimaksudkan oleh Nany... sampai aku kena call si Daus inform... satu level ngan wayang baru dorang tau.... hehehehhehe

then si Eric pun sampai gak.... so kitorang semua order makanan masing masing kecuali si Pza and Daus.... dorang dah makan kat bawah kat Ayamas.... sesuatu dorang ni... ada apa apa ke.... hehehehhee..... aku just order mee chicken with soya source... hemmm ntah lahhh... tapi mee lah..... yang lain nasi... so yang mai cuma 6 orang ajhe mean termasuk zarul 7.... hemmm mana yang lain ye.... aku kadang kadang respect kat Eric... walaupun dia Chinese.... dia mai ajhe gathering yang budak ni buat... walaupun just mai untuk makan then dia balik... coz dia ni jenis bukan mamat hangout bagai.... hemmmm compare ngan budak budak kita means melayu... yang memang aku kenal tak kisah nak ajak hangout... tapi mungkin sebab kisah lama... yang remeh temeh... still tak nak join... ntah lahh sampai bila nak macam ni... aku pun naik bosan... tapi lantak lahh korang semua dah jadi DEVELOPER... SOFTWARE ENGINEER.... apa lagi... PROGRAMMER..... what everlah kan......

then time tu lepas makan semua blank tak tau nak buat apa.... ada yang ajak main bowling... tapi si Azarul nak balik dah... kira tak best plak...coz dia tak ada.... nak ajak nengok wayang ada yang jenis tak nengok wayang... so respect gak kat kawan kita ni...so bila si Azarul dah gerak.... kitorang tak tau nak buat apa.... so finally aku ajak dorang lepak minum... setelah masing masing berborak berdiri depam McDonald tepi excalator (betul ke aku eja ni..) then kitorang plan minum kat Secret Recipe.... before ke Secret Recipe .... sempat kitorang duk snap snap pic kat tempat yang dorang decorate sempena Krismas.... heheheh si Nany siap pose ngan SantaClause bagai..... hehehehehheheheh

[Nany Pza Azarul Daus & Aku]

[Sue Nany Azarul Daus & Aku]

[Nany Ngan SantaClause and 2 apa ye... peterpan ke...]

[Berlima.... Aku Sue Pza Nany & Daus]

then kitorang habis bergambar bagai... terus ke Secret Recipe..... kat sana kitorang duk melepak dan order masing masing ada yang order kek dan ada gak yang order chicken black paper... hehehhehe aku lahh tu.... sebab tiba tiba aku lapar... maklumlah makan mee ajhe... hehehehhe si Sue Nany and Pza order kek... aku tak ingat yang ingat indulgence... apple apa ntha... dan lemon apa ntah... si Nany order... heheheheh lepas makan kitorang pun gerak balik... so Nany and Sue balik berdua... Daus ngan Pza naik ngan aku... coz malam tu tiba tiba plan nak makan malam ngan budak mentari....(Makan Lagi hampeh betul).....

[Nyum Nyum Melepak Di Secret Recipe]

[Model Sampingan Secret Recipe]

so before balik si Pza ada nak beli something kat Carrefour..... so aku pun nak beli body spray... aku dah habis... hehehehhe then time nak bayar tu... ada satu kaunter ni memang membuatkan aku menyampah nengok gelagat mamat tu.... dah lahh kaunter tu tertulis hanya 10 barang ke bawah ajhe means ExpressCaunter ..... tapi barang dia lebih.... so dia nak bayar kat situ... then dia buat dua kali pembayaran.... boleh... kira pada dia 9 .... 9.... barang lah.... apa lahh kiasu sangat mamat tu.... Melayu plak tu... then bayar plak pakai CreditCard.... hambek ko... sign 2 kali... means dia swap 2 kali.... aku tak paham... ada gak orang macam ni... ehh ada lahhh mamat kiasu tu lahh.... heheheheh nasib baik aku tak snap pic dia.....

then lepas tu kitorang terus gerak balik.... so aku hantar si Pza kat rumah dia kat area pantai dalam... then lepas tu aku ke PJ nak ambil gambar yang aku hantar pagi tadi... tapi masalahnye tak siap lagi... then aku cakap ngan daus kita balik rumah aku dulu lah... then kat rumah aku tiba tiba aku terlelap... tup tup daus kejut kul 8.... then mandi bagai... aku and daus gerak ke mentari..... sebelum tu aku singgah ambil gambar... siap pun... hehehehhe sampai ajhe kat mentari.... time tu kira ok lahh... tak jammed sangat... hehehehhe tiba tiba member aku si DIVA ni... dia kata hari dia paling siap awal... coz malam tadi dia paling lambat... apa dia ingat dia DIVA.....hehehehehehhe

padamulanya kitorang slumber ajhe naik 6 orang satu kereta.... tapi tiba tiba aku rasa tak sedap hati.. coz malam tu malam minggu dah lahh banyak roadblock... so skrang mana lehh naik lebih orang dalam satu kereta.... so patah balik ambil satu lagi kereta... Kereta Shah... so si Asin naik ngan shah... then kitorang terus ke tempat makan BIG PLATE.... (mampus... dahlahh aku still kenyang ajak makan kat bigplate.....) then aku kat situ just order fish and chip for baby... boleh...and soup mushroom... hemmmm lain semua order ayam shah alam lahh steak apa lahh... heheheheheheh



[Menu Kat BigPlate Kampung Melayu Subang]

[Aku & Khai]

[Wahab Shah & Aku]

lepas tu semua kekenyangan.... then ada yang ngantuk... tapi kitorang tak balik terus... kitorang gi melepak kat Seksyen 7 baru... kat shah alam.... kat Hakim pada mula nye... sekali penuh.... last last JAYATI... tak kata nak mengeteh ajhe kan... then biasalah budak budak ni... kata mengeteh... tapi order... ambik ko nescafe ais lahh barli ais lahh nescafe tarik lahh... dan tak ada pun sorang order Teh.... heheheheheh bila dah duk macam tu... tipu lah kalau tak borak topic ngarut sekarut karutnya... ada yang duk cover suci pun ada... hehehehhee tapi seronok lahhh

habis lepak situ kitorang semua gerak balik.... aku pun dah lahh pagi nanti ada event bowling... kat one utama.... dengan tak berapa sihat...tapi still gigih keluar malam gitu.... lepas aku drop si Khai and Wahab... yang naik kereta aku aku pun cargon... balik umah aku.... sempat lagi aku chat..... ngan member fc... then baru lahh tido..... so next story.... pasal sunday... tunggu ok....

layan......
.

6 ulasan:

hazifah berkata...

oit2 gosip apakah?Dh time tuh aku bg msg kat Nani,x reply2 udah la lapo.Tuh p mkn dulu

sukahati berkata...

"aku pun sampai sapa zarul nany and duduk sebelah mamat tu and salam dia... then dorang lehh kata...

"zam... siapa ko salam..." aku jawab "oh bukan member korang ke..." "

kenapa tak citer kt kitorg arituh????kalo tak boleh aku gelakkan kaw2....wahaha

pembetulan yer...bukan takleh mai...tp takleh pi

KeMatZ berkata...

hehehehheheheh ialahh tu pza.... tapi kalau ada apa apa pun apa salah nye.... hemmm sue... memang tak nak citer ngan ko... heheheheheh

hazifah berkata...

entahnyer Zam,aku baca post ko neh..gelak sakan...Ahahahha...smpai lab-mate aku kata "apa kes bdk kecik neh?sakan ketawa" (^_^)

KeMatZ berkata...

ko dah kenapa pza.... tang mana yang lucu bangat tu...

hazifah berkata...

tang mana? Ahhahahahha tang yg ko t'salah salam mamat cina mana ntah.Ahahahaha smpi hari kalo aku t'baca part ko salah salam...still nk gelak2 lg.Aku dpt byng'n muka slmber x bersalah apek tuh ngan muka ko.Ahahahha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin