Rabu, 26 Disember 2007

Bangunan Lama Bersebelahan RestHouse Kluang

.
Hemmm aku tak tau kenapa tiba tiba aku teringin nak sharing ngan korang semua pasal bangunan lama ni.... hehehehhe kewujudan bangunan ni pun aku tak tau bila wujud nye tapi aku rasa bangunan ni dah lama wujud maybe sejak aku belum dilahirkan lagi kot.... dan dan ajhe aku.....

[Gambaran dari Jalan Besar]

bagunan ni sebenarnya terletak kat bersebalah ngan RestHouse Kluang... dan ianya juga berhampiran ngan bangunan JKR Kluang.... hemmmm tapi aku tak tau apa function dia....

tapi serius bangunan ni pun kelihatan bila kawasan berhampiran di tarah untuk dibangunkan dan dijadikan taman perumahan..... coz dulu kawasan area sini adalah tempat untuk warga kluang mai jogging keliling kawasan situ..... so memang tak perasan pun kewujudan bangunan ni....

[Pokok Besar Berhampiran ngan Bangunan tersebut]

mungkin kerana ketebalan hutan menutup bangunan ni dari kelihatan dari jalan besar hemmm so aku pun memang tak tau apa sebenarnya bangunan ni..... so kira skrang ni dah lapang so nampak lahh bangunan ni......

[Akar Pokok yang terdapat di tengah tengah bangunan tersebut]

aku ngan member aku pernah gak masuk ke dalam bangunan ni.... sajhe nak tau bangunan apa ni... dan kitorang sajhe buat spekulasi mengatakan tu adalah penjara lama atau lokap sementara... coz melihat struktur bilik dia ada ala ala bilik kecik untuk soal siasat bagai... hehehehhee tapi time aku masuk time tu aku tak bawa camera..... gambar ni baru baru ni ajhe aku sajhe nak snap.... dan kali ni aku tak masuk coz semak dia agak tinggi.....

[Pandangan Dari Hadapan... tapi ni kena masuk kawasan bangunan ni]

hemmm... ntah lahhh aku pun tak tau apa sebenarnya bangunan ni... dan kemushkilan aku bertambah lagi kerana kenapa dorang tak robohkan ajhe bangunan tu..... dah alang alang kat area situ ada pembangunan kan... maybe bangunan kerajaan kot... tapi kalau ye pun kenapa tak bersihkan ke... jadikan bangunan apa ke... atleast tak lahh terbiarkan... atau ada sesuatu yang ala ala angker gitu...

[Terbiar sahaja...]

hehehe aku pun tak tau... dan aku malas nak buat speku.... coz aku memang tak ada dengar citer horror pun pasal bangunan ni... just bangunan lama ajhe... hehehehhehe tak macam kisah rumah hantu yang jalan batu pahat tu.... tapi dah roboh lahhh.... dan skrang tapak tu dorang buat kedai proton... EON... hehehehhee

[Sempat Possing tu]

ntah lahhh kan... so kalau ada sesiapa yang terbuka blog aku ni... and korang ada yang tau citer pasal bangunan ni... please inform ok... hehehehhehe sebab aku dah try cari kat google dah... memang tak ada citer pasal bangunan ni.... heheheh nak gi tanya kat MPK nanti dorang kata apa kes aku sibuk sibuk pasal benda ni... hehehehehhe oklahhh so layan.......
.

10 ulasan:

kunyeet berkata...

ko p tanya JKR. JKR yg simpan rekod bangunan2 lama ni esp bangunan kerajaan. Ko buat2 la ko tu tgh wat research...tak pun ko menyamar jd producer filem tgh survey lokasi, mesti diorang layan punye.....wahahaha

KeMatZ berkata...

boleh tanya ke kat sana... hehehehe apa kata ko duk kenen kenen kan ko kan orang gomen... mesti ada link nye kan... heheheheheh

nafty berkata...

Sunggeh earie tempat itu.. berani kau jalan2 situ eyh.. kot2 ade ular ke ape ke..

Megat Eusofe berkata...

huik
macam seekers la plak en kematz nihh
:P
hhuhuhuh
but rumah tu mmg horror
takuttttttttttt
:(

KeMatZ berkata...

tak apa pun nak di ngerikan ngan bangunan ni... cuma tu lahh aku pun tak tau apa function bangunan tu... kenapa dorang tak robohkan ajhe.... hehehehhh

nany berkata...

uihh kalo aku la zam
aku x rela bgnn tu dirobohkn
naik ko risik2 tny harga die
ko beli tanah kt situ
wat rumah, just renovate sket2 jer..
dr perkiraan aku,, cantik laa bgnn tu..since ko kate xde hantu.. da kira bagus tu.. xle seram kalo nk tggl kn situ.

Tanpa Nama berkata...

bangunan ni penjara pada zaman british dulu sekarang ni dah dirobohkan

KeMatZ berkata...

ehhh ye ker dah dirobohkan ... hemmmm lama dah tak usha tempat ni ... nanti try lahh jejalan sana :P

bakaneko berkata...

la ko tanye le kt org2 lama Kluang tu... derang tahu kot... org2 yg mmg dok Kluang sejak zaman Jepun/British.. mesti derang tahu...

KeMatZ berkata...

hemmm ... motip plak aku nak mencari pakcik pakcik or makcik makcik yang duk di kluang since zaman perang jepun dulu ... hahahahha

tak apa lahh abaikan jer lahhh ... bangunan ni pun dah diruntuhkan ... entah bila dan kenapa aku pun tak tau ... hahahah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin