Selasa, 3 Julai 2012

Jejalan Jakarta with Buku Fixi - Last Day

.
ok kali ni nak sharing my last day ... trip jejalan di Jakarta bersama Fixi ... :D perhhh tak sangka kan ... tup tup dah nak last day dah kan ... hehehhee :P

seperti biasa ... pagi breakfast di hotel ... then Amir plan nak gi jejalan kat area Thamrin City or maybe dia akan ke Grand Indonesia ... so memandangkan aku dah ke sana semalamnya ... so aku decide nak lepak bilik and packing barang ... cehhh macam banyak sangat barang :P


around kul 12 Jakarta ... kitorang pun checkout ... memandangkan kitorang nyer meeting dengan another publisher around kul 3 ... so kitorang still ada masa untuk look around area situ ... :)

finally decide tinggal barang jap ... and jejalan di area Thamrin City jer ... masuk hypermarket dia ... beli apa apa yang boleh dibeli ... time ni Amir memang membeli keropok or makanan yang sememangnya di Indonesia jer ada ... aku ... aku tetiba ternampak kek lapis kot ... so aku grab 3 ... untuk mereka yang terpilih hahahah poyo jer statement aku kan :P

bila dah selesai berbelanja ala ala macam di Malaysia gitu ... finally kitorang decide gi lunch ... and memandangkan malas nak fikir kat mana nak pergi decide pilih restoran berhampiran ... dan akhirnya Gado Gado BAPLO dipilih ... :)

tapi aku bukan pun order Gado Gado kat sini ... hahaha aku order Nasi Timbleng Ayam ... hemmm nama memang unik ... dan nasi dibungkus dalam daun pisang ... dah macuk kuih pulut panggang jadinya aku nengok nasi aku ... serta ayam ala ala ayam penyet gitu :P kuah sup dia aku tak layan coz rasa macam semacam jer ... so rejected :-SS

bila dah settle timing pun dah around 1 lebih kot ... so memandangkan tempat GegasMedia ni agak jauh pada aku lahh coz si Amir kata ianya terletak di area Selatan Jakarta ... nama nya tak silap aku Ciganjur kot ... erkkkk berbelit lidah aku nak menyebut :D

sepertia biasa dengan menaikki BlueBird ... finally setelah 2 kali bapak teksi ni duk berhenti tanya alamat Jln H Motong ni ... finally sampai gak kitorang di GegasMedia ... :D

sampai kitorang terus berjumpa dengan Mas Christian ... dan sama seperti di KompasGramedia ... kitorang diberi checklist untuk lihat buku apa yang sesuai untuk dibawa pulang ke Malaysia ... si Amir lah yang select aku .. just lepak lepak ... dan snap gambar jer :-SS

tu dia ... antara koleksi buku yang kitorang bawa pulang ... untuk direview terlebih dahulu dan maybe akan dipublish oleh FIXI dalam bahasa Melayu ... haaa bab ni aku maybe tidak terlibatlahh kann hahahah =))

so cukup time ... kitorang pun beredar ... coz kitorang haruslah kena berada di Airport around kul 6 petang kan ... walaupun flight kul 8 malam ... biasalah tu kan ... so terima kasih pada MasChristian kerana sudi menelepon dan mendapatkan teksi untuk kitorang ... :P

tetiba teringat bila Mas Christian sangka aku ni seorang penulis novel juga ... hahahah memang tak lahhh ... cuma ku just kata aku blogger ... wahhh jarang aku beritahu yang aku ni blogger ... almaklumlahh blog pun Hampeh Dot Com jahhh ... ni kalau dia tersesat ke ruangan ni mau dia gelak guling guling baca entry aku kan ... =))

sampai di Airport ... kitorang pun settlekan segala urusan ... bila semua everything settle ... aku melakukan last kopek punya shopping ... tulahhh cari FM bagai ... gigihkan ... tapi sendiri mau ingatlah kalau dah di Airport mau price dia mencanak mahalnya ... :( tapi apa ada hal ... bukan selalu ... lagi pun aku beli untuk diri aku jer dan mereka yang terpilih hahahaha motip double standard kan :-SS

akhirnya around kul 8 kitorang pun berlepas meninggalkan Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno Hatta Jakarta ... untuk menuju pulang ke Tanah Air Malaysia .... :P

around kul 11 malam gak kitorang selamat mendarat di LCCT dan settle segala urusan imigresen ... kitorang pun pulang ke pangkal jalan ... memandangkan mybooku si Udin yang jaga ... so aku amanahkan dia untuk pickup aku ... dan boleh plak dia mai dengan minah gedik sorang ni hahahahah ... :-SS

so sebelum masing masing pulang ke pangkal jalan ... kitorang duk melepak ngeTEH dulu kat Asiba ... boleh plak jumpa team lepak lepak jejalan production aku ... si AbeIse ngan Mamat serta Fateh ... hahahha padahal dorang roger suruh jumpa kat Amer ... tapi serius aku tak usha hphone aku ;))

so kat bawah ni antara barang barang yang aku beli sebagai kenang kenangan .... untuk mereka mereka yang terpilih ... nasib lahh ye siapa dapat FM siapa dapat Baju ... hahahah :D

baju Jakarta

FM untuk member member

KOLEKSI FM UNTUK DIRI SENDIRI
[tapi ada gak mereka yang dapat jenis ni]
TAHNIAH


Coke Indonesia ... tetiba aku boleh beli kembali koleksi COKE ni ... hahahah sebab time aku kat hypermarket tu boleh aku nampak botol COKE ni ada dua size ... dan aku terus amik untuk jadikan koleksi COKE aku :D

gitulahhh berakhirnya siri Jejalan ke Jakarta bersama FIXI ... apa apa pun .. aku nak ucapkan terima kasih pada FIXI dan AMIR MUHAMMAD kerana sudi sponsor perjalanan aku ni di Jakarta [hadiah contest] dan membawa aku pusing pusing jakarta dan kenal dengan film maker yang before this aku pun tak kenal ... ;))

apa apa pun satu pengalaman indah di Jakarta ... heheheh hope if ada lagi contest macam ni aku akan menang lagi ... hahahaha statement poyo aku kembali terhasil ... hahahahah tapi mana tau kan kalau dah rejeki aku kan ... :D

so kekdahnya begitulahh ye ... sekali lagi THANKS A LOT TO FIXI ... dan as usual stayTuned for next entry dari aku ok .... TERUS TENANG BERSAMA HAMPEH DOT COM ZONE ... matilahhh kena smack dengan Amir coz aku guna tag line FIXI .... TERUS TENANG DAN BACA FIXI ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

hamboooiiiiiiii lajakkkkkk...minah gedix yer...! :P

KeMatZ berkata...

hahahahahha :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin