Ahad, 30 Disember 2007

Best Giler Clip Wedding Ni....

.

Tak tau kenapa aku suka nengok clip ni.... jumpa clip ni pun dengan cara tak sengaja bila aku duk mencari clip sehati berdansa final... heheheh then bila aku layan clip ni memang menarik hati aku... hehehe so aku pun apa lagi copy and tepek kat blog aku ni.... so korang layan ye... hehehhehee.... credit to rockwoodcomic.....






Sehati Berdansa Final

.
Sehati Berdansa.... hehehehhe aku layan benda ni live semalam kat Putrajaya International Convention Centre (PICC).... actually benda ni memang tak budget pun aku gi sana layan live... kebetulan.... hemmmm semalam tengah ku duk layan internet kat rumah... then one of kawan fc aku... si KakCharm buzz aku thru ym...and ask nak tiket layan Final Sehati Berdansa....

then aku tanya dia ada ticket ke.... dia jawab ada... so aku jawab lahh kalau ada 2 ticket ok lahhh... lehh aku join sekali.... tapi aku tanya ika dulu if dia nak join or not... hehehhehe then dia kata on ajhe... so aku pun deal ngan KakCharm.... so planning around 6 lebih take KakCharm kat office dia and terus shoot ke Putrajaya....

[Stage Final Sehati Berdansa]


kitorang ke sana bertiga.... sampai sana around 7.30mlam.... nengok orang dah ramai dah.... kitorang sempat gak jumpa si Ebi... heheheh kebetulan... dia ada kat area situ.. then KakCharm seperti biasa tanya apa bikin kat sini... then Ebi inform dia terlibat ngan Festival Nasyid Kebangsaan kat Hall A.... but malam tu... rehearsal ajhe... Festival tu berlangsung hari ni Ahad....(coz aku tulis blog ni hari ahad ok) heheheheh....

then kitorang pun gi ke pintu masuk nengok ramai dah beratur.... lagi sekali unexpected.... boleh plak jumpa si Zie, tunang dia dan housemate si zie bertiga tengah beratur.... apa lagi.... join sekali lahhh... tak sangka plak jumpa dorang kat situ... aku ingat aku KakCharm and Ika ajhe dari KBian... heheheheh selain dari tu DaVom nye team pun ada mai... coz malam tu si Mila ada perform nyanyian gitu... ehehehehhehe so kira ok lahhh ada gang yang kitorang kenal....

lagi sekali benda yang tak dijangkakan.... boleh plak jumpa Jastina and the gang... ya rabbi.... ada juga dorang ni... heheheheh so semakin havoc lahh kitorang time tu... eheheheheh bila masuk dalam... kitorang duk asing asing coz depand on type off ticket.... so aku, Ika and KakCharm... duk belakang team Ann and Wafi nye FC... boleh.... hehehehehe layan ajhe lahh... boleh plak dapat spanduk kecik Wafi and Ann tu... ehehehe tak pasal pasal time tu kitorang join FC Ann and Wafi... hehehehe...


[Zie, Zam(housemate Zie), Ika, KakCharm & Aku]

tapi bukan aku nak cakap lahh performance malam tu... Ann and Wafi memang superb... and V and Shidi ala ala playsave gitu... tu pada pandangan aku lah..... tapi aku tak kisah pun siapa menang.... dua dua ok.... tak ada hal lahhh... aku pun bukan layan sangat benda ni... dan kalau tak silap aku first time aku nengok pun time aku jenguk member aku kat hospital... kalau tak silap time tu tema bollywood... hehehehhehe


[Shidi & Vanida dinobatkan Juara Sehati Berdansa]

[Shidi & Vanida dan Choreography meraka ]

so event tu habis around 1030malam.. dan seperti dijangkakan and diketahui Vanida Imran and Rashidi Ishak dinobatkan juara Sehati Berdansa yang pertama...(ada lagi ke benda ni next year) hehehehhe settle semua aku sempat lahh snap pic beberapa keping kat situ.... hehehehehhe bohonglahh kalau aku tak bawa camera ke event macam tu kan.. heheheheheh

[Ika, Aku, Zie, Beckham (DaVom) & Zam (housemateZie)]

[Aku & Jastina]

[Bersama Sham Kamikaze]

[Anak Siapa lah Yang Duk Kejar Belon ni ????]

[Sebahagian Penyokong V dan Shidi]


lepas event tu kitorang pun gerak balik... and singgah kat ampang makan... coz lapar sangat hehehehhe makan area situ coz lepas tu senang nak hantar KakCharm coz dia duk area AU1... hehehehehe settle makan semua and hantar KakCharm aku ngan Ika pun balik.... aku sampai rumah terus terbongkang tidur...

hehehehhe so gitu lahh citer pasal aku gi layan Sehati Bendasa Live... Thanks pada KakCharm coz bagi weols ticket final Sehati Berdansa....and Tahniah Pada pasangan Rashidi Ishak dan Vanidah Imran kerana berjaya menjadi juara.... pada Ann and Wafi... tak apa korang pun superb gak malam tu.... hehehehehehhe....

layan.....
.

Sahabat Ku.....

.
Tiba tiba aku teringin nak menulis blog kali ni.... hemmmm pada mula nya aku rasa macam tak perlu untuk menulis benda ni... tapi aku rasa macam tak lengkap ajhe kalau aku tak menulis kali ni... hemmmm on sabtu memang aku dah plan.... nak gi jenguk member aku...

hemmm dia yang sakit.... dan aku pun agak lama tak jumpa dia... tak silap aku last aku jumpa time aku training bowling kat times square ngan ika... dia join sekali... but dia nengok ajhe kitorang traning.... hemmm ya... tak silap aku time deepavalli.... lama kan... tapi aku still contact dia thru phone and sms....

then one day time aku kat kluang... tiba tiba member aku sms me... citer pasal dia ni... and ala ala sound aku coz tak gi nengok member aku ni.... ayat ayat dalam sms member aku membuatkan aku hangin satu badan... dan tak pasal pasal aku reply back sms tu dengan ayat yang kurang sedap didengar... but still under control maksud aku tak lahh mencarut... heheheheh sorry lahh gang...

but bukan aku tak nak jenguk member aku yang sakit ni... memang ada one day aku nak gi jenguk but condition badan aku pun tak berapa good time tu... coz... member aku ni kan tak berapa sihat.. so senang untuk dia dijangkiti penyakit if orang berdekatan ngan dia sakit... hemmmm so aku tangguh... then semalam sabtu... aku berkesempatan jenguk dia... bersama ika....

memang unexpected.... aku sampai tak tercakap apa apa .... coz aku nengok badan member aku tu susut sangat.... compare ngan last day aku jumpa dia.... aku terdiam dan tak tercakap apa apa.... just memerhati kawan ku itu yang sedang melawan penyakit yang dia alami.... hemmm... kalau ikutkan aku... kalau boleh nak ajhe aku bagi isi badan aku ke dia agar berisi sikit badan dia.... tapi apakan daya... tu semua mustahil kan....

sejam lebih gak lahh kitorang kat rumah kawan ku tu.... kalau ikutkan hati aku pada mula nya.. nak sajhe aku snap pic dia... tapi kali ni aku sendiri tak sampai hati nak snap... tak tau kenapa.... then aku ada inform ngan dia untuk inform pada member member yang lain... but dia tak benarkan.... coz dia kata biarkan lahh sampai dia ok... and cergas kembali baru lahh inform..... aku just mengiakan ajhe lahh.....

tapi aku still menulis disini..... dan sekiranya ada kawan kawan ku yang mengenali kawan ku itu terbaca blog aku ni... boleh lahh gi melawat kawan kita tu.... hemmmmm aku hanya mampu mendoakan agar kawan ku itu dapat kembali sembuh.... dan cergas kembali dan dapat menjalan tugas harian dia seperti sediakala....

AMIN......
.

Rabu, 26 Disember 2007

Bangunan Lama Bersebelahan RestHouse Kluang

.
Hemmm aku tak tau kenapa tiba tiba aku teringin nak sharing ngan korang semua pasal bangunan lama ni.... hehehehhe kewujudan bangunan ni pun aku tak tau bila wujud nye tapi aku rasa bangunan ni dah lama wujud maybe sejak aku belum dilahirkan lagi kot.... dan dan ajhe aku.....

[Gambaran dari Jalan Besar]

bagunan ni sebenarnya terletak kat bersebalah ngan RestHouse Kluang... dan ianya juga berhampiran ngan bangunan JKR Kluang.... hemmmm tapi aku tak tau apa function dia....

tapi serius bangunan ni pun kelihatan bila kawasan berhampiran di tarah untuk dibangunkan dan dijadikan taman perumahan..... coz dulu kawasan area sini adalah tempat untuk warga kluang mai jogging keliling kawasan situ..... so memang tak perasan pun kewujudan bangunan ni....

[Pokok Besar Berhampiran ngan Bangunan tersebut]

mungkin kerana ketebalan hutan menutup bangunan ni dari kelihatan dari jalan besar hemmm so aku pun memang tak tau apa sebenarnya bangunan ni..... so kira skrang ni dah lapang so nampak lahh bangunan ni......

[Akar Pokok yang terdapat di tengah tengah bangunan tersebut]

aku ngan member aku pernah gak masuk ke dalam bangunan ni.... sajhe nak tau bangunan apa ni... dan kitorang sajhe buat spekulasi mengatakan tu adalah penjara lama atau lokap sementara... coz melihat struktur bilik dia ada ala ala bilik kecik untuk soal siasat bagai... hehehehhee tapi time aku masuk time tu aku tak bawa camera..... gambar ni baru baru ni ajhe aku sajhe nak snap.... dan kali ni aku tak masuk coz semak dia agak tinggi.....

[Pandangan Dari Hadapan... tapi ni kena masuk kawasan bangunan ni]

hemmm... ntah lahhh aku pun tak tau apa sebenarnya bangunan ni... dan kemushkilan aku bertambah lagi kerana kenapa dorang tak robohkan ajhe bangunan tu..... dah alang alang kat area situ ada pembangunan kan... maybe bangunan kerajaan kot... tapi kalau ye pun kenapa tak bersihkan ke... jadikan bangunan apa ke... atleast tak lahh terbiarkan... atau ada sesuatu yang ala ala angker gitu...

[Terbiar sahaja...]

hehehe aku pun tak tau... dan aku malas nak buat speku.... coz aku memang tak ada dengar citer horror pun pasal bangunan ni... just bangunan lama ajhe... hehehehhehe tak macam kisah rumah hantu yang jalan batu pahat tu.... tapi dah roboh lahhh.... dan skrang tapak tu dorang buat kedai proton... EON... hehehehhee

[Sempat Possing tu]

ntah lahhh kan... so kalau ada sesiapa yang terbuka blog aku ni... and korang ada yang tau citer pasal bangunan ni... please inform ok... hehehehhehe sebab aku dah try cari kat google dah... memang tak ada citer pasal bangunan ni.... heheheh nak gi tanya kat MPK nanti dorang kata apa kes aku sibuk sibuk pasal benda ni... hehehehehhe oklahhh so layan.......
.

CutiKu Di Kluang..... Part 2

.
on Jumaat nye plak tak tau nak buat apa aku duk rumah ajhe melayan internet... sambil kacau member member aku yang bekerja .... heheheheheh malam plak kluar hantar anak buah aku semua balik rumah mak ayah dorang coz esok nye dorang nak ke rumah atuk dorang sebelah mak dorang kot....

dah hantar then dapat call dari abg sulung aku ajak mengeteh.... ajak abang second aku dia tak nak join... so aku ngan abang sulung aku ajhe lahh mengeteh... memang biasa dah kitorang berdua duk mengeteh sambil duk borak borak kosong.... tapi tempat port malam tu.... kat HALIMHARIS taman intan... perh service macam shial lembab giler..... tak sama macam zaman zaman aku belajar dulu time melepak service laju ajhe.. tak tau lahh kenapa skrang ni lembab macam shial.... dah maju kot.. biasalahh... ntah .... mengeteh sampai kul 2pagi.... boleh....

so on sabtu plak... abang abang aku ajak gi JB around petang macam tu... aku plak memang tak ada hal on ajhe.... lepas settle uruskan hal ngan ayah aku.... aku ke kedai abang sulung aku... then time tu abang second aku dah ada... tanya pasal planning malam tadi.. nak gi JB aku kata on ajhe.. depand on abang sulung aku lahh coz dia kan berniaga.... then dia tak kisah... dia kata tutup kedai ajhe lahh bukan selalu.....

so kitorang pun tunggu kat umah... sebab abang sulung aku nak tutup kedai bersiap bagai... aku sempat makan kerak nasi and serunding kiriman makcik aku dari sabah.... menunggu abang sulung aku mai... then ayah ngan mak aku balik dari bandar dan tanya kitorang nak gi mana... heheheheh aku jawab lahh nak ke JB... ayah aku tanya lagi.... nak buat apa.... aku ngan slumber ajhe... menjawab... nak cari awek... hehehehe....... then aku cover balik... sajhe ajhe jalan jalan nak gi KIPMART.... hehehhee....

abang aku sampai kitorang pun gerak.... naik kereta abang sulung aku... kitorang berlima... ke sana... sampai KIPMART... aku memang tak ada tujuan lain pun... selain membeli DVD.... hehehehhe hambik ko aku borong kat situ.. coz kat situ murah... hehehehe... lepas membeli... kitorang duk makan.... kat restoran situ.. sambil jumpa kawan abang aku yang berkerja.... kawan baik dorang pun.. sama sama membesar dulu... hehehehe ayah member abang aku ni memang kawan baik ayah aku pun... hehehehe... so sambil makan mula lahh dorang bercerita kisah kisah muda dorang yang hampeh dot com... aku gelakkan ajhe... heheheheheh

lepas dari KipMart.. kitorang ke Stulang plak... pekena MeeRebus... perhh makan lagi... ala bukan selalu.... then kat situ ada OTAK OTAK... perhh memang sedap.... aku ajhe makan 8.... heheheh abang abang aku kurang berminat ngan OTAK OTAK kenapa ntah... hehehhe... then lepas tu... kitorang gerak balik..... ke kluang... memang hari tu ke JB just jalan jalan cari makan betul.. cuma aku tambah cari DVD.... hehehehehhe......

ahad tak ada event sangat.... melainkan anak buah aku yang dua orang tu sibuk balik semula ke rumah aku... cuma petang tu aku keluar duk minum petang ngan 2 abang aku tu... sajhe ajhe kitorang kluar bertiga... borak borak.... sambil ngompat abang aku yang kat perak.. heheheh then bincang planning nak buat family day... pada aku tak ada hal... coz aku on ajhe... hehehe... depand pada abang abang aku ajhe.. coz dorang semua dah bekeluarga... mesti kena pikir betul betul kan... heheheheheheh

isnin plak.... aku cadang nak balik malam tu..... so pagi tu aku beria gi service kereta.... try call perodua... penuh... hemmmm so aku call abang sulung aku tanya kat mana tempat nak service kereta yang dia selalu hantar kereta dia... so dia suggest kat aku.... hantar kat bengkel Paul... hemmm hantar ajhe lahhh... then sementara tunggu kereta siap... aku ngan abang aku serta member dia... duk minum kat kedai kopi RailwayStation tapi cawangan bandar nye lahh bukan kat station keretapi..... perhh bapak mahal harga dia... service plak agak lambat... tak tau kenapa... padahal pekerja semua budak budak....

bukan aku nak cakap apa... coz petang tu plak aku lepak ngan ayah aku plak... coz ayah aku yang ajak kali ni.. aku ikutkan ajhe lahhh... so dua kali aku ke sana... nak ambil order punya lah lambat... nak kata tak cukup kakitangan aku nengok ramai ajhe pekerja... compare time kat tempat lama.... walau macam mana ramai pun service tetap laju.... hehehehehhe... ni harap uniform ajhe lawa.... sorry ye... kalau ada yang marah... aku just bagi pendapat.... hehehehehe "customer always right" kan... walaupun sebenarnya aku tak suka ngan motto tu... heheheheh

lepas lepak ngan abang aku... aku ambil kereta aku siap... service.... semua settle... so abang aku tanya balik bila... aku jawab malam ni kot... dia ala ala tak bagi aku gerak malam tu... coz dia nak ajak mengeteh malam tu.. dan suggest balik lahh esok.... mean selasa time krismas... so bila pikir balik.... aku pun balik lahh esoknye..... malam tu aku duk mengeteh ngan abang sulung aku kat ANIBISTRO kat tepi sungat area tapak rumah hantu kluang... yang kini dah jadi Pusat EON... hehehehhee.... turut join malam tu 2 anak buah aku yang suka menyentel ke mana aku gi...

seperti biasa lahh mengeteh memang akan sampai lewat malam kalau minum tak sah kalau tak lebih dari satu gelas air... hehehehe kul 2pagi gak lahh baru balik..... macam tulahh kan... sepanjang kat kluang... duk melepak mengeteh makan ajhe.... naik badan aku dibuatnya.... so pada selasa... around kul 1 petang.... time parent aku gerak ke JB coz ada kenduri kahwin... aku pun gerak balik KL... singgah jap jumpa abang sulung aku salam... and gerak....

jarang aku balik kl siang... heheheh tapi bagus gak... kalau aku gerak malam sure jammed macam shial.... heheheheh tapi time on de way balik tu... ada satu kejadian... tapi tak kena lahh coz aku rasa aku sempat elak... heheheh aku hampir hampir langgar tupai melintas kat highway... bolehhh area Alor Gajah.... kalau kena tu... sure dia jadi mangsa kedua kereta aku selepas Arnab time raya... hari tu... hehehehehehhe

so aku sampai PJ around 4 petang.... hemmm begitu lahh citer cuti aku... yang aku rasa diisi ngan aktiviti makan.... heheheheh.... so korang layan ajhe lahh ye...... nasib baik kali ni aku balik tak ada persoalan yang boleh membuat kan aku migrain bila mendengar nya..... heheheheh.... so tunggu lahh next citer.... tak ada idea nak citer pasal apa... hehehehehehe tunggu ajhe lahh kalau ada kan.... heheheheheh Selamat Menyambut HAri Raya Qurban and Merry Christmas.... pada mereka yang menyambut perayaan ini.....
.

Cuti Ku Di Kluang.... Part 1

.
Perhh bapak sengal aku hari ni... coz tak tau nak buat apa... tunggu mail dari partner aku pun tak ada nye reply.... hemmm tapi aku tak lehh nak duk kat pc IJN tu... nanti aku duk chat ajhe.. so aku kembali kat laptop aku... godek godek apa yang patut ngan DIS ni.... Partner aku sorang ni pun dah mula pasang lagu... tak pernah pernah dia pasang lagu.... aku pun tak tau mungkin dia nak hilangkan ngantuk dia kot... hehehehhe

ok lahh kerana kesengalan aku yang tak tau nak buat apa.... so aku ingat nak tulis blog pasal cuti ku di Kluang... dari Raya Haji sampai ke Semalam Krismas.... So first day aku kat kluang macam biasalahh sambutan Raya Haji.... biasalahh Raya haji memang bukan macam Raya puasa... tapi abang aku yang kat Perak pun tak balik... so aku rasa macam tak best ajhe coz tak semua ada...

Hari tu nasib baik mak aku kejut coz maklumlahh kul 3.30pagi baru sampai umah.. kalau harap phone alarm aku memang aku off and continue tido.... macam terjadi tahun lepas... hanyut... bangun bangun ajhe nengok-nengok ayah aku dah balik dari surau... hehehehehhe so aku bersiap... and gerak berjalan kaki ke surau... tak jauh... depan umah ajhe... aku gerak bersama ayah aku dan anak buah aku yang kecik tu si Ariff... aku pun tak tau sejak bila dia duk umah atuk dia ni.. dulu bukan main susah kalau ajak tido umah atuk dia... heheheheh dah besar kot...walaupun tak besar mana pun..... hehehehe....

balik dari sembahyang raya..... benda yang aku memang tunggu.... time nak membalas dendam... hehehehehe wah.. Mak aku memang tak kecewakan aku.... Ada ketupat dan ayam masak merah... memang best.... maklumlah time raya puasa hari tu... aku tak makan sangat walaupun mak aku buat.. maklumlahh raya kat kampung... rumah orang... walaupun tu rumah ayah aku kat sana... tapi aku still rasa janggal nak buat macam rumah sendiri... heheheheh..... so makan pun ala ala ... sikit ajhe.... hehehe tapi kali ni.... memang puas aku makan...

lemang.... turut terhidang... aku tak tau lahhh kat mana abang aku beli... tapi dia kata dia bakar... dan dan ajhe bakar kat mana belakang kedai... hehehehe..... habis makan aku duk layan tv singapore... tak ingat citer apa time tu... sambil melayan kerenah anak buah kau si Ariff yang sibuk duk nak main game handphone aku.... then sambil layan.... abang aku yang second sampai ngan isteri dia.. wahh ala ala bujang gitu.. coz anak anak dia semua dah berada kat umah atuk dorang...

time dorang makan aku pun join lagi makan.. hehehe ketupat ngan ayam masak merah... perhhh tak bleh blahhh... then tengah makan sambil duk borak borak abang sulung aku ngan isteri serta anak lelaki dia plak sampai... coz anak perempuan dia pun dah ada sehari sebelum raya kat umah atuk dia ni.... hehehehe so dorang pun join makan makan.... hehehhehe

then lepas tu.... kitorang dukkk continue menonton tv tak tau citer apa sambil duk borak borak.... then cousin aku ajak ke bandar coz nak cari tiket bas dia... coz dia nak balik malam tu juga coz hari esoknya dia kerja... so ok lahh hantar dia ke bandar.... 2 anak buah aku yang besar tu pun pantang dengar... sibuk nak ikut.... so lepas beli tiket bas.... aku tak tau nak buat apa dan tanya dorang nak buat apa....

then anak buah aku paling sulung tu beria ajak aku nengok wayang... citer ANAK HALAL... (perhhh tak nak nengok kesian plak kat dia.. walaupun dah dua kali aku nengok citer tu....) so ikutkan ajhe..... tapi memang hampeh betul lahh kalau nengok kat panggung wayang luar dari ibu kota.... macam kat kluang... kat klang.... coz penonton dia over sangat duk mengulas balik citer tu.... aku yang dah nengok citer tu 2 kali pun duk diam... ajhe fokus... ntah lahh memang dah environment macam tu kot....

lepas nengok wayang jalan jalan jap kat kluang Mall yang tak ada apa apa tu... hehehehe.... then kitorang gerak balik.... aku ajak lepak minum dorang tak nak... selamat duit aku... heheheh dorang kata nak balik makan ketupat lagi best.... heheheheheh tapi kitorang sempat gak singgah jap kat bangunan lama.... kat area RestHouse Kluang.... aku lahh sajhe ajhe nak snap pic... bangunan tu... hehehehe..... nanti lahh pasal citer ni aku duk create another topic ok... heheheheh.....

then dah snap pic kat situ kitorang pun gerak balik... sampai umah... melantak... lagi ketupat.. perhh memang naik lahh badan aku time tu... hehehehe lepas tu tertido keletihan... bangun malam tu... duk hantar cousin aku balik.... kat busstand kluang.... then lepas tu aku ke rumah abang second aku coz anak buah aku nak ambil apa ntah .... then sampai ajhe kat rumah abang second aku aku ajak makan malam.. coz aku lapar... heheheh so kitorang gi melepak makan kat warung mana ntah... kat area taman sri kluang setelah hampir semua tempat makan kat kluang kitorang pusing.... dan kebanyakkan tutup maklumlah raya kan.... kalau ada bukak pun mamak... tapi anak buah aku tak tau kenapa malam tu gedik sangat ngada ngada tak nak....

lepas makan sambil borak borak nak sampai 1 pagi gak lahhh... balik lah kitorang aku hantar abang dan isteri dia then aku ngan anak anak dia balik rumah .... hemmmmmm gitulahh citer di hari raya qurban ku.... yang ntah apa apa ntah..... ok lahh nanti aku continue part 2 plak kat umah... kira aku upload ni pun kat rumah gak... hehehehehe so will be continue....
.

Kesengalan Melanda....

.
Hemmm.... hari ni aku kembali kerja setelah cuti panjang... tak panjang sangat lahh cuti ni.... cuti dari khamis lepas sempena raya qurban..... sampai lah semalam aku bercuti sempena raya natal... hehehe so hari kembali balik kerja.... so hari ni agak awal plak aku sampai kat IJN... tak tau kenapa sebab timing aku keluar dari rumah macam biasa gak around 8.10 pagi... tapi memang ajaib jalan clear nak nak kat area PWTC nye persimpangan tu... mungkin orang still bercuti kot.. heheheh maybe....


so sampai ajhe kat office.... aku buat kerja aku seperti biasa dan setup lagi DIS for IJN ni... benda semua dah settle dan cuma aku confuse sikit pasal kedudukan beberapa file aku yang terletak tak sepatutnya di tempatnya... so benda ni actually dari last week dah berlaku... aku try xplain pada partner aku but... biasalah thru sms dia agak kurang mengerti apa yang aku maksudkan... oleh kerana last week satu minggu aku tak berada di IJN... so tadi aku sampai aku printscreen benda yang aku maksudkan then aku email kat partner aku tu... hehehehehehhe..

lepas aku buat benda tu... aku dah mula tak tau nak buat apa.... mata dah mula mengantuk... so aku pun naik ke lobi IJN gi ke kedai runcit... cari Nescafe... and gula gula untuk aku mengunyah menghilangkan rasa ngantuk aku.... then balik aku continue godek godek DIS ni.... then tiba tiba aku teringat member aku.... aku call nak tau keadaan dia and dia kata dia ok but macam biasalahh keadaan dia still not berapa baik sangat lahh.... so dia kata kat aku jangan risau pasal dia... aku pun tak tau bila nak gi jenguk dia coz memang dah lama aku tak jenguk dia...

dah lahh aku tension ngan member aku sorang ni.... ntah apa kes sukasukihati dia ajhe nak sound aku awat tak gi jenguk member aku ni.... siap lehh kata aku ni busy bangat lahh... apa kes... tak kan lahh aku nak buat press conference aku gi jenguk member aku ni... aku bukan tak nak jenguk but condition diri aku pun kurang stable sejak akhir akhir ni... dan benda tu menyebabkan aku memang tak lehh nak jumpa member aku tu... so faham faham ajhe lah.... kan tak pasal pasal ajhe aku tersound member aku tu...

tu lahh sebelum sms aku better fikir dulu apa yang nak ditaip kan... hehehe tapi aku mintak sorry lahh... ko salah timing lahh.... hehehehehe ko kenal aku kan... hehehehehe rasanya dia tak kenal kot... hehehehe apa aku ngarut ni ... what ever lahh.. hehehehehehe.... so habis ajhe telefon member aku tu... kesengalan aku bertambah.... nak tunggu masa untuk lunch lama lagi... so tulis lahh blog ni..... and actually nak citer pasal aku kat kluang cuti hari tu... but melalut hambik ko panjang dah.... hehehehehhehe........ so aku rasa better aku buat another topic kan... so nanti lahh citer pasal cuti tu... heheheheheheh

slumber ajhe aku memblogkan diri aku kat office ni... heheheheh apa ada hal..
.

Selasa, 25 Disember 2007

HandPhone Ku Rosak.....

.
Hemm.... tension ajhe aku..... baru ajhe berapa bulan aku pakai... dah rosak.... memang betul kata kata kawan aku sebelum ni...... kalau pakai SonyEricson ko kena belai dia macam ko belai bini kau..... kalau tak hemmm alamatnya kena hantar ke pusat service.... heheheheh bukan macam Nokia kita lehh campak campak ajhe... tapi still tahan.....

hemmm ntah lahh dah nak rosak... nasib baik kat Kluang... senang aku just hantar ajhe balik kat tempat aku beli sebab still ada warranty... ntah.... rosak nye pun aku tak tau kenapa.... bila dia habis battery tiba tiba aku charge tak boleh.. and tak leh nak on.... hantar kedai tu.. dia change battery lain pun tak lehh gak.... kenapa ye....

ni semua gara gara anak buah aku yang kecik tu lahh main game ajhe... hehehe sampai habis battery aku dibuatnya... ehehehehhe biasalah budak budak... nak buat macam manakan... ala biarkan ajhe lahh janji masih ada warranty...... nampak gaya aku nak tukar handphone lain lah...

macam nak kembali balik ke NOKIA.... ehhehehehehhe ..
.

Hampir.... Berlanggar....

.
wah apa tajuk tu.... hemmm bukan apa... cuma aku nak mengingatkan diri aku.... hehehhehe tu lahh suka bawa kereta laju sangat.... nasib baik malam tu tak accident....

ehhh apa ada tak paham apa aku tulis ni... hehehhehe sebenarnya sajhe ajhe nak share kat korang semua..... malam raya haji..... after dinner krismas company aku tu.... aku gerak balik ke kluang.... so in planning aku nak gerak kul 11 malam... after lepak or rest lepas makan gitu... maklumlahh baru perkena daging .... ayam semua bagai... kecuali kambing coz aku memang tak lehh makan kambing... hehehehehhe

so kebetulan cousin aku nak join aku balik malam tu.... so aku pun tak kisah... ada gak teman nak balik malam tu.... so pi lahh ambik dia kat Setapak... aku gerak kul 11 macam tu dari pj nak ke setapak.... nak haram... jammed kat jalan apa ye.. nama tu.... Genting Klang ye ke... area nak ke setapak dari bulatan pahang tu.... macam gampang... dah kul 1130 malam pun lehh jammed... tak tau pasal apa....

so pick up cousin aku... aku gerak keluar dari ibu kota.... tepat kul 12 malam... hemmm banyak gak kenderaan malam tu... kira jammed gak lah but jammed gerak orang kata... heheheh dari sungai besi sampai ke seremban.... aku pun tak tau .... memang semua jenis macam aku kot balik malam malam.... hehehehehe.....

so aku berhenti jap kat Jejantas AyerKeroh coz cousin aku nak ke tandas... lepas tu.... aku pun continue perjalanan aku.... tup tup aku nengok cousin aku dah tido... penat kot... dia baru ajhe balik kerja.... tadi kul 9malam... aku tak kisah... so aku biasalahh nak ilangkan ngantuk... aku bawa agak laju lah.....

so kat area tangkak.... sedap ko bawa dengan kelajuan 150kmj... maklumlah malam malam mana ada speedtrap... hehehehehe aku bawa kat lorong kiri... walaupun dengan kelajuan 150kmj..... so kat depan aku ada sebuah kereta yang tengah memotong kereta depan dia..... so aku pun ingat nak follow take over kereta depan tu... tiba tiba aku perasan ada kereta laju dari sebelah kanan.. so aku cuba break... dengan kelajuan tu.... hampir gak aku terlanggar kereta depan..... korang bayangkan..... kedudukan 4 buah kereta....
Kereta A..... paling slow... yang tngah di take over oleh kereta B...... aku cuba nak follow kereta B tak over tiba tiba ada sebuah kereta C dari belakang ngan laju tak over aku dan berada di belakang kereta B..... so aku tak tau nak mengelak kereta A yang agak slow gak lahh dipandu time tu.... nasib baik tengah tengah tu... ada ruang... dan aku sempat gak break emergency...

nasib baik tak berlaku pelanggaran.... hehehehhe so mata aku segar sesegarnya.... dan nasib baik gak cousin aku tak sedar.... huhh..... kalau tak tak tau lahh apa dia bebel kat aku... ehhehehe so aku pun bawa slow .... ajhe... around 120kmj ajhe... hehehehehhe sampai umah kul 3.30pagi..... bolehhh dari KL 12 malam.... ngan jammed and berhenti bagai kat AyerKeroh tu.. aku still boleh buat 3 Jam setengah... tak tau kalau tak jammed... heheheheh

thats y aku suka balik malam.. tapi tak sangka malam tu lehhh banyak plak kereta... heheheheh nasib baik aku tak jumpa apa pa kat area Pagoh... yang terkenal ngan citer angker nye... hehehehehehehe.........
.

Christmas Dinner Party.....

.
Hemmm nak citer pasal dinner party hari tu..... sempena sambutan hari Natal company aku telah adakan dinner untuk semua staff dia di Carnaval Churrascaria ala ala Brazilian nye restoran lahhh.... hemmm..... hantam ajhe lahhh janji free... company sponsor... ko mai datang bawa perut ajhe lahh.....

aku sampai around 7.45 macam tu.... lepas balik training dari SAS Center.... aku balik umah lepak mandi semua.... dan gerak ke sana.... tempat tu kat damansara jaya... tak jauh dari rumah aku yang terletak kan seksyen 14 ni.... so sampai ajhe kat situ ada beberapa member aku dah sampai...

so sampai situ kitorang duk menunggu yang lain... ada yang dari office terus gi ke sana... dan aku rasa majoriti semua macam tu kecuali aku ngan partner SAS aku.... si PohLynn sebab kitorang ada training minggu tu.... then around kul 8 kitorang pun semua mula ambil makanan ala ala buffet macam tu lahhh.....

then time makan tu... baru dorang mai hidangkan menu utama like... ayam... ikan.... daging lembu.... daging kambing..... dan turkey panggang.... ye ye aje aku ni.... hehehehehheheh selain tu sausage pun dorang bagi... udang.... dorang hidang ala ala cucuk kat satu besi then dorang mai... dorang potong seslice untuk di makan.... heheheh ntah lahh tak nak bagi orang ambil banyak kot... hehehehehhe

[Jangan takut Vincent.... Dia nak bagi ko makan tu.... ]

[Lauk Buffet yang dihidangkan... Semua Sayur.... WhatTha....]

[Sayur lagi..... Arrggghhhh]


lepas makan kitorang adakan majlis tukar tukar hadiah... hehehhehe sambil tu kitorang kena teka siapa bagi hadiah tu.... hemmmm memang meriah lah.... lepas majlis change hadiah kitorang pun bergambar ramai ramai....

[Hadiah hadiah kitorang]

[WorldGroup Consulting (M) Sdn Bhd Staff]

[Melvin, PohLynn, Syida, Vincent, Aku and KahPoh]


dan lepas tu semua
bersurai.... aku pun balik coz malam tu gak aku balik ke JOHOR.... hemmmm aku balik beraya.... and cuti panjang..... hehehehhe aku gerak dari KL kul 12 malam dari Setapak... ambil cousin aku..... sampai Kluang kul 3.30pagi...
.

Selasa, 18 Disember 2007

AkuDiSebalik.....

.
Bosan nye aku hari ni.... tak tau nak buat apa... buka blog.... tiba tiba rasa nak mengarang... tapi pasal apa ye... dah lahh otak ni tengah pening coz seharian tadi aku duk training Data Integration Studio di SAS Training Centre kat Plaza Sentral.... balik tadi singgah jap kat KLSENTRAL... cari hadiah nak dibawa malam esok... dinner company.... hehehhehe no idea... sampai just belek belek... and ambik dan bayar.... krismas nye dinner kan.. aku bagi cokelat and bear... coz aku kena bagi kat budak perempuan.... heheheh....... ada tu aku tepek hadiah tu... heheheheh.......


[Cokelat and Bear Famous Amos]

sampai rumah around kul 6.15..... ala bosan yang amat.... tak tau nak buat apa... so oleh kerana dah bosan bangat... aku nak kosongkan hdisk aku yang dah semakin kureng space dia... aku nak burn gambar gambar yang duk memenuhi hdisk aku ni.... sambil memburn tu... sambil aku duk mengarang..... tiba tiba duk open open folder ternampak gambar satu ni.....

kompilasi gambar aku disebalik..... AKU DISEBALIK.... heheeheh bila aku nengok gambar ni aku sendiri tertanya apa lahh perangai tak skolah aku ni duk bergambar disebalik benda lahh.. orang lah... apa jua lahh disebalik.... eheheh tapi bila pikir balik... unik gak tu.... bukan ada orang buat pun.... tak kisah orang nak cakap apa pun....

[Aku DiSebalik]

citer pasal mulut orang ni.... pasal gambar aku disebalik ni... ada lahh sorang hamba ALLAH tu..... aku kurang pasti nama dia.... coz dia dalam list friendster aku..... dah lahh tak kenal sangat... maklumlah kawan friendster... aku ni add ajhe... siapa nak add aku... nak nak perempuan.... hehehehehe.... tapi minah ni.. slumber ajhe bagi comment kat aku....... comment dia adalahh berbunyi macam ni... (aku lupa lupa ingat...)

"pelik lah.... kenapa awak suka bergambar disebalik benda benda... menghabiskan boreh ajhe..... "

then... nak tau apa aku buat.... hehehhehee aku accept comment dia tu... aku ni akan accept ajhe comment orang tak ada hal nye.... heheheheh..... then aku reply balik kat friendster minah tu... dengan comment aku berbunyi.....

"thanx kerana sudi comment at my friendster....saya approve awak punya comment.... but pasal gambar tu.... rasa rasanya saya bergambar tak pernah guna beras (boreh).... so macam mana nak habis.... dan saya ambil gambar guna camera saya.... tak pernah mintak pinjam camera awak... dan suka hati sayalah nak begambar belakang apa pun.... WHO CARES....."

hehehehhe slumber ajhe aku menjawab..... ops lupa ada lagi......

"p/s :: sekiranya awak terasa jangan accept comment ni.... tapi kalau tak ada perasaan abaikan ajhe....."

boleh... aku tulis tu... heheehhe then esok nye aku usha friendster aku comment minah tu dah tak ada... dia delete kot..... dan comment aku bagi tu haram dia nak approve... terasa kot... ala ala sentap gitu... ehehhehehe dan tak silap aku dia dah tak ada dalam list aku kot dah.... ntah lahh aku pun tak kisah.... wakakkakakakak kelakar bangat.....

hemmmm tapi tu lahh kan.... apa ada hal... apa kita nak sibuk apa orang nak buat... sukasukihati kita lahh kan... betul tak sue..... aku suka ngan nick ko... sukahati.... hehehehhehe tiba tiba perut aku ni berbunyi kelaparan.... ingat nak kluar jap lagi nak gi survey tempat dinner company aku tu... esok tak ada lahh aku kelam kabut mencari tempat tu.....

ok lahhh sambung next cerita.... ok......
.

Isnin, 17 Disember 2007

Voice of Mila Fun Bowl.... One Utama

.
Hemmmm.... hari ni aku ingat nak bercerita pasal semalam... iaitu hari AHAD.... 16hb Disember..... citer pasal apa ye... hahahahha citer pasal Voice of Mila Fun Bowl.... tapi sebelum aku cerita pasal semalam aku nak tulis aktiviti aku hari.... tak ada apa pun aku buat hari.... cuma attend training Data Integration Studio Training ajhe kat SAS Center Plaza Sentral.... hemmmmm ok lahh training ni ada kaitan ngan kerja aku di IJN tu.... so tak lahh pening sangat... and normallah relax sikit... start dari kul 9 sampai 5 petang.... hemmm dengan harapan habis training tadi lehh lahh aku kluar cari hadiah untuk dinner krismas rabu ni.... sekali tiba tiba member aku kata BOS mau jumpa dia KL SENTRAL... so terpaksa lahh jumpa BOS....

Jumpa kat kedai minum apa ye nama dia apa ntah depan CIMB tu tadi aku tak ingat... heheheh order minum semua BOS bayar..... hehehehhe biasalahh kalau dah jumpa bos apa lagi... kena hantar report pasal our work kat client site lah..... member aku citer prob dia kat ALLIANCE BANK.... dan aku plak just citer progress aku kat IJN.... hehehehehe hambik ko discussion sampai kul 7 ... then baru habis... so aku pun gerak balik..... balik rumah ni tak tau nak buat apa... so terpikir nak tulis blog.... hahahahha nak citer pasal semalam lahh....... hehehhee pasal apa lagi BOWLING......

Aku tak tau lahhhh boleh dikatakan sejak akhir akhir ni.... every week ada bowling event..... tak kira lahh FC ke.... or diimport untuk mewakili company member aku..... hemmmmmm belum lagi main suka suka... hehehehhee.... so kira semalam aku main untuk FC aku di Voice of Mila Fun Bowl.... event ni dibuat kat U-Bowl One Utama.... hemmmmm dan actually event ni khas untuk peminat peminat and FC MILA ajhe..... ehehehhehe tapi ntah macam mana... kitorang ni diinvite untuk menyertai dan memeriahkan lagi suasana event tu.... pada kitorang no hal nye... nak nak bowling memang minat pun.... hehehehehhe..... so EBI FC hantar 2 team pada mula nye.... tapi tiba tiba kitorang UP satu lagi team... hambik ko 3 team skali join kali ni.....

then bila cek balik.... selain EBI FC ada gak FC lain yang jon ELIZA FC..... jarang aku dengar kemunculan ELIZA FC ni dalam tournament sebelum ni..... so kitorang tak kisah janji meriah.... hehehehhehe so team aku seperti biasa selain JAS adn Pojee ... cuma kali ni si IKA tak join coz dia ada urusan peribadi.... so tempat dia diganti oleh Pejal.... aku saja ajhe letak team aku sebagai EBI FC 2.... hehehehehhe so EBI FC 1 pulak diwakili oleh Dasroll as kapitan team... heheheh Ezdiani .... Yus and Hadek.... mana kala EBI FC 3 diwakili oleh Dee... and Abang dia.. serta kawan abang dia... hehehhe ok lahhh....... team aku kali ni bersebelahan lagi ngan team DAVOM.... D'Tempoyak time kat MarshaFC open hari tu..... so tak kekok lahh coz dah kenal and mesra....

so seperti biasa kena main 3 games.... aku yang hari tu sebenarnya memang tak berapa sihat... tapi aku sembunyikan ajhe sakit aku tu... coz tak nak risau kan orang.... biasalahh aku ni.... heheheh so ntah lahh apa kena ngan aku hari tu... main memang hanjeng sangat..... point tak sampai pun 140 boleh... 3... 3 games plak tu..... aduh.... sedih sangat... nasib baik si Pejal backup..... and Jas pun hari tu main pun tak menjadi... tak tau kenapa... memang bukan luck kitorang kot... tak apa janji RELAX...... tapi bagi aku... aku memang kecewa ngan performance aku hari tu...rasanya time tu hari paling worst aku pernah lalui.... macam ada ciri ciri nak gantung kasut bowling ajhe......

hemmm so habis ajhe... aku memang tak meletakkan team aku akan berjaya dapat top 3.... dan mengharap EBI FC 1 akan dapat continue kejayaan kitorang hari tu..... sekali bila diumumkan pemenang...... kitorang terkejut bila team kitorang dapat NaibJohan..... hehehehhe memang tak sangka.... hehehehhe and EBI FC 1 dapat no 5...... ok lahh hadiah sampai tempat ke-6.... team D'Tempoyak yang dapat no 6.... not bad.... hehehehhe tapi malang nye EBI FC 3 tak dapat apa apa... tak apa... jangan putus asa... kita cuba next event lagi... kalau ada lahhh...... tapi aku still upset... ialah kalau aku perform sure lehh jadi JUARA..... (leh aku bersara)...... sorry banyak banyak...... hemmm tak apa lahh benda dah lepas...... nak buat macam mana... cuba next event.....

aku nak ucapkan thanx... pada yang hadir... seperti orang kuat EBI FC... KAK LISA and AFZA....... coz luangkan masa nengok kitorang berentap... walaupun gagal jadi juara..... pada Zai and Faiez... kerana mai gak nengok... walaupun aku tau korang mai coz nak nengok Dee ajhe kan... hehehhe jangan marah..... Kak Charm... yang memang sumber information tentang bowling ni.... pada Idril and Kunyeet serta Loly walaupun mai time dah habis penyampaian hadiah..... and other kawan kawan Jas... yang senantiasa hadir bagi sokongan buat JAs.... lupa plak nak wish HAppy Birthday Pada JAstiNa..... heheheheh yang keberapa ye... lupa... hari ni lahh bday dia... (ISNIN 17 DISEMBER)....


[Kusyuk dorang ni nengok EllizaFC nye bowlers]

[Aku & Jas]

[Gaya Mesti Ada.... Jastina]

[EBI FC 2]
~ Kematz Pojee, Jas & Pejal ~

[D'Tempoyak ... DAVOM]

[Yus wakil EBI FC 1 terima hadiah dari Ayah Mila]
~ Tempat Ke 5 ~

[Pojee wakil EBI FC 2 terima hadiah dari Ayah Mila]
~ NAIB JOHAN ~

[EBI FC 1 tempat Ke-5]
~ Yus, Ezdiani, Dasroll & Hadek ~

[EBI FC 2 NAIB JOHAN]
~ Pejal, Pojee, Kematz & Jastina ~

[EBI FC BOWLERS]

so habis event.... kitorang duk makan beramai ramai..... di Burger King..... kali ni Pojee Pejal Dasrul and Ezdiani..... pun join skali.... hehehehhe sambil makan... kitorang biasalahh tipu kalau tak bergossip and buat citer karut.... memang sekarut habis..... time tu..... then aku bertanya jadi ke planning nak layan movie...... hemmm dorang pun kata no hal.... tapi seperti biasa lahhh bila dah ramai ni.... pemilihan cerita yang nak dilihat tu memang jadi masalah... tak tau kenapa..... ikutkan planning asal citer chipmunk... dan finally hambik ko layan ANAK HALAL..... so kitorang 7 orang ajhe yang join Pojee n da gang tak join dorang ada urusan masing masing...... hehehehhehe

so layan lah ANAK HALAL.... aku ni kali kedua nengok citer ni... tapi aku tak kisah... apa ada hal... citer ni pada aku ok... dan aku tak bosan layan... tak tau pasal apa... sebab maybe citer dia memang lain dari citer Proff... or Yusof Haslam kot.... hemmm ala apa ada hal aku pernah layan JANGAN PANDANG BELAKANG 5 kali tu kat Cinema.... DVD tak tau berapa kali aku layan.... so before masuk tu... sempat lagi kitorang re-dim.... 3 hinggit dari celcome... sempena promosi citer ANAK HALAL ni... siap dapat poster lagi.... pengguna CELCOME ajhe ok......

[Poster CELCOME ANAK HALAL]

aku dengan harapan ingat nak menyakat si member member aku ni.... sebab aku dah nengok kan citer ni... sekali aku plak yang duk kunsyuk nengok citer ni.... si KakLisa and Zie plak yang duk buat cerita sendiri...... hehehehhe..... aku ada gak duk buat dialog WARIS JARI HANTU ngan PONTIANAK HARUM SUNDAL MALAM.... tapi tak best lahh ngan dorang ni... coz dorang tak paham kot... tapi cuba kalau ngan budak budak mentari court.... mau aku tak kena maki hehehhe suruh diam... maklumlahh hilangkan mood dorang aje...... hehehehehhehe

so habis ajhe layan movie.... kitorang semua pun beredar balik...... ke rumah masing masing...... hemmmm gitulahh citer pasal seharian aku di ONE UTAMA ngan Groupies and Bowlers EBI FC...... hehehehehhe demam aku plak makin menjadi malam tadi..... tiba tiba aku rasa sakit lelah aku macam nak mai ajhe... so cepat cepat aku mencari ubat batuk.... so alhamdullillah pagi tadi ok.. dan ni pun aku still kurang stable... tak apa... hopefully aku sihat sampat raya ni... karang ada plak aku tak beraya... tak dapat nak rasa ketupat masakan mak aku.... harus aku nak balas dendam coz time raya aidilfitri hari tu aku tak puas makan ketupat... coz beraya kat Sabah... rumah orang... segan gitu....

ok so blog ni akan bersambung bila aku ada idea nak bercerita ok...... jumpa lagi.....
.

Seharian Aku Di Hari Sabtu 15hb Disember 2007

.
Aku nak citer pasal semalam ..... Hari Sabtu..... ya Allah... semalam aku rasa hari makan bagi diri aku yang tak berapa nak sihat ni..... dah lahhh still tak stable diri ni.... tapi aku gigih gak kluar gi berjalan.... jumpa member aku kat midValley.... tak sampai hati plak aku tak gi.... sebab perjumpaan ni dah di planning sejak 2 minggu before this... dan makesure semua budak kelas dapat mai.....

tujuan perjumpaan ni ialahh sebab nak jumpa member aku ni sorang si Azarul... sebab dia akan menamatkan zamam bujang dia tak lama lagi... dan kenduri dia buat on 23th and 25 disember ni.... so buat plak kat utara...... then time tu merupakan cuti panjang so aku memang tak dapat nak mai... coz aku balik kluang gitu.... so ramai lagi member tak apa mai... so plan jumpa dia and bagi hadiah siap siap....

then perjumpaan set around 12 tengah hari kat midvalley.... tapi aku biasalahh malas nak mai awal awal... 12 30 aku baru nak gerak dari rumah... aku sempat gi kedai photo cuci gambar untuk kakgie (member fc) dan sempat hantar laundry bagai... ehehehhehe ... sampai ajhe kat sana aku dapat messege dari si Nany... kata kat food junction..... then bila jumpa dia... aku just nampak dia ngan azarul.... and one mamat cina or nampak like sarawakian or sabahan.... then pada mula nya aku ingat member zarul kot... heheheh aku pun sampai sapa zarul nany and duduk sebelah mamat tu and salam dia... then dorang lehh kata...

"zam... siapa ko salam..." aku jawab "oh bukan member korang ke..."

ishh malu aku tapi aku cool ajhe... relax... mamat cina tu pun buat dek aje.... dan dia pun salam ajhe time aku hulurkan tangan aku....then aku tanya mana yang lain... hampeh betul... aku ingat semua dah ada... heheheh then si Pza, Sue and Daus sampai setelah confuse pasal which one food court yang dimaksudkan oleh Nany... sampai aku kena call si Daus inform... satu level ngan wayang baru dorang tau.... hehehehhehe

then si Eric pun sampai gak.... so kitorang semua order makanan masing masing kecuali si Pza and Daus.... dorang dah makan kat bawah kat Ayamas.... sesuatu dorang ni... ada apa apa ke.... hehehehhee..... aku just order mee chicken with soya source... hemmm ntah lahhh... tapi mee lah..... yang lain nasi... so yang mai cuma 6 orang ajhe mean termasuk zarul 7.... hemmm mana yang lain ye.... aku kadang kadang respect kat Eric... walaupun dia Chinese.... dia mai ajhe gathering yang budak ni buat... walaupun just mai untuk makan then dia balik... coz dia ni jenis bukan mamat hangout bagai.... hemmmm compare ngan budak budak kita means melayu... yang memang aku kenal tak kisah nak ajak hangout... tapi mungkin sebab kisah lama... yang remeh temeh... still tak nak join... ntah lahh sampai bila nak macam ni... aku pun naik bosan... tapi lantak lahh korang semua dah jadi DEVELOPER... SOFTWARE ENGINEER.... apa lagi... PROGRAMMER..... what everlah kan......

then time tu lepas makan semua blank tak tau nak buat apa.... ada yang ajak main bowling... tapi si Azarul nak balik dah... kira tak best plak...coz dia tak ada.... nak ajak nengok wayang ada yang jenis tak nengok wayang... so respect gak kat kawan kita ni...so bila si Azarul dah gerak.... kitorang tak tau nak buat apa.... so finally aku ajak dorang lepak minum... setelah masing masing berborak berdiri depam McDonald tepi excalator (betul ke aku eja ni..) then kitorang plan minum kat Secret Recipe.... before ke Secret Recipe .... sempat kitorang duk snap snap pic kat tempat yang dorang decorate sempena Krismas.... heheheh si Nany siap pose ngan SantaClause bagai..... hehehehehheheheh

[Nany Pza Azarul Daus & Aku]

[Sue Nany Azarul Daus & Aku]

[Nany Ngan SantaClause and 2 apa ye... peterpan ke...]

[Berlima.... Aku Sue Pza Nany & Daus]

then kitorang habis bergambar bagai... terus ke Secret Recipe..... kat sana kitorang duk melepak dan order masing masing ada yang order kek dan ada gak yang order chicken black paper... hehehhehe aku lahh tu.... sebab tiba tiba aku lapar... maklumlah makan mee ajhe... hehehehhe si Sue Nany and Pza order kek... aku tak ingat yang ingat indulgence... apple apa ntha... dan lemon apa ntah... si Nany order... heheheheh lepas makan kitorang pun gerak balik... so Nany and Sue balik berdua... Daus ngan Pza naik ngan aku... coz malam tu tiba tiba plan nak makan malam ngan budak mentari....(Makan Lagi hampeh betul).....

[Nyum Nyum Melepak Di Secret Recipe]

[Model Sampingan Secret Recipe]

so before balik si Pza ada nak beli something kat Carrefour..... so aku pun nak beli body spray... aku dah habis... hehehehhe then time nak bayar tu... ada satu kaunter ni memang membuatkan aku menyampah nengok gelagat mamat tu.... dah lahh kaunter tu tertulis hanya 10 barang ke bawah ajhe means ExpressCaunter ..... tapi barang dia lebih.... so dia nak bayar kat situ... then dia buat dua kali pembayaran.... boleh... kira pada dia 9 .... 9.... barang lah.... apa lahh kiasu sangat mamat tu.... Melayu plak tu... then bayar plak pakai CreditCard.... hambek ko... sign 2 kali... means dia swap 2 kali.... aku tak paham... ada gak orang macam ni... ehh ada lahhh mamat kiasu tu lahh.... heheheheh nasib baik aku tak snap pic dia.....

then lepas tu kitorang terus gerak balik.... so aku hantar si Pza kat rumah dia kat area pantai dalam... then lepas tu aku ke PJ nak ambil gambar yang aku hantar pagi tadi... tapi masalahnye tak siap lagi... then aku cakap ngan daus kita balik rumah aku dulu lah... then kat rumah aku tiba tiba aku terlelap... tup tup daus kejut kul 8.... then mandi bagai... aku and daus gerak ke mentari..... sebelum tu aku singgah ambil gambar... siap pun... hehehehhe sampai ajhe kat mentari.... time tu kira ok lahh... tak jammed sangat... hehehehhe tiba tiba member aku si DIVA ni... dia kata hari dia paling siap awal... coz malam tadi dia paling lambat... apa dia ingat dia DIVA.....hehehehehehhe

padamulanya kitorang slumber ajhe naik 6 orang satu kereta.... tapi tiba tiba aku rasa tak sedap hati.. coz malam tu malam minggu dah lahh banyak roadblock... so skrang mana lehh naik lebih orang dalam satu kereta.... so patah balik ambil satu lagi kereta... Kereta Shah... so si Asin naik ngan shah... then kitorang terus ke tempat makan BIG PLATE.... (mampus... dahlahh aku still kenyang ajak makan kat bigplate.....) then aku kat situ just order fish and chip for baby... boleh...and soup mushroom... hemmmm lain semua order ayam shah alam lahh steak apa lahh... heheheheheheh



[Menu Kat BigPlate Kampung Melayu Subang]

[Aku & Khai]

[Wahab Shah & Aku]

lepas tu semua kekenyangan.... then ada yang ngantuk... tapi kitorang tak balik terus... kitorang gi melepak kat Seksyen 7 baru... kat shah alam.... kat Hakim pada mula nye... sekali penuh.... last last JAYATI... tak kata nak mengeteh ajhe kan... then biasalah budak budak ni... kata mengeteh... tapi order... ambik ko nescafe ais lahh barli ais lahh nescafe tarik lahh... dan tak ada pun sorang order Teh.... heheheheheh bila dah duk macam tu... tipu lah kalau tak borak topic ngarut sekarut karutnya... ada yang duk cover suci pun ada... hehehehhee tapi seronok lahhh

habis lepak situ kitorang semua gerak balik.... aku pun dah lahh pagi nanti ada event bowling... kat one utama.... dengan tak berapa sihat...tapi still gigih keluar malam gitu.... lepas aku drop si Khai and Wahab... yang naik kereta aku aku pun cargon... balik umah aku.... sempat lagi aku chat..... ngan member fc... then baru lahh tido..... so next story.... pasal sunday... tunggu ok....

layan......
.

Ahad, 16 Disember 2007

Lepaking at One Utama

.
Aku nak citer pasal cerita aku hari jumaat lepas..... hari tu merupakan hari ke empat aku di IJN.... Institut Jantung Negara... apa aku buat kat sini.... hemmm dah IJN kan.... masuk wad lahhh apa lagi.... hemmmmm ishh selisih nye mulut.... kena betul betul baru tau.... aku kerja kat sini.... client site..... mula mula aku kena kat MMC kat area jalan Raja chulan depan ngan monerail Raja chulan.... tapi tak jadi.... aku kena change ke IJN.... hemmmm tapi ok gak kat sini... aku rasa selesa berkerja kat sini... bila aku rasa dah ngantuk or bosan.... release aku nye minda jap aku akan jalan ke lobi IJN beli air ke... sambil usha awek nurse mana tau ada terpikat... hehehhe tapi tak ada maknanya semua tu... hehehehehhehehe......

jumaat hari tu hujan lebat.... so lepas solat jumaat time aku on da way nak IJN tiba tiba ajhe aku kena selesema..... damm... ni gara gara lepas jumaat aku redah hujan nak ke kereta lahh ni tak pun malam tadi.... aku main hujan... so tiba tiba aku dah tak berapa stabil dah dan nak buat kerja pun rasa macam tak lehh nak focus.... then member kerja aku pun dah perhatikan aku ni kurang stabil... dan suruh gi farmasi bagai... heeheehehe aku buat dek ajhe aku jawab aku OK.... then time tu aku plan nak balik awal.... coz tak berapa sihat kan (ada alasan lah....) so around kul 5.10 macam tu aku inform aku nak balik.... sekali member kerja aku dua orang lagi tu... cakap ok lahh kitorang pun balik... wahhhh.... dan dan ajhe aku ingat nak balik awal dari dorang... hehehehehhehe

so sampai aku kat rumah.... aku terus terbaring...... malam tu aku plan nak gi training...... nak main bowling coz ahad nanti ada games... dalam keadaan tak berapa stabil pun aku gigih nak membowling.... tapi aku memang macam tu... bukan jenis layan penyakit.... hehehehhehe..... time tu aku sampai rumah around 5.45ptg... plan ngan budak mentari court.... nak bowling and layan movie.... dorang set... so aku kata around 9 aku sampai.... hemmm so aku tido dulu.... relax lahh katakan... then kebetulan member aku sorang ni call... tanya khabar... ceh wah.... dan dan tanya khabar aku... padahal kawan ni yang baru kluar hospital... hehehehe tapi aku tak inform pun aku tak berapa sihat... just cakap selesema... hehehehe.... after that... aku duk surfing internet....

so tepat kul 8 30 malam macam tu.. aku pun gerak... dan inform kat dorang... aku on de way...... nak haram.... jammed nak ke sana tu macam hanjeng sangat..... benda yang paling aku tak berapa nak minat... padahal rumah dorang ni bukan jauh dari federal... tapi nak u turn tu..... mak ai... naik demam aku dibuatnya..... then bila dorang naik.... mula lahhh ngarut bagai... dan aku pun gelak sampai lupa aku time tak sihat.... hilang demam aku... hehehehheheh.....

so sampai ajhe kat sana... tiba tiba aku memang tak larat nak membowling.... then dorang pun kata tak ada mood nak main... so kitorang pun just plan nak layan movie...... so beratur lahhh... time tu mulalahh masalah nak pilih cerita apa...... ada yang tak nak nengok citer melayu lahhh... ada tak nak nengok citer cartoon lah.... hemmm dorang tanya aku... aku just jawab tak kisah... nak nengok ANAK HALAL pun aku layan... walaupun baru malam tadi aku nengok...... sebab citer dia pada aku best.... hemmm nak nengok chipmunk pun boleh..... then bila nak sedapkan hati semua.... kitorang pilih GOLDEN COMPASS......


[Khai makan bubur McD... aku yang demam pun makan Burger]

[Kentang Goreng.... McDonald]

[Mc Donald One Utama]


then sementara nak tunggu cerita tu start kitorang pun gi lahh cari makan.... sebab belum makan lagi masing masing.... so pilih punya pilih..... cerewet masing masing..... finally McDonald.... hambek ko.... kat wing lama plak tu.... tak apa gi ajhe.... then..... kat situ kitorang pun mula lahhh makan... snap snap pic.... sambil sembang topic yang sememang nye semua mengarut... dan mengarut sekarut yang boleh..... then after makan nak gerak balik ke wing baru.... sambil begambar.... then ambik ko kena tawaf kat luar sebab pintu dah tutup...... padan muka.....

[Menapak Kat Luar nak ke Wing Baru.... Suka lah Asin leh bakar ubat nyamuk..]

[Sempat Possing Ngan Hadiah Mana ntah aku Jumpa]

[Asin Ada gak macam Beckham tapi tang jari kau ajhe lah]

[Besarnye Phone ni]

so nak citer pasal wayang.... hemmm aku tak tau nak citer apa.... pasal GOLDEN COMPASS ni.... hemmm sorry lah ye... kalau korang tak setuju ngan pendapat aku... citer ni memang hanjeng sangat... blur... tak tau kenapa.... aku baik baik dah rasa ok tiba tiba nak demam balik... ntah lahh pada aku kot... hehehehhehe dalam tu juga aku duk mengomel bagai.... ntah lahhhh so malas nak explain citer tu panjang sebab tak best... tapi aku beli dia punya combo.... hehehehhehe jam pocket.... so after layan movie tu... aku pun hantar dorang balik.... dan aku pun balik...... coz pada sabtu aku ada perjumpaan ngan budak budak ACCP.....

so will be continue next episode ok.... layan.....
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin