Khamis, 4 Jun 2009

Hari Bintang Jatuh 09 - Tiga Venus......

.
wokehhh aku continue memblogkan diri ini... Hari Bintang Jatuh 09 - Tiga Venus... ya satu event yang aku dah lama plan sama partner aku dalam event ala ala seni jalanan ni... si Cik SueSukaHati.... kena plak persembahan oleh Ana Rafalli, Fynn Jamal dan Wani Ardy... mana lehh lepaskan peluang beb.... harus gigih pergi...

ya... aku sudah ada tiket... tiket aku order dari Cik Ana kita.. hehee.. coz time Cik Wani jual kat Capsquare aku tak dapat nak gigihkan diri time tu nak gi beli.... coz ngantuk malam before tu aku balik umah kul 5 pagi... choii... terus gigih roger Cik Ana..

dan kebetulan time layan Pekan Frinjan... jumpa Cik Ana kita ni.. and Cik Ana berikan tiket ni... but something stupid yang aku lakukan.. aku kekurangan wang malam tu... choii... so just bayar separuh ajhe... wakakka separuh lagi esoknya.. boleh... untuk 4 tiket ye.. untuk peringatan...

so hari dinantikan telah tiba... so aku gi pickup Cik SueSukaHati.. and plan sama Si Romie untuk meet kat FoodCourt CM... so isi perut dulu beb.. si Cik Ain Sinaga plak... lambat coz dia ada persembahan nyanyian kat area Melawati kot... hehehhehe.... so dia join lewat sikit...

so around kul 1 petang seperti tertulis dalam tiket.. kitorang pun gerak... oh.. lupa aku ada xtra tiket coz Cik Eton tak dapat join.. dan aku tak tau nak ajak siapa... mau ajak En Adam.. dia ada meeting sama FC nya pada kul 4petang.. mau ajak Cik NDR... dia di Kelantan shopping... so finally burnn ajhelahh...

sampai kat gallery... kauter belum buka rupanya... dorang baru nak sound check.. time tu Cik Ana kita kelihatan tengah rehearsal... tiba tiba si Cik Sue kata.. eh Cik Ana tak pakai baju kurung... aku jawab... rehearsal kot.. jap lagi dia pakailahh kebaya putih... dalam otak aku mesti Cik Ana pakai Kebaya Putih Sama Kain Batik.. ala ala dalam poster dia gitu....

so bila tiba masanya... register bagai.. tangan dicop bagai.. kitorang dibenarkan masuk.... dan yang best... dapat cd... wOw... dengan rm15 dapat dapat layan show.. dapat CD dan yang penting tiket dia berkualiti occay.. serius lehh simpan dalam album..... ahahhah cuba nengok kat bawah ni...

hemmm kat sini keadaan dia lebih pada santai... maklumlahh more relax gitu... coz ni bukan gig ke apa... nama pun seni puisi jalanan macam tu.... so memang just for relax... dalam otak aku kalau lah event ni buat kat homegrown nyer hall tu mesti best yang kat wisma bently.. wakakka.. dan dan ajhe aku....

look semua sportingkan... ikut tema.... dengan berpakaian putih.. hahaha... memang best.... so persembahan pun dimulakan dengan persembahan FYNN JAMAL..... then ANA RAFFALI and WANI ARDY... tak sangka ada RINA S... kemudian another session... Fynn, Ana and Wani.. sebelum Syaira Amera ngan siapa ye baca puisi... dan ending oleh gabungan mereka bertiga dengan persembahan lagu Si Gadis....

Fynn Jamal

Ana Raffali

Wani Ardy

Rina S

Persembahan lagu Si Gadis

hemmm.. apa yang aku lehh katakan... persembahan mereka di Hari Bintang Jatuh ni... sememangnya membanggakan.... serius beb... aku cukup kagum sama Fynn Jamal... for ur info... actually dia tak berapa sihat hari tu... dia perform pun atas kerusi roda... katanya baru lepas operation... but not sure sakit apa... tapi persembahan dia... punya feel.. sampai aku rasa dia ni tak sakit kot... memang puas hati layan...

another one.. aku kagum... ku sangkakan.. dia perform selama ni dah prepare bagai... rupanya tak... time tu juga dia secara spontan melontarkan apa yang dia nak lontarkan... maksud aku karya dia ye.. bukan lontar peluru mahupun lontaran vocal... wakakkaka... kagum beb.....

Ana Raffali, Wani Ardy and Rina S.... memang superb dengan nyanyian mereka sambil bermain guitar.... dengan lagu lagu kebanyakkannya ditulis sendiri.... perrhhh memang seronok lahhh layan.... ditambah plak keseronokkan itu... bila aku ni pada malam kat pekan frinjan sajhe ajhe mengedikkan diri duk kata... kenapa tiada lagu GHOST pada cik Ana... dan tak sangka beb... akhirnya Cik Ana mempersembahkan lagu Ghost dan ditujukan khas buat aku dan kawan kawan aku yang semangat nak hadir ke event ini....

tapi dalam keseronokan aku dan kawan kawan ku melayan event ni... ada benda yang kitorang upset dan rasa hangin satu badan.... bila ada one group ni.. pada aku... aku tak paham apa tujuan diorang mai... coz nak kata diorang layan event ni.. haram.. dari start sampai ke ending... duk berborak... duk berkepit macam kononnya itu rumah mak bapak dia....

tapi one of them aku rasa memang layan kot... coz dia pun blogger dan kononnya seorang yang suka pada puisi jalanan ini.. coz aku pernah nengok dia sampaikan penulisan dia before this... but... upset.. pada blogger tu coz tak pandai nak respect event orang lain... kalau macam ko nye cara sampaikan penulisan ko memang patut tak perlu focus occay coz ko ala ala membaca ajhe... baik kitorang baca sendiri ajhe blog ko tu... dari dengar ko bebel macam baca buku nota sejarah.... wakakkaka...

apa..?? aku ni emo tak tentu pasal.??? hello aku bertambah emo.. bila video aku kebanyakkan dengar suara suara lalat ni occay.. kalau kat gig ke konsert besar besar aku tak kisah lahh adat beb... tapi ni.. erkk..

aku rasa dorang mai sajhe nak xpose diri dorang yang hazab kan.. dengan skit skit bangun ke belakang jalan sambil menujukkan boxer or seluar dalam korang yang korang budget mahal.. padahal ala ala pasar malam nyer standard ajhe aku nengok...

malas aku nak citer panjang.... so tiba tiba lari mood aku memblog ni... so abaikan citer group poyo itu.... settle event tu.. dengan ending persembahan oleh Fynn, Wani and Ana... dengan lagu Si Gadis..... so tibalahh masa untuk bergambar berposs bagai... so aku seperti biasa tak lepaskan peluang bergambar ngan Ana and Wani... hehehhee...

with Cik Ana Raffali

with Cik Wani Ardy

hemmm... settle ajhe semua.. kitorang lepak minum petang.. erkk yeke minum petang.. dah macam makan malam dah aku nengok.. kat OldTown kat CM.... lepas tu terus pulang..... lahhh as usual aku send back si Cik Sue and Cik Ain Sinaga.... pulang

apa video...??? ada... nanti akan aku sharing untuk kalian.. hehehhe... tapi if korang dengar bunyi bunyi langau tu.. pandai pandailahh korang buat apa yang patut.... kan.... dah lahh... stayTuned... for next storyMorry....

TakSangkaYe...
.

10 ulasan:

romi flizz berkata...

im first

romi flizz berkata...

yea yea 2nd

1. performance.
semua malatops..enjoy yaa..great show..great karya dll...puas hati..dpt cd...walaupun xcukup tido coz smlm lyn gak kt shah alam tp tetap segar dgr petikan2 gitar n nyanyian

2. penonton
yup ade one grup poyo yg xrespect penonton lain..dok berborak aje..hmm xpelah mungkin budak2 baru nak up nak amik publisiti murahan

apa lagi yg hendak ku kata..

KeMatZ berkata...

motif ko nak first bagai...

wakakakka... ya.. pasal performance memang menarik kan...

but pasal penonton... aku rasa just one group ni ajhe... lain aku rasa tak ada masalah...

ada jer yang mai couple couple.. tapi still behave lahh orang katakan... yang group ni.. memang xpose nak tunjuk dorang paling AMERIKA kot...

memang kakiku dibibirmu jawapan dariku...

NoraJoey berkata...

best jerk event nih....cool jerk nampak.....menarik....siyes aku agak tertarik la...next time ajak aku ek...nk juin...hehehhee

KeMatZ berkata...

memang best.... no prob..
if ada lagi aku ajak..
heheheh.... mari kita support
seni jalanan....

sukahati berkata...

emo tak bleh blah....ahahahaha

n u r i d r i n berkata...

utk video2 HBJ'09 yg dekat youtube tu,
terima kasih banyak2.
dpt tengok ulang2 kali.
:)
hari tu cuba record juga,
but memory tak ckup.

KeMatZ berkata...

sue.... haruslahh
dalam video aku kedengaran occay
bunyai langau.... choiii sangat...
kat gig pun aku tak pernah dengar bunyi langau macam tu....

nuridrin.... small matter...
hehehe thanx sebab sudi jenguk
di HampehDotComZone yang
sememangnya hampeh... wakkaka...

:)

yanot berkata...

thnx upload video tu.
mmg myvi1081 berada di mana2 ke?
huhuhu.

rindu this event giler babai.

arina sativa berkata...

perlu ke tulis ain sinaga? wahaha baru sempat baca ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin