Sabtu, 6 Jun 2009

Amylea Showcase at Bangkok Jazz.....

.
ok bercerita pasal showcase si Amylea.... well actually before this memang dah plan baik punya nak gi layan on saturday... mean 6th june... hahhaha... tapi oleh kerana ramai geng nak gi layan on 5th june... so finally decide gi malam tadi....

well aku ke sana.. pada mulanya bersama si Adam.. bila dia ni finally decide nak join sama.... so waiting si Adam and then gerak naik satu kereta... sampai kl around kul 8... terus ke Pavilion.. coz si Lolly dah tunggu kat JCo.... sampai decide nak makan dulu
so lepak dinner kat foodcourt....

si Zie and Hadek pun muncul... so kitorang berlima ni dinner lahh apa yang patut... just lepak lepak sambil borak borak.... and menikmati dinner before kitorang gerak untuk enjoy layan showcase si Amylea....

sempat berposs ala ala maispase gitu sebelum melintas jalan... teruk betul masing masing... sia sia kalau kena langgar... kat jalanraya boleh sibuk poss bagai.. choii sangat... wakakkaka

masuk masuk nengok wOw not bad... full house... nasib baik si Apu datang awal so dapat book one of space untuk kitorang lepak lepak... hahahhaa... well aku plak sibuk cari port kat mana best nak capture video serta gambar....

finally aku decide duk area bar.. voleeh aapa ada hal janji ko ada order minuman.... so sebelum si Amylea perform.. sempat lahh dia ditanya soal selidik oleh para wartawan bagai.... so di atas tu dia dengan AudiMok tengah di soal jawab dek para wartawan....

tepat kul 10malam... show pun bermula.... hemmm dan aku rasa view aku memang tak menarik nak capture video... so aku missed one song lagu awal si amylea perform.... coz aku rasa view memang tak menarik... maklumlahh kat bar... orang sibuk order air bagai.. wakkaka....

so finally aku duk kat port belakang area nak ke washroom.. oklahhh kebetulan situ pun ada one cameraman tengah jalan kan tugas dia... siap ada tripod bagai.. hehehehe ok lahh memang job dia kot lain lahh aku memang just hobi... wakkakak....

Si amy ni perform 6 buah lagu pada sessi pertama dan kebetulan.. sessi pertama ni si Tomok Jutawan pun ada... turut berduet bersama si Amylea.... heheheh... so si Amy ni tamatkan sessi pertama dengan persembahan I'm Yours... memang superb lagu ni dia bawa... suka semua yang hadir memang layan....

sementara tunggu sessi kedua mean si Amy rehat sebentar... kitorang pun sama duk melepak sambil poss poss bagai... oh.. lupa selain aku berlima... team gigihOIAM pun ada like Joker... Romi... Syamir and Si Apu..... hahahhaha.... macam macam lahh aksi and poss dilakukan.. maklumlahh buang masa katakan.. sementara tunggu si amy continue perform...

so tiba masanya... si amy pun continue persembahan beliau.. sessi kedua ni plak si Amy ada berduet dengan another one kawan di kat OIAM3 si Rizu... well.. suara rizu ni memang tak kena pada badannya yang kecil coz suara mamat ni besar dan lunak... hehehehhe... memang kena lagu yang dia berduet sama si Amylea....

well apa yang aku boleh katakan malam tu... aku berpuas hati dengan persembahan si Amylea... well dia ni memang talented... no wonder aku lehh minat dia ni since dia dari AF3 lagi... wakkakakka... walaupun kalah tapi dia memang berbakat... kan... kira aku berpuas hati sama persembahan dia malam tu..... heheheh...

in the end showcase... seperti biasalahh harus bergambar sakan... so aku sempat gak bergambar ngan si Amylea... hahahha... dan budak budak lain semua pun sempat bergambar ngan Amylea... Tomok... Rizu... dan ada gak bergambar ngan Bront Palarae dan Isma Yusof pun ada semalam... ehehehhe...

opss lupa plak aku nak cakap.... nengok gambar atas... kitorang semua sempat gak bergambar ngan one of artist youtube yang semakin popular ni... well siapa tak kenal dorang ni kan... memang hebat nyanyian dorang kat youtube... adakah dorang akan masuk AF8 atau OIAM4.... kita tunggu dan lihat sajhe apa dorang boleh buat... bak kata one of dari dorang lahh.....

apa??? which one... korang nengok dorang tu pakai baju kelabu... hehehehhe... matilahh aku ada yang kena maki lepas ni... wakakkakaka.... baik aku larikkkk dulu... wakakakkaka...

another thing aku nak sharing... finally dapat gak aku bergambar ngan idola aku... serius beb... dari dulu aku memang teringin nak jumpa... salam... bergambar bagai.... serius... finally tercapai gak hajat aku tu.. siap sempat borak borak bagai... dah macam kenalan lama... dan dan ajhe sembang... hahahha... siapa ni dia kat bawah...

with Bro Afdlin Shauki

so settle event showcase... dah penat snap snap gambar... kitorang gerak ke Lotus Ampang lepak minum plak.... then lepas tu... semua kemaruk nak Karok... so naik ke KTV... karok sejam... bolehh... sempat lahh aku menyumbangkan 2 buah lagu... rasa macam tak puas ajhe... coz sempat sejam ajhekan... KTV dah tutup... choii.. tak apa next time.. kita sumbangkan lagu itu lagi....

so gitulahh citernya... apa?? video.. nanti ada time aku upkan.. and seperti biasa akan ku sharing di sini.. wokkeh.. so... stayTuned... for next story... ok.... chiow.....

TakSangkaYe....
.

8 ulasan:

muza berkata...

ramainya jumpe artis. Amylea mmg berbakat tapi bakatnya dipandang sepi je kan? abang tomok pun ade?he he he. Comelnya Afdlin Shauki.

NoraJoey berkata...

semua picca cantik..specially yg ada muka aku..wkakakakak...
choiii sape nk masuk oiam4 n af8 tuh??tak pyh la..nanti penat member2 nk g support everyweek..wkakakaka..
itu sure adam tuh kan???huhuhu..larikkkk jugak...wkakakakaka

KeMatZ berkata...

muza.... hehehehe mana ada ramai...
yupz amylea memang berbakat since dari AF lagi... tapi malaysia tak nampak semua tu... maybe dia ni kekurangan package kot.... but pada kematz dia memang talented and unik... hahahha...

nora... ko jangan nak malu malu... bukan ko dah planning ngan adam ke.. nak gi audition sama sama... siap kata apa... nak bawa demo youtube korang... choiii sangat...
tapai if korang terpilih.. kitorang akan gigih tubuh kan fan club.... NORADAM FC......

matilahh aku kena smack ngan guitar apiez lepas ni.. sukasuki buat speku...

ain hatikristal berkata...

camne nak tengok video artis utube tu???

Amylea Azizan berkata...

Hai kematz,.
terima kasih to you and all your friends kerana sudi luangkan masa to watch my showcase yg takde lah seberapa sgt tu.
I appreciate giler dat u guys dtg dan amik video lagi>>
i will do better next time..

Ouh??ur idole afdlin??
HE"S MY SUPER HERO!!
sama jer kiat yer minat abg afdlin!!!

KeMatZ berkata...

ain... google ajhe kat youtube...
sure jumpa...
wakakkaka..


amylea... thank 4 da great show... kalau you nyanyi lagu ku berserah mesti lagi best... lagu pertama kamu... heheheh... apa apa pun great show..

ya.. afdlin memang idola.. unexpected lehhh jumpa time show you... thanks.... kalau tak ada show ni mesti still tak jumpa and bergambar.... hehehhe..

thanks...

Adam Arjuna berkata...

Choiii artis youtube...!!

Choiii masuk AF8 ngn OIAM..!!

sumer setetment propaganda jer..

KeMatZ berkata...

choiii padahal benar dan sebenar benarnya....

cuba try test google kat youtube
sure jumpa artist bernama

NORAJOEY DAN ADAM ARJUNA

larikkkkkkkkkkk

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin