Rabu, 4 Jun 2008

Kiasu Sangat......

.
Wah... kenapa ngan thread aku kali ni.... hemmm sajhe ajhe... nak citer... cuma kali ni aku tak ada gambar nak tepek... so kali ni bercerita ajhe.. ntah lahh hari ni aku agak busy ngan project aku... hemmm siootlahh... sampai tak ada masa nak mengchating.... biasanya aku akan ganggu one of my friend untuk ajak chating...

tapi hari ni memang tak sempat.. aku cuma chat ngan sorang member untuk confirm pasal bayaran bowling.. dan one of member aku buzz aku citer pasal apa ntah..... heheheh... ehhh apa aku ngarut ni... cuma sambil tu.. ada gak orang menghantar message kat ym aku... ialahh walaupun aku ni tak online pada pc korang actually aku invisible.. heheheh... sajhe ajhe... so banyak gak or message pasal minyak naik malam ni... (jap lagi...)

wah... naik... naik ke rm2.70 seliter... wah.. betul ke... hemmm then dapat gak sms... hemmm apanakbuat... dah nasib... hehehhe cuma yang aku peliknya.... time balik... perhh penuh tu stesen minyak... sampai ada yang stesen minyak tutup... rasanya dah kehabisan minyak kot... ni yang aku nak citer pasal kiasu ni...

pelik apalah yang sibuk sangat nak isi full tank dalam kereta... tu... bukanya apa... macam lahh kalau isi full tank minyak tu tak akan habis... dan macamlahhh harga tu.. hanya akan kekal selama seminggu ajhe... come on lahhh... nanti esok esok korang isi minyak gak... sama ajhe harga tu gak ko kena nanti....

aku bukan nak bebel ke apa.. cuma pasal kiasu sangatlahh... mengakibatkan jammed sana sini... sampai aku nak ke kedai mamak pun susah.. nasib baik banyak jalan short cut... heheh lehh gak lahh mencilok... hehehhe... pelik gak aku nengokkan... sanggup tu beratur panjang semata mata nak isi minyak sebelum ianya naik harga... hehehehe...

ntah lahhh terpulang lahh pada masing masing... cuma memang selalu aku nengok benda ni terjadi... bila naik harga ajhe... sure penuh stesyen minyak.... aku rasa kalau beras naik harga... mesti penuh giant.. carefour.. tesco.. bagai... semua borong beras... ntah ntah ada yang pergi Bernas terus.. sebab nak beli beras... ehh apa aku ngarut ni...

dah lahh aku dah pening.. aku nak layan movie... oklah... so fikir fikirkanlah ye... Lepas ni tak tau lahh minyak naik sampai berapa hinggit.. lama lama bangkrupt orang Malaysia.... lepas ni ramai ramai naik basikal ye.... hehehhe but mesti didahului oleh Pemimpin-pemimpin Negara dulu... Cuba Try Test nengok.... naik basikal ke office... ke apa apa jua function... kalau boleh... heheheh

dah dah.. nanti tak pasal pasal aku kena banned blog aku ni... hehehehe bukan nye betul sangat ni.. dah ok.. hanya pendapat aku saja... ok lahhh calooo.....

TakSangkaYe...
.

8 ulasan:

sukahati berkata...

apesal la tak ramai org cam ko...smlm jem tak hengattttttttttt...bengang toi aku

Tanpa Nama berkata...

The fuel price increase too much this time.. 78 sen is already break the Malaysia record.. they should put in Malaysia book of record this time. The impact, absolutely very bad to all Malaysian. Why people jamming at the petrol station is because they value their money. If you dont feel anything, means that you dont care about what is going on in the world.. Be in reality dude!!!

hudd berkata...

hangin haku mlm td...
siOt tol la..
aku stuck jem nk ke rumah 1 jam setengah..nk dkt 2jam..slalu amik mase 15minit nk smp umh dr s.alam ke kj.. giloss ar org m'sia ni.. serbu stesen minyak nk bt pe.. g serang PM tuh yg naikn harga minyk..
terang2 menipu rakyat.. sedar2 la...pk la sendiri..
p/s:argh..statement..kena banned plaks aku.hehe..

nhanania berkata...

ye la zam..org beli brg ms harga murah..kalo da naik kn da rugi.. xpela kau org kaya..tokey minyak..minyak ade org sponser..hahahaa..
kalo bleh la smlm aku rs mcm nk isi dlm tong jer..nk gn aku amik dr tong aku tuh..tp aku pun x sempat..g nengok movie superhero lak.
blk2 stn minyak da ketandusan minyak..erm xpe laa aku mls nk q kt caltex yg sgt la pnjg tu..
aku blk umah tido lg baik..hahahaa

KeMatZ berkata...

sue... tu lahh aku bukan ambil port sangat pun.. biasalahh nak buat macam mana...

hudd... tu lahhh beria isi malam tadi apakes... hehehe macam esok esok tak leh...

pada yang tak bernama tu... heheh awat tak letak nama segan ke... coz rialiti lahh dude... aku tak ambil port... sebab kalau tak isi semalam pun esok esok kena isi gak kan... ni kan just pendapat aku... pada aku WHO CARES pun.. cuma cuba fikir pada mereka yang benar benar nak isi minyak... tak pasal pasal sampai turn dia... minyak habis... yang minyak still banyak sibuk nak isi apa kes.. KIASU sangat...

sorry lahh... pendapat aku ajhe.. aku peduli apa...

hudd berkata...

pendapat aku ..pedulik hape kan?? hehe..
lantak la cna..
blog aku..aku punya pasal lah...hehe.. ayatttt....dushumm!!

Kos Serani berkata...

Betul la ka ta ko tu Kematz...bukannya kita X risau dgn kenaikan harga minyak,tapi org kita ni buat masalah dgn org lain pulak dgn Jam gila seluruh KL, padahal berapa banyak jer mereka boleh penuhkan tangki tu...kalau boleh isi utk guna 3tahun Xpe la...ni for sure esok lusa mereka kena isi juga dgn harga baru. Ada satu hal lagi...org kita kereta mahal gila tapi nak bayar parking 30sen..berkira, sanggup parking tepi jalan atau double parking...alasan nak yg dekat...la parking jauh la, apa salahnya exercise sikit...kalau sekadar nak beli rokok or drinks Xpe, ini nak makan or lepak kat restoran.

KeMatZ berkata...

tu lahh pasal kos... member aku ada sorang tu memang benar benar memerlukan minyak untuk kereta dia... sampai giliran dia minyak habis tak kesian.. tak pasal pasal esoknya dia gi kerja parent dia hantar...

then ada member aku sorang tu.. dari kl nak balik klang sampai 3 jam... apakah... 3 jam dari kl leh ke muar tu beb... itu yang aku pelik ngan mereka yang KIASU ni... heheheh... nyusahkan orang ajhe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin