Khamis, 29 Mac 2012

Siri Jejalan - Labis [UmahUdin]

.
kembali memblogkan diri ... ok kali ni aku nak sharing citer jejalan aku lahh ... actually citer ni dah agak basi lahh juga ... tapi ialahh rasa macam tak lengkap if aku tak sharing kat sini kan ... hahah choiii jahhh statement :P

so last 2 or 3 weeks yang lepas ... aku pada mulanya memang tak merancang apa apa pun untuk pulang ke SouthParkZ ... tapi bila memandangkan that week merupakan last week parent aku berada di SouthParkz ... so aku rasa macam tak kena jer if aku tak balik SouthParkz ... :D

so finally aku decide mahu pulang ... but ntah macam mana mungkin secara kebetulan member aku si Udin ni ... pun nak balik ke Johor untuk attend wedding member dia ... but dia turun sorang jer ... without buah hati cinta dia lahh .... kira dia bujangan balik kali ni ... so dia pun plan mau join aku ...

bila dah si Udin ni join ... ntah macam mana si Wahida and CikNor join skali ... so aku ok jer lahh lagi pun senang balik reramai ni leh tong tong ... wah jimat disitu ... :P

so on first day di Johor .. seperti kitorang plan ... kitorang spent time going to rumah si Udin and sekali terus gi wedding member dia ... so terus menuju ke rumah si Udin di Bandar Labis ... ok aku rasa ni first time aku ke pekan Labis ... maybe before this aku lalu jer lahh kalau mau ke Segamat :D


bila sampai di rumah Udin ni ... baru kitorang tau yang dia memiliki sebuah kedai runcit yang dibuka di rumahnya ... kira 2 in 1 lahhh rumah dan kedai ... so bila dah sampai di kedai Udin ni ... macam macam lahh benda yang leh buat ... selain lepak lepak makan hidangan yang mak si Udin hidangkan untuk kitorang ... :)

serius ... bila nengok kedai runcit ... tetiba aku teringat zaman zaman family aku ada kedai runcit satu ketika dahulu ... wallawehhh nostalgia sangat kan ... bila nengok tong tong biskut ... hahahh teringat zaman time aku jaga kedai tu ... semua biskut aku nak ngap wakakakka tapi kini sudah tidak ada lagi ... :(

selain dari biskut biskut tu ... gula gula kekacang seperti di gambar di atas tu pun antara nostalgia ok ... dan paling best ialah air botol kampung ... hahahahha aku tak pasti lahh actually dorang panggil apa air botol ni ... heheheh tapi if korang jejalan kat Uptown or Downtown mesti jumpa punya ... ala air oren yang tak ada sangat karbonat dia :P

around kul 2 if tak silap aku ... then kitorang terus menuju ke misi utama si Udin pulang ke Labis ... iaitu attend wedding kawan baik dia katanya ... :D

so dapatlah merasa nasi minyak hari tu ... walaupun aku ni jarang makan nasi minyak if aku attend kenduri kahwin ... baru aku perasan hahahahha ok abaikan citer karut aku tu .... so pada kawan si Udin ni ... aku nak wish Selamat Pengantin Baru dengan Ucapan Semoga Berkekalan Hingga ke Akhir Hayat ... InsyaALLAH ... :D

so after ajhe wedding tu ... nak tau apa aktiviti kami seterusnya ... haruslahhh stayTuned for next entry kan .... buli bah kalau ko ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

10 ulasan:

udin berkata...

tak sangkanye kedai mak aku dpt liputan...
thanks bro...:)

HaZiFah berkata...

kalo kat kg aku...kami pnggl air Long Chan *nama owner kilang dia: Long Chan* Kilang lama depa kat kg aku~~

KeMatZ berkata...

Udin,

Untunglahhh :D


Pza,

Ye ker .... mesti ko dah jemu minum air ni kan heheheh :P

ctzainal berkata...

glemer kedai runcit mak ngah. huntong larr. hehe!!

udin berkata...

klau nk untong lg ko borong lah brg kat kdai tu..;-)

KeMatZ berkata...

ct ... hehehe kasi up sikit kedai mak ngah ni ... ;-)

thanks for da comment :)

HaZiFah berkata...

antara air yg wajib ada d'setiap rumah time² hr raya kat kg aku. Kira kalo org dtg...mmg bg minum air LongChan aje..
Arwah atuk sedara aku musti order 3 kotak kayu (1kotak kayu==60botol) (soda,sarsi,oren)tuk umah aku.Nnti lori LongChan tu dtg hanto.haha.nostalgia plak~~

la ni kalo bancuh AirBandungSoda, musti kena pakai Soda LongChan gak...kalo guna soda F&N atau jenis lain...AirBandung cm x best~~haha

KeMatZ berkata...

wahhh sungguh nostalgia kan air Longchan ni buat kau ... heheheh

harus jadikan simpanan ok heheheh aku rasa nak simpa buat koleksi ala ala Coke boleh tak :P

HaZiFah berkata...

haha~botol tak fancy cm coke la~~kalo nk wat koleksi pn =)

KeMatZ berkata...

tapi botol ni ada dijual di AmcorpMall ok ... :P

mean ada gak collector yang collect benda ni ... ntahlahh :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin