Rabu, 11 Jun 2008

DangaBay.... KeTaM..... TensioN....

.
hemmm.... apakah ngan thread aku kali ni... hehehe oklahh citer continue lepas gerak dari kenduri kahwin member aku tu ok... heheheh so time tu aku memang tak ada idea nak bawa si Wahab ronda JB.. almaklum aku memang tak ada idea... so gerak ajhe... bawa lahh dia ronda ronda...

nak bawa ke CitySquare sure tak ada parking dah lahh ada apa event tak hari tu... pameran keselamatan jalan raya kot... sure jammed hehehhe so aku cadang nak bawa si Wahab and Khai ni pekena Mee Rebus kat Stulang... sekali nengok kedai tu dah tutup... hampeh sungguh...

so finally gerak ke Danga Bay... jalan jalan kat situ..... hehehe tapi nengok Danga Bay yang biasa aku lepak tu pun tengah renovate... apakahh.. so ke depan sikit.. lepak sana... so aku memang tak pernah gi masuk kawasan yang terdapat rumah rumah setiap daerah di Johor ni... so ni kat bawah sempat aku snap pic rumah Kluang... ye ke... rumah kluang macam ni... hehehehhe..

hehehehe selain rumah Kluang ada gak rumah lain heheheh tapi yang aku peliknya kenapa setiap rumah tu... semua nye ada kincir air.. yang ala ala angklong.. hehehehe pelik ajhe... ke angklong ni memang asal dari johor... ye ke.. aku memang tak ambil kisah pun cuma aku tahu kuda kepang ye... hehehehhe... sempat lagi si Khai and Wahab tunjuk bakat main angklong... opss lupa dorang ni die hard fans si TOI... hehehehe....

hemm... dah jalan jalan masuk plak kat Festive Street Mall... hehehe aku tak pernah pegi lagi kat sini... but tempat ni memang menarik gak lahhh heheheh banyak gak barang barang dorang jual... siap ada Secret Recipe lagi ok.. hehehhehe...

so pusing pusing... dahaga plak.. so lepak kat Kopitiam Station JB.. aikkk JB pun ada kopitiam ke... aku ingat Kluang Station ajhe ada... JB Station pun ada... heheheh so nak tau menu apa... ni kat bawah ni... aku order mee rebus.... si khai order roti bakar.. and wahab Wedges... hehehehe....

settle minum petang kat situ.. kitorang pun gerak pulang ke rumah Khai... di gelang patah... hehehhe kira malam tu kitorang menginap rumah Khai lahh... hehehehhe sebab malam tu khai ada buat bbq... heheheh nak tau apa..... look this....

wah... ketam... heheheh si Khai memang dah niat nak belanja kitorang makan ketam... kalau kitorang gi umah dia... so selain aku ngan wahab... si adib pun ada mai gak... sempat tu cabut dari office.. almaklum time tu dia kena shift malam... selain kitorang si khai pun ada jemput 3 orang best pren dia.. eheheh aku tak tau nama dorang.. heheheh sorry ok.. aku ingat si Matun ajhe... hehehhe..

selain tu.. kitorang pun tau nama glamour si Khai.. heheheh nak tau apa... cari sendiri ok... heheheh selain ketam bakar... turut di bakar.... ialah sotong.... ayam rempah.... heheheh turut terhidang ialahh... ikan sweet sour... memang sedap... tomyam... and ketam sambal...... hehehhe ketam sambal ni memang sedap aku aje... makan 5 ekor... giler.. dah lah pedas.. memang layan....

sambil makan tu... sempat lagi... borak borak... ngarut ngarut bagai... hehehehhe sempat lagi berpossing beramai ramai.. kesian tuan ruma tak ada dalam ini gambar... tak apa nanti kita bergambar lagi... ye... hehehehhe jangan marah....

hemm... time tu banyak lagi ketam tak habis... giler banyak tu si Khai ni order untuk di masak and panggang... si Adib siap tapau lagi untuk bagi kat member dia kat office.. ala ala tutup mulut dia cabut lahh hehehehe... so bila dah kenyang mata pun mula lahh mengantuk... so aku terus flat... niat nak layan bola... tapi memang tak dapat... coz... mata ni memang ngantuk bangat....

hemmm gambar atas ni adalahh menu sarapan pagi yang disediakan oleh family Khai... best kan... hehehhe ala ala duk kat resort... hehehehe.... tapi nasi lemak dia nye sambal best tu... kuih jeniffer lopez ni pun sedap.. lama aku tak pekena kuih lopez ni.. hehehe pulut panggang pun sedap... wahhh aku bab makan... tolak sayur batu dan kayu ajhe lain semua sedap... wakakkakakak...

settle sarapan.. around kul 12 macam tu ala ala nak bersiap nak gerak.. konon kononnya nak singgah ke Kluang dulu.. nak ambil barang... hemmm tak apa nanti aku citer..... sempat aku snap gambar kucing Khai.. apa nama dia... DONNY... heheheh.... cute kan.. telinga dia penyek sebelah.. kesian... hehehhe ni si Khai selalu tekan lahh ni... heheheh...


so... 12.30tengah hari kitorang gerak nak pulang ke KL... and planning nye nak singgah Kluang.. so si Khai ni bawa lah lalu.. kat satu jalan ni... kebetulan jalan tu bertentangan ngan satu jalan yang ada cerita horror sikit... wah nak citer hantu plak... actually dorang kata kat situ ada benda yang ada atas bumbung kereta ko...

bila buka tingkap ajhe.. dengar Kelepak kelepak kelepak.... ala ala bunyi kain macam tu lahh.... budak tu kena.. budak ni member pada member si Khai... so....ntah mcam mana.. aku ni kan sengal sikit.. dah lalu kawasan tu.. sajhe ngengada nak buka tingkap and nak raba atas kereta aku... tapi.. tersalah tekan butang tingkap.. terturun kan tingkap belakang....

so nak tau apa jadi... tingkap belakang tu tak lehh naik.... cis... adakah ini kebetulan... ada horror... or motor power window aku tu memang dah nak rosak.... hehehehhe ada ada ajhe... so terpaksa lahh singgah kat Pekan Gelang Patah....

hemm... ni lahh budak yang repair power window aku... yang aku hanginnye nak tau kenapa.... punya lahhh lembab... korang imagine.. just nak repair or tukar motor power window tu.. memakan masa dari 1 petang sampai 4.30 petang... bolehh... geram ajhe aku.... so nama ajhe kedai SUCCESS apa kejadah ntah.. tapi tak success mana pun...

tapi aku rasa dia ni budak baru... and ada satu senior tu ala ala macam kerek ajhe... memang geram ajhe.. habis planning aku malam tu... so malas nak citer pasal tu lagi... sebab memang sakit hati.. bangang.... nye kedai... so lepas tu aku terus gerak...

singgah jap kat Machap... makan bagai.. then terus shoot ke pulang ke KL.. so aku tak jadi singgah di Kluang.. ApaNakBuat.. dah nasib.. heheheh tu lahhh ngengada nak raba atas kereta apakes... hehehhe..... so dengan jammed teruk kat Seremban... so finally sampai kat KL around kul 8.30mlam macam tu lahhh..

padahal malam tu ada invitation ke Gathering Stacy Frenz and Open House kat rumah member aku si Kos... sempena hari Keamatan.. so tak dapat nak datang.. ialah ngan map bagai aapa semua aku tak print out... so pada Kos... sorry lahh tak dapat join.. nanti next gathering if tak ada apa apa aral.. aku join ok...

so gitu lahh citer last week aku di Johor.. hehehhehe wah... ok tunggu next thread... dah ngantuk dah ni.... Selamat....

TakSangkaYe.
.

4 ulasan:

hazifah berkata...

mnyk nyer ketam...

Kos Serani berkata...

Kematz...Xpe la...ada bukti keta tu rosak...kalau X...aku kata ko boikot majlis aku keh keh keh.

P/S: ko ni...kan, laen kali bagitau la kalau nak pegi johor tu...aku teringin nak pegi sama...tengok itu ketam2...argh...gerem

KeMatZ berkata...

heheheh pza.... tu lahh si adib tak tau dia makan ketam bakar tu berapa ntah... coz aku layan yang ketam sambal... wakakkaka...


kos.... lor... ko tak pernah mai johor ke... hehehehhehe tp tak ada apa pun menarik... (statement berani mati sioot....) hehehhee

shah jahan berkata...

pergh..pg mkn ketam takmo ajak aku...camni la skang...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin