Rabu, 26 Mac 2008

Hits Satu Final...

.
hemm.... nak citer pasal Hits Satu Final ni... benda ni berlangsung di Stadium Negara.... welll aku dapat ticket ni hasil kerja si Pza yang mendapatkan ticket dia dari housemate dia... hehehehe thanx Pza sebelum aku bercerita panjang about Final Hits Satu ni...

so kitorang dari SACC... baru ajhe lepas layan Road Tour... terus shoot ke Stadium Negara... Si Nany tak join... sebab dia memang kureng sikit konsert konsert ni... almaklumlahhh Programmer tegar... heheheheh tapi kalau ada Anuar Zain... lain lahh baru lahh dia beria nak join... so si Pza and Sue pun naik kereta aku... gerak ke Stadium Negara.. Si Nany terus balik rumah dia...

hehehe berjaya gak aku membawa si Sue and Pza ni melayan konsert... heheheh almaklumlahhh dorang ni programmer tegar mana layan sangat konsert konsert ni... kalau pameran education... pameran HAckErS.. Pc Fair... apa apa ajhe alhh yang berkaitan ngan komputer barulah dorang minat... huhuhuhuh....

so sampai ajhe kat stadium about kul 7.45malam... aku terus ajhe parking atas divider... hemmmm memang ada orang jaga situ... then aku duk tertanya macam mana nak turun nanti... pakcik tu kata ada papan... so bayar rm5.... so aku bertiga pun gerak masuk stadium...

masuk masuk kitorang lalu kat area tempat makan... tapi ni untuk crew lahh... then teperasan lahh si Nabila.. yang jadi one of MC malam tu..... then terus jalan menuju pintu masuk... masuk masuk aik tak ramai orang pun... dan kitorang duduk kata penyokong ADAM... boleh.. Niat hati nak duk ngan penyokong SOFAZ... tapi dorang kat atas... baik duk bawah.. senang aku nak snap gambar... heheheheh

so performance pun bermula tepat kul 9malam.... dengan pembukaan oleh penari penari RTM kot... heheheh aku pun tak tau ye ke... so layan kan ajhe.... hehehehehhe then persembahan bermula dengan persembahan juara musim 1,2 dan 3.... dimulakan dengan persembahan Misha Omar... dengan lagu Pulangkan... kemudian disusuli oleh Jaclyn Victor.... Gemilang.... dan disudahi oleh persembahan duet Shawal and Afiq..... Lagu Jiwa Lagu Cinta....


so Kumpulan Sofaz memulakan persembahan bagi artis yang bertanding.... kumpulan Sofaz dengan lagu Salahku.... hehehehhe aku memang suka lagu ni so layan kan ajhe lahhhh heheheheheh performance dorang kali ni agak mantap and penampilan dorang pun better time dorang perform ketika Juara Lagu hari tu... huhuhuhu... bagus bagus ada improvement... hehehehhe


selepas group Sofaz perform... si Farawahida... dengan lagu Semuanya Ada disini.... heheheheheh dia ni pun performance dia ok... kira gempak gak lahhh then siapa lagi ye.. lepas tu Adam... dengan lagu Joget Lambak..... time adam ni perform aku kurang gemar ngan pemakaian penari perempuan dia... bukan apa... yang lelaki dah pakai baju melayu bersampin and bersongkok bagai.. tiba tiba yang perempuan ala ala seksi gitu macam tak kena aje... tapi tu pendapat aku ok....

settle ajhe perfomance si Adam... sorang lagi budak sabah perform... si Fiq.... dengan lagu 3 Malam tampa Bintang... heheheh dia ni memang style lahhh suara dia maintain ajhe... heheheheh rockers ma.... tapi aku just nak bagi cadangan lahh kalau mana tau dia terbaca ke blog aku ni... pada aku dia ni lebih sesuai rambut pendek lahhh... rambut panjang tak kena lahh... heheheh pendapat aku ajhe ye... sure jap lagi ada fans dia marah aku ni... heheheh... jangan marah ye PuteriSandakan.... huhuhuhu

settle ajhe si Fiq perform Ramlah Ram plak perform ngan lagu Ketentuan... hemmmm... apa yang menarik minat aku performance si Kak Melah ni dapat sambutan gemuruh tu... dan aku pun tak sangka dia ni pun ada FC ok... hehehehehhe Fc dia duk sebelah ajhe ngan kitorang.... hehehehehhe.... siap ada yang muka ganas... tapi sokong Ramlah Ram... well negara demokrasi ok... tak ada hal nye....


settle Ramlah Ram... Misha Omar ngan Anday plak ngan lagu Sembunyi.... hehehhe performance dorang agak simple ajhe... heheheh then lepas dorang perform Dina plak perform.... dengan lagu Malu Tapi Mahu... memang gempak performance minah ni... walaupun berjisim lebih... dia still mampu membuat performance terbaik... hehehehhehe.... selute sama lu Dina...

then Sahri plak perform... sekali lagi menyanyikan lagu Izinkan Ku Pergi... menggantikan tempat Kaer... si Kaer ni busy study di Jakarta.... hehehehhe lepas si Sahri.... Kumpulan Spider perform dengan lagu Mabuk dan selepas ajhe Spider si Mawi plak mengakhiri performance malam tu ngan lagu Mungkinkah Langitmu Lebih Biru...


so sementara pengadil mengira markah untuk artis yang bertanding... persembahan diteruskan dengan nyanyian juara hits satu tahun lepas atau musim ke 4 Adibah Noor ngan lagu Terlalu Istimewa.... selepas Adibah Noor... Daniel and David Alleycats.... hehheheheheh

so seperti korang tau kan... keputusan dia... di Mana Lagu Ketentuan... Ramlah Ram... telah menjadi juara.... hehehehhe Tempat Kedua plak... lagu Mungkinkah Langitmu Lebih Biru nyanyian Mawi... selain itu... Persembahan terbaik dimenangi oleh Dina dengan lagu Malu Tapi Mahu.... dan yang mengejutkan... lagu popular... Joget Lambak... Adam... berjaya menewaskan si Raja SMS... hehehehhe...


so gitu lahh citer nye pasal hits satu ni.... apa apa pun tahniah buat RTM kerana berjaya menganjurkan pertandingan bergini... hehehehe... cuma aku pelik juga ngan orang Malaysia ni... normally kalau benda Free mesti penuh ni tak... kenapa ye.. kalau macam Konsert AF... yang berbayar tu... penuh tu stadium... ntah lahh tak tau di mana silapnya... pada aku... aku layan ajhe... mana mana kalau free lagi bagus beb...

so settle ajhe tu... kitorang sempat gak bergambar ngan beberapa artis yang sempat kitorang jumpa.... hehehehe layankan ajhe... then settle tu terus balik.... hujan... plak tu... so balik yang jaga parking tadi yang duk janji kata leh sediakan papan untuk aku turun kan kereta aku dari divider tu pun ntah kemana... nasib baik aku lehh reverse.. kebelakang... and turun balik... hampeh sungguh....


so sebelum balik singgah makan malam dulu.. lapar beb.. then aku pun hantar si Sue and Pza balik.... Sue and Pza... thanx ye coz sudi lepak ngan aku layan final Hits 1.... hehehehhe pada Pza thanx 4 da ticket... kalau ada lagi ticket inform ok.... and thanx sebab belanja makan.... hehehhe ok lahh aku dah mula ngantuk dah ni... nanti kita sambung bercerita ye....

layanz.....
.

15 ulasan:

sukahati berkata...

"masuk masuk kitorang lalu kat area tempat makan... tapi ni untuk crew lahh... then teperasan lahh si Nabila"

aku tak pasan pon dia??

hazifah berkata...

dia kan dh biasa ngan artis2 nih,sekilas je dia dh kenal la.Ahahaha :P

Sue: "aku nmpk Adam"
Pza: "Adam? adam mana?"
Sue: "Adam mana ko tanyer? pza..pza"

ahahhha bleh plak aku tanyer blk.Off Coz la Adam AF.Ceh :P

mylittleparade berkata...

hehehe...tau tau je ko aku nak buat stetmen pasal FIQ...opkos la aku suka dia rambut panjang...rockers maa...baru hensem..rambut pendek tak sesuai ok! tak nampak rocker..cam penyanyi dangdut jer...

* aku lupa lak ko minat dangdut kan kemat :))*

Love :

Mrs. Firdaus Abdul Halim<--ok!

KeMatZ berkata...

sukahati.... memang ko tak perasan si Nabila... sebab ko duk nengok Adam ajhe... aku suruh bergambar ngan dia tak nak kan melepas...

Pza... mana tau si sukahati ni maksudkan AdamArjuna ke... ehhh bila masa kawan aku tu ada kat situ.....

MylittleParade.... heheheh cuba ko nengok betul betul.... dah macam sesuatu pun ada.... adakah benar apa yang cousin aku kata... huhuhuh sajhe ajhe nak panaskan ko.....

nhanania berkata...

nk komen gak tuk mylittleparade:
mmg la ok kalo rockers rmbut pnjg tp rmbut fiq tu keras laa..
mcm kejung jer..mcm sabut kelapa yg pun ade sbb kaler oren.heheh jgn marah..

tau zam nape x ramai org..sbb hits1..xde sbb lain..ce AJL ker, AnuugerahEra ker.. mmg ramai giler org..


sukahati.. tetibe aku nmpk muka kau ade iras lak ngn farahwahida tu.haahaha,,eh die sm tggi ngn kau ke su? pelik..

PeminatSofaz berkata...

Sukanya Nengok Gambar Ameer
Ameer Nampak Smartlah.

AdamFans berkata...

Tahniah pada kak melah. Well done. Pada mawi jangan sedih adam more better than you.

Mrs. Firdaus Binti Halim berkata...

miahhahahaha...

to Kemats : aku tak dulik la apa ko nak kata..FIQ tetap RAWK macam tu ok...ada lak rocker rambut pendek..mihahhaa...tak ngam..kawan aku kata, tak stim nak tgk...muahahaha

To nhania : kejung yer? rocker kalau pakai rambut rebonding cam ai ni kan, mmg tak sesuai u olls... kalau rambut lurus je, sesuai le jadi lelaki SESUATU (macam kemats..hahahaha)

KOngklusen: aku setia je ng FIQ..bahagia jer...muahhaha

KeMatZ berkata...

peminatsofaz..... yupz malam tu ameer nampak smart... compare penampilan dia time juara lagu...

adamfans....... hhehehehehhe bermula lahh zaman kejatuhan mawi... kita nengok ABP... tapi ABP ni undi suratkhabar.... hehehehe....

mrs firdaus... heheheheh dan dan ajhe ko ni... siap tukar nick lagi... bila masa aku sesuatu.. nak try ke... hehehehe... well fiq look better rambut pendek.. botak pun ok... like mentor nye AMY...

so thanx korang sebab sudi mengoment di sini.... suka suka...

Adam-ArJuna berkata...

uiks..cam ner nama aku terselit di sitew..ehhehe...

well aku tgk gak hits 1 ni, tp time annouce pemenang aku tak tgk, so aku tak tau saper yg menang.. nasib baik ada blog serba informtaive ni (kipas...kipas...), dpt gak aku tau info pasal hits 1 Final ni.

aku puas ati gak la ngna result especially part dina menang best performance kan? mmg menarik.. sbb tgk peratus undi dia utk lgu paling popular, mmg jgn harap la nak dpt sbb last skali, but she did well, and she deserve for the prizes...kan..?

and stu lg cam tak percaya gak Adam beat Mawi...well at last..!!! ehehehe...

k la..teruskan perjuangan membuat blog...ehehe...

'gerek seyh..'

Judd berkata...

kematz, sapo yg pakai wig putih tu??

KeMatZ berkata...

Judd.... Tu Farawahidah.... heheheheheh

BudakNakaL berkata...

suka lihat penampilan Sofaz tapi ialah dorang tak menang tak apa cuba lagi

aku tetap sokong korang sofaz

Anak Jati Johor berkata...

Performance Dina Memang Good.
Dia memang berbakat
teruskan perjuanganmu Dina

Ketentuan Melah berkata...

Wah Kak Melah menang...
Hambik korang...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin