Khamis, 20 Mac 2008

Confirm JAHANAM...... Damm it....

.
Hari ni merupakan Hari Maulidur Rasul. Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. .. so aku cuti hari ni... cuti umum... dan seperti biasa niat hati nak bangun lewat and relax ajhe kat rumah.... hemmm but around kul 9 aku dah sukar untuk tido tapi aku paksa diri juga melelapkan mata....

tiba tiba.... around kul 10 dapat message dari Ayu... bertulis... "Aku kat digital mall. Dia buka kul 11. Gla sengal" hemmm aku hanya baca dan tido balik tampa reply apa apa... dalam hati aku bapa awal dorang gi sana... huhuhuh.....

around kul 1030 tiba tiba aku dapat call... tak tau lahh mamat mana... kata dia nak buat survey... and inform dia dapat no aku dari member aku... Masri... aku agak blur... siapa Masry... Mazlly ada lahh. what ever... slumber aku jawab... 'I busy right now.. can you call me back...' then dia kata dia akan call aku dalam sejam lagi....

so aku bangun terus blur blur... sms pada ayu tanya dia kat mana... and dia reply still depan digital mall.. nengok jam kul 1040 macam tu.. so aku on ajhe... say give me 15minutes.... then mandi bagai apa semua... terus ajhe ke depan digital mall...

damm... aku cakap ngan dorang 'Apa kiasu sangat korang ni awal awal dah kat depan pintu digital Mall..' then Ayu cakap... 'Ko jangan tak tau... mai nengok dah ramai orang kat depan Digital Mall tu... ala ala dapat hadiah misteri kalau masuk as orang pertama...' aku cuma gelak ajhe nengok.... apa kes nak gi awal awal... bukan ada promotion ke apa ke....

so dorang ni nak cari camera... then survey survey about 1 hour macam tu... then dapat one kedai.. so deal everything... so si Ayu and Rafi pun decide to buy new digital camera... huhuhuh... well nampak gaya on this saturday harus berposs depan camera baru ok...

tiba tiba mamat tadi call... then survey lahh pasal business apa ntah... dan kebanyakan aku jawab... not sure... wakakak... then minta aku 2 no member aku... slumber aku bagi no Gan and Ana... huhuhuhu..... then settle ajhe dia call... member aku si Shah call tanya aku kat mana...

then jumpa kat Digital Mall.. mamat ni pun baru ajhe dari situ beli MP3 player baru... giler lahh mamat ni asyik beli Mp3 player baru ajhe... hebat... kata Developer handalan TIME... huhuhuhu then settle bagai.. aku pun duk usha casing untuk komputer aku sebab time ni aku masih ingat power supply aku rosak.. alang alang aku nak tukar casing aku yang dah tak rupa casing tu....

then gi makan... settle makan.. aku ajak si Shah balik rumah.. nengokkan pc aku tu... apa ke heh nye... hemmm check check... tukar power supply Gan nya Pc bagai.. hemmm blur.... sebab ada tak kena... ntahlahhh... then so kitorang just buat conclusion... sama ada grafik card aku rosak or mother board rosak....

then aku suruh plak Gan check... sama gak... so memang confirm lahhh Mother Fucker aku tu rosak... Damm it... duit lagi... dah lahhh aku kena menyimpan this month.... oh man.... ada ada ajhe benda tak kena... mula mula network card.. dan kini hambik ko.... mother board plak... jahanam....

so nak ikutkan hati nak ajhe aku terus ke LOW YAT cari PC.... tapi dah malam kan... so aku rasa relax.... dulu.... lagi pun aku ada laptop office kan... hemmm but tak berapa layan lahhh nak guna laptop ni... untuk kerja boleh lahh... huhuhuhu... ntah lahh so skrang ni aku tengah sengal... duk pikir sama ada... nak angkat pc baru tu bila... haduhhhh duit lagi ma.....

sayang aku nye ram... processor bagai semua tu.... ada lagi ke mother fucker jenis zaman 4 tahun lepas tu.... hemmmm oh shit... macam mana ni... tak apa lahh apa apa pun relax... akan aku survey survey dulu.... hehehehehhe ok lahh nak buat blog pun no idea.. aku tak tak kenapa ada beberapa function tak kena time aku menulis... bila guna laptop... ntahlah layan kan ajhe... ok...

aku nak cari makan... chiow... esok kerja... damm... rasa malas ajhe nak kerja... sehari ajhe tu beb... mula lahh terpikir nak ambil MC or EL... hemmm but rugi... tak apa esok pun Jumaat... wakakka tak lama... hehehehehhe ok.... jumpa lagi di lain thread...

3 ulasan:

mylittleparade berkata...

miahaha.. angkat je yg baru.. tu zaman dinosour ke..aku nyer pc pun dah kondem.. tp still bole pakai lagi,...

KeMatZ berkata...

hemmmm angkat baru memang angkat baru gak kawan... masalah nya ongkos nya beb... ada ada ajhe.. time aku menyimpan time tu lahh ada hal... nak buat macam mana dugaan.... ni geram ni nak angkat pc baru.....

hazifah berkata...

angkat je..muahahahha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin