Rabu, 12 Mac 2008

Akademi Fantasia 6.....

.
Citer pasal AF... seperti kita tau dah nak masuk musim ke 6.... hemm tak lama lagi pun just beberapa hari ajhe tinggal... habislahh kembali balik demam AF orang kata..... cuma kali ni lain dari yang lain... pihak astro dah pun mengumumkan top 25 student yang bakal diserap tak tau berapa ye... finalist bakal begelar AF nanti... ada yang kata 12... ada yang kata 14... ada yang kata 16.... so apa apa pun kita tunggu nanti ahad ni....

aku ni bukan lah penulis or reporter expert.... tapi baru nak berjinak jinak bercerita di sini... wakakaka... tak blehh blah.... actually benda ni baru ajhe diumumkan... tapi aku dah mula dengar beberapa kitidakpuashatian.... terhadap AF 6 ni... perhh belum start dah tak puas hati....

sama lah macam tahun lepas... AF belum start macam mcam orang pertikaikan pasal kebolehan Pengetuanya... En Roslan Aziz... aku tak nak comment banyak bab lepas.. dah lepas tu biarkan ia pergi... wahhh... cuma kali ni... ada dah yang tak puas hati... kenapa Akak si Siti lehh masuk.... layak ke dia... kenapa mesti dia... Marketing sangat.... itulah....

dan ada segelitir wanita dah mula dah... kali ni tak ada pun lelaki yang macho... huhhuhu... ingat ni akademi modeling ke kak... hehehehe.... tapi apa aku peduli dorang punya hak.... aku tak kisah pun..... huhuhuhuh...... cuma apa yang aku tau.... Pengetua kali ni En Ramli MS yang akan select mereka....

so kita serahkan pada yang pakar.... dia lebih mengetahui bakat yang ada pada bakal student ni kan... hehehehhe..... so pada yang akan terpilih or diserap masuk Akademi tu... tahniah awal awal dari aku.. wahhh beria.... tapi apa apa pun congrates lahh pada ke 25 25 yang terpilih... tak kira lahh status apa pun korang... Nenek ke... Abah ke... kalau korang berbakat.... sure terpilih nye betul tak... huhuhuhuhuh......

dan aku teringin nak nengok... sebab ramai disekelilingi aku mengatakan orang Malaysia dah bijak memilih.... hemmmm dan no more lagi.... berpandukan pada kecantikan.... cute... background like taraf hidup.... islamic.... apa lagi ye.... apa apa lahh yang sewaktu dengannya.... hehehehehe..... ni mereka yang bercerita pada aku lahh ye.... aku just share....


so.... apa apa pun kita nanti kan lahh ye.... so di atas tu ada gambar yang aku ambil dari website astro... aku edit skit... hehehehe mereka yang dapat top25.... heheheh so pada mereka yang nak tau lebih lanjut..... sila lahh click kat sini AKADEMI FANTASIA 6

kemushkilan pula pada aku... kenapa kali ni just 2 ajhe student dari sabah ye... hemmmm kalau nak compare dari af 2 3 4 dan 5 student sabah memonopoli ok AF ni... adakah kerana.... juara memang harus diberikan pada orang semenanjung.... ops.... ntah lahh no comment... (mushkil 4 tahun tu jadi naib juara ajhe...) hehehhehe...... what everr........


p/s: Hopefully pada student begelar Nenek and Abah di serap.... coz sure orang undi nanti sebab berbakatkan.....

ops lupa pada member member aku yang aku guna ayat korang jangan marah ok... huhuhuhuhu sajhe nak sharing sharing......


7 ulasan:

Adam-ArJuna berkata...

huhu...cakap je la tu ayat aku..ekek..but i dont mind..aku kan blogger...ko pon blogger...we have right to write kan...ekek...

but apa2 aku still tak puas ati ngan akak siti tu.. not bcoz of he talent yg aku tak puas atinyer..

pasal talent i dont want to talk about but she can sing, but how far she can go kan..plus..waktu audition rasanya dia dpt lampu merah sma ngn saerah...so...pelik skit la tu cam ner lak bley diselect..

aku g gak audition (pengakuan berni mati nih..!!) ada org bru bukak suara nak nyanyi dah kena kick out..ni kan pulak yg slh lirik ..bila dpt second chance utk nyanyi..is it fair to those yg tunggu seharian seawal 6 pg...tp tak dpt..takkan drpd 6000 or yg dtg audition tkder yg lebih talent dr akak dia yg sorg nih..?? think it +ve. i dont think so tak der kan..6000 bai...bukan 60 org je..

what else kalu bukan publisiti yg diberi dr awal dia dtg adition smpai terpilih..that was a marketing concept from astro..

yg lain aku ok jer..tak der lak rasa tak puas ati..

so..we just wait je la eyh...chaiyuk..chaiyuk..ehhehe


((aku dah wat blog kat blog ko la..))

KeMatZ berkata...

thanx adam... coz bagi respond.... but apa apa pun aku tak ada plak mention nama ko kat situ.... tapi kalau ko sendiri mengakui nak buat macam mana kan... huhuhuhuh.... apa apa pun rezeki masing masing bro.... ko pun pernah inform aku kan... yang gagal pun akan dipanggil balik ingat tak..... hehehehe so mean betul lahh tu... hehehe apa apa pun 25 tu dah tertulis... so kita tunggu ajhe siapa 12 or 14 or 16 pelajar yang akan diserap.....

akhir kata.... RELAX......

Adam-ArJuna berkata...

ala...tu cakap jer...

ntah betul ke tak konon nyer yg gagl dipanggil balik...

kalu yg gagl dipering 3 stage dipanggil balik leh gak consider kan...

eheheh...

emo nih..emo...ehehe

KeMatZ berkata...

huhuhuhuhuhu...... janji dapat merah pun diserap balik... huhuhuuhuh ... biasa lahh AF ada AFUNDI MASUK.... huhuhuuhu

BudakNakaL berkata...

Sandiwara AF bermula. Hehehehe

liyanaz berkata...

uishh semangat benor korang2 ni ye...xpe maly we just wait & see hehehehe
kalo kakak siti masuk pon biar la..dh kalo rezeki die nk buek camno kn...lu pikir la sdiri (bak kata nabil dlm raja lawak)..tetiba laks masuk raja lawak ni hehhe

ok la apa2 pon aku ingin menegaskn bahawasanya suma ade talent masing2 beb...biarlah pihak yg bkuasa yg mnentuknya...

Sekian Terima Kasihhhhhh

KeMatZ berkata...

huhuhuhu thanx ana coz sudi join sekali memberi comment... hehehehhe kita serahkan pada pihak berkuasa (poliske.... apa kes) wakakakka hehehehehe yang terpilih tu rezeki dia.... tak apa... tak ada rezeki kat AF kita try Gangstarz... SuKSeS.. SuKSeS.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin