Khamis, 1 Disember 2011

Jejalan ke Semporna

.
kembali meneruskan cerita di Sabah .... ok that day merupakan last day si Adam berada di Tawau ... majlis NoraJoey dan Afiez dah settle dah ... and flight si Adam plak around kul 6 petang nanti ... so what the plan ... :-?

selesai ajhe pekena menu breakfast Nasi Kuning yang mak aku sediakan ... terus aku decide bawa si Adam jejalan ke Semporna memandangkan perjalanan dari Balung ke Semporna just 1 hour ++ depand pada pemanduan bak kata abah aku ... walaupun dalam planning awal aku mahu bawa dia ke Lahad Datu tapi bangun pun dah nak dekat kul 10 pagi apakah ... :D

so memandangkan aku blur blur ayam nak gerak ke Semporna tu so aku suggest abah dan mak aku follow gak ... hahahahha sekali jalan bah ... so sementara tunggu parent aku bersiap aku ngan si adam ni duk berpossing di hadapan rumah ... dan antara aksi paling choii ialah ini ... :-SS

nasib time aksi ni mak aku dalam rumah tidak nampak ... kalau tidak mahu satu balung dengar teriakan dia ... bila kami gila kahh mau mati ... hahahahah :P memang lahh nak tunggu timing tiada kereta memang lah nasib nasib ... hahahah :D

so bila dah bersiap ... bergerak lahh kami ke Semporna ... dalam 1 hour plus plus ... finally sampai juga di bandar Semporna ... lor bukan susah mana pun straight jahh bahhh hahahha ... ok next time aku lehh turun sendiri ... serius ok ... wah ego sungguh :P

as aku mention yang Semporna ni macam bandar koboi jah ... tak ada apa yang menarik so aku bawalahh si Adam ni ke area jetty or kat area floating ni ... sini jelahh tempat yang ok kalau di darat ni ... nak menarik kena naik bot ke pulau sana ... tapi timing tak berapa kena lahh kan hahahah dengan nak rushing balik before kul 3 lagi hahahha


biasalahh kat floating ni ... bukan ada apa apa sangat ... just snap snap gambar jer ... gambar pemandangan yang menenangkan fikiran ... gambar gambar ikan ikan yang dikurung ... ketam bagai semua ada dalam area khas yang kalau mau masuk kena bayar rm2 seorang ... hemmm tapi di dalam tiada apa apa pun ... dah lah banyak sampah ... nampak sangat tak berjaga :(

well sempat gak aku bergambar ngan parent aku ... hihihih pada anak buah aku as per requested ... ni dia gambar nenek dan atuk kamu ... bersama pakcik kamu yang handsome itu .... walllawehhh motip up diri sendiri ... giler mencapub ... :-SS

dan selebihnya aksi giler giler kami berposing tapi tak semua aku up ... giler ker apa nak up gambar posing kitorang yang ala ala Malaysian Next Top Model tu ... hahahaha so bila sudah penat bagai ... dan ndak tau mau bikin apa lagi ... time tu pulang ... tapi before that sempat lahh beli FM Semporna ... ni untuk diri aku ajhe ... coz untuk member member aku dah belikan yang Tawau punya kan hari tu ... :P

memandangkan kami belum lagi mengisi perut untuk waktu lunch walaupun timing dah around kul 2 lebih ... dan memandangkan di Semporna ndak tau mana mau berhenti makan ... finally decide lepak makan di RnR Balung Cocos ... wallawehhh dasyat sungguh Balung Cocos kan siap ada RnR lagi .... ;)

selesai makan ... drop parent aku di rumah ... then aku ngan si Adam duk gi bergambar tepi jalan dekat signboard yang unik ... hahahah antaranya signboard Sg Nasib Kita ... hahahah ni antara tempat aku untuk tunggu bas dulu kalau mahu ke town bersama abah aku time kitorang tiada pajero di sana ... ni time waktu zaman zaman abah aku masih kerja di semenanjung ok ...

dan kalau nak tau di mana letaknya rumah tok ketua kampung sini haaa cari jer Sg Nasib kita ... nanti jumpa rumah tok ketua ... yang merupakan pakcik aku ok ... rumah Wak Lina ... dammed boleh sepanjang aku sampai dari hari pertama aku belum mengadap dia lagi ... mau dia mengamuk kalau aku tak gi mengadap tok ketua ni :P

selesai jer .. pulang ke rumah ... relax jap ... si Adam pun bersedia untuk packing packing barang dia ... around kul 4 macam tu aku pun send dia ke Airport ... bila semuanya ok ... akhirnya si Adam selamat berlepas ... walaupun ada sedikit ketidakpuashatian kami terhadap pegawai yang menjaga pintu masuk ke bilik perlepasan ;-?

so bila sampai rumah ... lepak lepak then makan malam ... lepas makan malam as planning aku bersama abah aku untuk gi mengadap tok ketua ... hahahha so pergilahh ke rumah Wak Lina ... oh tak sangka si Kamisah ada ... kalau aku tau dia ada ... mau aku datang pagi pagi boleh juga rasa masakan mee kuningnya yang sedap tu ... hahahha tapi apakan daya aku mana tau dia balik rumah juga ... :(

so begitulahh kekdahnya citer hari tersebut ... as usual stayTuned for next entry dari aku ... dan hari terakhir aku di Balung Sabah ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

1 ulasan:

layar_lara berkata...

dh dkat seploh taun x kesini......dgr kata byk dh berubah kat sana & dah makin maju dr dulu :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin