Selasa, 6 Disember 2011

Fiesta Buku Karangkraf

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak citer kisah di hari sabtu baru baru ni ... actually sabtu tu hari bekerja buat warga AntaraBandar ... so aku pun ala ala malas nak mai kerja ... tapi apa nak buat ... terpaksa katakan ... :P

around kul 10 ntah macam mana si NajwaKatik a.k.a Fitriyahooo ni roger ajak lepak minum ... so aku pun on jer ... turun dari pintu belakang tengok tengok si MakcikWahida ngan NajwaKatik ni dah ada ... tengah menunggu ... rupa rupanya si Redza baru sampai ... dengan tak gi punchcard nyer terus amik kitorang kluar balik ... bolehh hahahah

sakai sangatkan ... mentang mentang sabtu ... ialahh sabtu mana ada kerja sangat ... kalau ada pun buat ala ala jer ... so time nak on the way ke kedai nak minum ntah macam mana ... idea mai ... kata alang alang kita gerak gi pameran buku kat KarangKraft nak ... unexpected si Redza leh ON ... si MakcikWahida ngan NajwaKatik apalagi ... beriyiiieeehaaaaa jawabnya ... :P

so lepak minum kat seksyen 18 kedai uncle bob if tak salah aku ... then lepas tu apa lagi ... duit dicucuk sudah ... time for shopping novel .... Yiiiieeehaaaa \:D/

sebelum tu ... duk posse dulu ... apa apa pun ... niat hati nak up jer terus gambar kat FB ... tapi apakandaya timing kitorang gi ni pun ala ala lari dari tugasan gitu ... kena plak ada yang terjerit ala ala histeria mengetahui kitorang di Fiesta Buku ... mahu satu office tau kitorang duk mengular bagai ... so niat dibatalkan ... hahahahha :P

tapi serius ... time tu memang biru mata hitamku ... hahahhaha dengan potongan sampai 70% mau tak jatuh rahang kau ... hahahahhaha aku ... biasalahhh ... first thing jer gi cari novel terbaru keluaran Abang RAM or Ramlee Awang Murshid ... novel FIKSYEN 302 ... serius ... memang time tu banyak ok ... dan kalau nak tau memang novel ni first sekali aku grab ... sebelum aku grab novel Ombak Rindu yang ada potongan 70% itu ... :P

then mula mula ingat nak angkat 2 jer novel ... tapi rasa macam choii sangat ... mai fiesta bagai ... just beli 2 novel ... baik aku gi beli kat MPH or POPULAR jah ... kasi bikin panjang que nak beratur jer time pembayaran ... matilahhh kalau si NajwaKatik baca statement aku ... mau dia smack aku ... ahahha coz dia hanya beli satu jer novel bolehhh choiiii membazir jer bawa ke fiesta .... =))

tu dia ... nengok aku ... macam baru balik dari MEGASALE gitu .... hahahha banyak tak banyak juga aku grab ... kalau ikutkan nafsu aku ... nak jer aku kaut semua novel AbgRAM yang aku belum ada ... so finally aku just grab 7 buah novel jer ... hahahah time lepas bayar ... baru aku duk pikir ... bila masanya lahh aku nak baca novel novel tersebut ... :-?

nengok tu ... sempat posse ngan Novel Fiksyen302 .... pada si FitriYahoooo @ NajwaKatik purllleassseee lahh tak yang nak interframe dengan pegang plastik bag orang lain yek ... hahahha pantang nampak orang nak berposse nak jer menyentil ... si MakcikWahida tu pun tak yah nak gigih terus baca novel yang ko beli yek ... choii sangat ... baru beli time tu juga ko nak baca terus ... ehhh tapi novel apa yang nipis tu wehh ... hahahahhaha choiii :P

bila dah settle ... kitorang pun cargon ... dammed ingat time tu sabtu biasa ke apa ... suka suki jer nak kluar masuk ... tapi memang giler kitorang ni ... bukan reti nak balik office semula ... boleh plak gi pekena Air Kelapa kat seksyen 11 ... amik kau .. memang slumber betul kami ni ... tunggu jer lahh warning letter dari HR ... tapi masalahnya dalam antara kitorang ni ada sorang HR ... so kira settle jer lahh yek :P

so dah hilang dahaga ... kitorang pun pulang semula ke office ... amik masuk office jer memang dah time orang dah balik ... so apa lagi ... off pc and cargon ... time tu telinga aku ni tahan jer lahh hazab bebelan si Haiza yang kena tinggal coz tak ajak dia sekali ... walaupun awal awal dah plan ngan dia nak gi Fiesta Buku KarangKraft ni hahahhah :-SS

so korang mesti nak tau apa 7 novel yang aku grab itu kan ... haaa ... hambikkk ni 7 buah novel ni just around rm80 jah ... dan paling mahal pun just rm15 jahhh itupun sebab novel baru ... novel apa lagi kalau bukan novel FIKSYEN 302 .. :D

hemmm ... amacam .... hahahhaha ntah bila lahh aku nak membaca novel novel tersebut ni but kini aku memang dalam process membaca FIKSYEN 302 ... insyaALLAH selesai aku baca dont worry akan aku buat review seperti biasa .... hehehehe hope aku lehh settle it benda ni before kemunculan novel keluar FIXI nanti ... :P

so gitulahh kekdahnya ... as usual stayTuned for next entry dari aku nanti yekkk ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

next event 27-29 Januari 2012 depan.

MPH Mid Valley pun ada wat promotion. 8 - 12 Disember 2011, Jam 10 Pagi - 10mlm.

JOM :D

KeMatZ berkata...

erkkk ... yang ada ni pun tak habis lagi ... lek luuuu ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin