Khamis, 5 Mei 2011

travelog si Bob Lokman, Isabella & Tok Kenali ...

.
baru baru ni kan aku duk citer pasal aku gi borong buku kat pwtc ... so now ntah kenapa aku tiba tiba sajhe nak sharing padangan aku terhadap buku yang aku beli last time ... so memandangkan dalam banyak banyak buku yang aku beli ... aku pilih buku Aku, Issabella & Tok Kenali untuk dibaca terlebih dahulu ... :)

apa tajuk entry ku lain ... biarkan memang sengaja aku letak begitu ... eheheh aku cuba juga try google kot kot ada yang mengreview pasal buku ini ... sajhe jer nak nengok pendapat mereka ... tapi kebanyakkan nyer hampir sama ... aikk ... lain blog tapi entry dah isi nyer sama ... motip COPY PASTE ke apa ... ke owner yang sama ... :P


abaikan issue tersebut ... so setelah aku habis membaca isi kandungan buku ini ... apa yang aku leh share ialah buku ini ada juga pengisian dia ... mean ada juga sedikit sebanyak pengajaran yang kita boleh belajar ... banyak pekara yang aku suka dalam buku tersebut ...

ya ... memang dalam buku tersebut mengisahkan kisah BOB LOKMAN selama ini ... kisah beliau dari kecil sehinggalah ke sekarang di mana beliau telah berkecimpung ke alam politik ...

secara keseluruhan buku ini boleh dijadikan sebagai bahan bacaan dan sebagai satu iktibar dari apa yang pernah dilalui oleh BOB LOKMAN ... lagi pun buku ni bukan bertujuan untuk kita involve dalam dunia politik pun ... just cerita pasal kehidupan dia dari dunia artist hinggalah sekrang dia berkecimpung dalam dunia politik ...

mana yang kita boleh jadikan iktibar kita ambil ... mana yang rasanya tidak perlu kita just abaikan sahaja ... ni just pendapat aku ... lagi pun aku ni memang fail dalam nak mengreview buku ni ... dulu pun nak buat description buku or jurnal pun malas ... wakakkaka ni kan skrang ... so apa yang aku mampu nak sharing aku share ..

if ada yang juga yang ingin mengetahui lebih buku ini ... apa lagi sila ke kedai kedai buku yang berhampiran kot kot ada jual buku ni mana tau kan ... pendapat orang lain lain ... heheheh maybe pada aku buku ni OK ... ada yang kata bosan ... mana kita tau .. taste lain lain maa ... :P

so gitulah ... insyaALLAH if aku ada masa ... akan aku share pasal buku lain plak ... actually aku dah habis gak baca buku lain ... tapi buku yang aku baca ni dah lama .. so nak review pun rasa macam ala ala jer ... another one aku skip .. sebab aku dah nengok movie dia ... wakakkaka but movie dia oklahh boleh layan ... :D

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

pinjammm............:D

KeMatZ berkata...

ko baca ke buku macam ni ... volleh jerr no hal ... nanti remind yek .. :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin