Isnin, 18 Jun 2012

Ahad Punya Celita

.
meneruskan memblogkan diri ... kali ni nak sharing kisah di hari ahad ... bukan ahad lepas ye ... ni ahad lepas punya lepas ... kira ahad selepas aku balik dari siri jejalan aku lahh ... :P

actually si Adam ada roger aku time malam sabtu tu ... nak mintak tolong carikan battery Arjuna dia dah flat ... so deal on Sunday ... jadi di hari ahad tu ... around kul 11 aku terus menuju ke rumah si Adam ... ;)

bila everything settle ... aku ngan dia pun mula operasi mencari battery si Arjuna ... bila gi kedai biasa kitorang gi ... tutup plak ... tapi si Adam ni leh plak melencong gi beli frame ... apakah :-SS

bila dia dah beli frame ... kitorang pun cari kedai lain ... maklumlahh hari ahad kan ... banyak kedai battery tutup hahahha finally jumpa ... bila settle beli battery ... perut aku dah mula buat konsert ... so decide try pekena kat De Warung ... :D

sampai nengok menu ... aku terus order Nasi Goreng De Warung ngan Ayam De Warung ... kira ni mesti menu utama dorang ... so why not tak try kan ... sambil tu aku tertarik nak order Kopi Tiga Layer ... well biasa aku jumpa Teh 3 Layer ... ni kopi ... so layan kan jer lahh :)

nasi goreng ngan ayam de warung dia not bad ... xpecially nasi goreng dia memang terangkat dan menggigit ... perhhh suka aku rasanya ... hahahahah ni terasa nak pekena lagi ni ... :P

so bila dah kenyang kitorang pun gerak balik rumah si adam untuk kasi settle dia punya Arjuna ... opss lupa ... nak say thanks pada si Adam kerana sudi belanja makan di DeWarung ... kalau aku tau ko nak belanja ... macam macam aku order hahahaha Udang Sambal ker kan ... :)

settle pasang battery si Arjuna ... tup tup si Adam ajak lepak layan movie ... choii sangat ... so memandangkan dia nak drive ... aku ikutkan jahhh ... usha usha timing ... and finally decide layan kat SpaceU8 ... dan movie yang kitorang layan ialah citer Bohsia 2 ;)

so bila tanya pendapat aku tentang movie ni ... actually aku Bohsia 1 pun tak pernah nengok ... tup tup terus terjah layan Bohsia 2 ... hahahaha tapi tu tak jadi masalah ... coz tak ada effect sangat ... jadi bila ditanya pada aku ... oklahh citer ni lehh nengok lahhh ada gak pengajaran dalam citer ... tapi bagi aku Bohsia 2 more better dari Bohsia 1 [ gigih balik suruh member download coz nak tau sequence dia :P ]

settle layan movie ... si Adam ajak gi jalan Klang Lama ... nak cari port process gambar katanya ... so ikutkan jer lahh dia yang drive ... hahaha bila dah settle urusan kedai gambar ... tetiba dapat idea nak gi terjah rumah si Atikah ... coz dia selalu duk cakap kitorang ni tak reti reti nak singgah umah dia ker apa ... :P

so try call ... dia ada .. and dia kata mai jer ... so kitorang pun terjah mencari kat mana rumah dia ... choii aku pun ingat jauh sangat rupanya seberang ajhe dari rumah aku hahahaha no wonder lahh dia hangin ngan kitorang hahahhaha =))

ala ala langkah kanan gitu ... sampai sampai boleh plak dia memang nak plan nak masah Spaghetti ... perhhh memang terbaik lahhh ... pekena spaghetti sambil layan Mentor Final .... hahahhaha ... tapi time layan Mentor final tu just aku adam ngan awien si hubby ika jer ... coz si Ika ni gigih gi membowlingkan diri ... choii :P

so bila Mentor Final dah habis ... dan Caroline yang menang ... kitorang pun cargon pulang ke pangkal jalan ... apa apa pun thanx pada Atikah and Awien kerana sediakan makan untuk kitorang next time nak buat makan makan jemput lagi yek ... tak pun kitorang datang jer confirm si Atikah kena buat Nasi Ayam after this :-SS

hahahah so gitulahh kekdahnya citer pada hari ahad tu ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

aku nk tyer soklan luar alam nihh...! apa maksudnya, arjuna pyer baterry...??? arjuna tuh merujuk kepada bende bergerak atas jalan raya dan berkaki 4 bhooolat2 ke...?:D means kami berkongsi nama yg sama..??? euuwwww.....!!! :P

KeMatZ berkata...

ialahh Arjuna stand for kereta si Adam tu ... dia gelarkan Arjuna ... motip ko nak sama nama ngan dia ... choiiii ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin