Khamis, 31 Januari 2008

KaDanG-KaDanG.....

.........

Kadang-Kadang Kita lupa nak tanya khabar si dia...
Kadang-Kadang Kita selalu ingat dia tak ingat kita...
Kadang-Kadang Kita selalu lupa segala kenangan bersama...
Kadang-Kadang Kita hanya ingin tahu daripada mengambil tahu...
Kadang-Kadang kita hanya pandai berkata kata daripada melakukannya...
Kadang-Kadang Kita tak sedar ada orang menyayangi kita...
Kadang-Kadang kita tak sedar yang kita sakitkan hati kawan kita...
Kadang-Kadang kita tak sedar yang kita membuatkan seseorang kecewa...
Kadang-Kadang Kita tak sedar apa yang kita katakan itu kita lakukan...
Kadang-Kadang Kita tak tahu ada yang ambil berat tentang kita...
Kadang-Kadang Kita tak tau yang dia tak suka kita...
Kadang-Kadang Kita tak tau yang diguraukan itu hanya satu gurauan...
Kadang-Kadang Kita tak tau pula yang serius itu memang benar serius...
Kadang-Kadang Kita tak tau yang dia terasa dengan kita...
Kadang-Kadang Kita tak respect pada kawan kita yang banyak membantu kita...
Kadang-Kadang Kita akan hanya ingat seseorang kalau kita memerlukan...
Kadang-Kadang Kita akan lupa kawan kita ketika kita sedang gembira...
Kadang-Kadang Kita akan menyalahkan seseorang sekiranya kita ketinggalan sesuatu berita...
Kadang-Kadang Kita akan menyalahkan orang lain walhal kesalahan itu berpunca dari kita...
Kadang-Kadang Kita akan utamakan yang baru dari yang lama...
Kadang-Kadang Kita akan tersentap kalau si dia menegur kita...
Kadang-Kadang Kita cakap kita tak akan begitu padahal kita lakukan juga..
Kadang-Kadang Kita cuba melakukan yang terbaik tetapi menyusahkan orang lain...
Kadang-Kadang Kita suka memerhati daripada menegur...
Kadang-Kadang Kita suka mengharap pertolongan tampa meluahkannya...
Kadang-Kadang kita senantiasa kelihatan happy padahal hanya kita saja yang tahu...
Kadang-Kadang kita senantiasa nampak kesalahan orang lain daripada kesalahan diri kita...
Kadang-Kadang kita senantiasa berhati-hati hingga finally kita yang terkena...
Kadang-Kadang kita senang lupa jasa sahabat kita akibat sesuatu pertelingkahan kecil sahaja...
Kadang-Kadang kita selalu ingat kita ajhe betul...
Kadang-Kadang kita sukar menerima pendapat orang lain...
Kadang-Kadang kita selalu fikir sesuatu yang serius sebagai remeh temeh...
Kadang-Kadang Kita terlalu singkat tampa memikirkan apa kesudahannya...

Berapa banyak kadang-kadang dahh...... aku pun tak tau dah.... layankan ajhe.... heheheheheh...

tiba tiba teringat satu dialog ni....

"Gaduh Pandai Ahh... Ambik Motor Cabok kau... Kejar... Aku Nak Nengok...!!!"

Apa kejadah dialog ni menyentel kat sini....
.

2 ulasan:

Adam-ArJuna berkata...

menarik la pulak...

aku nak amik entry ko kali ni nak letak kat blog aku ley tak...?? eheheheh....

cam bes je baca...:)

KeMatZ berkata...

tak ada hal...

asalkan credit to aku ajhe....

hehehehhee tepek link aku ke...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin