Rabu, 2 Januari 2008

Arghhhh Tension Nyer Aku....

.
hemmmm kenapa aku tension.... sebab tadi time aku on de way balik ke rumah dari tempat kerja aku kat IJN tu.... ada lahh satu kereta yang agak bongok telah langgar belakang kereta aku.... kejadian berlaku kat betul betul turun flyover jalan tun abdul razak nak ke mahameru atas bulatan pahang..... tension... tiba tiba aku perhatikan belakang apa kes kereta ni laju semacam sure dia tak sempat break... memang pun...

tup tup... berdentum.... what tha f**k dalam hati aku..... then aku pikir nak berhenti ke tak nak... coz kalau aku berhenti aku akan menyebabkan jammed.... so aku slow gerak... then aku bagi signal ke kiri..... macam nak berhenti.... tapi kereta yang langgar aku tu signal kanan and take over aku... so aku follow lahh dia... bila dah area clear jalan means sebelum nak naik ke parlimen kan jalan clear dan ada bus stop kalau tak silap aku... so aku main highbimp aku... dengan harapan dia berhenti... tapi dia still gerak....

aku follow ajhe lahh..... then dia masuk ke jalan traves.... then kat traffic light aku main lagi highbimp and hon... tapi dia still buat dek... then dia gerak masuk ke bangsar... aku pun follow ajhe.... then aku snap 2 keping pic sambil sambil kejar tu sempat gak aku snap pic.... kat bawah ni lahh gambar kereta hanjing tu... aku naik marah lahhh..... sebab dia still tak berhenti.....


[Sempat Aku Snap Pic Kereta Shial Ni]

[Pandangan dekat.... JHV 3033 shial sangat]

then time kat trafic light bangsar... aku perasan dia ada call seseorag.... so aku plak macam fikir tak best ajhe... kot dia call gang dia ke.... aku plak main follow ajhe... ingat nak settle baik tak pasal pasal aku kena belasah ngan gang dia plak.... mana kita tau kan.... so aku buat keputusan call member aku si ANA... coz mak dia polis...... tapi malang nye dia tak angkat.... 2 kali aku call dia tak angkat.....

so aku ambil keputusan... just taip message ringkas ajhe kat dia ala ala bunyi macam ni kalau tak silap aku.....

"ana aku tengah kejar kereta yang langgar kereta aku"

aku taip ala kelam kabut maklumlahh mana nak focus nengok kereta lagi nak drive lagi... nak sms lagi... memang giler lahh aku time tu... so aku terus follow hanjing tu.... ke pusat badar damansara yang kat kawasan pejabat kerajaan tu...... then dia terus gerak menuju ke hartamas..... hemmmmm hanjing sangat.....

yang aku bertambah sakit hati.. dia bawa masuk ke highway.... kerinchi link..... so aku try take over and bagi isyarat suruh berhenti tapi dia boleh buat dek and angkat tangan sambil bagi isyarat tak dengar.... and tak paham.... sial tak hanjing tu... aku pun tak sure dia ni melayu ke cina.... then aku try impit dia... dia ke tepi pada mulanya... ingat dia nak berhenti... then tiba tiba di balas himpit aku plak.... siapa tak sayang kereta beb... so aku mengelak.... then dia masuk kat lorong smart tag.....

kat situ aku pun rasa lost... then try change lane nak ke manual nye.... hampir hampir aku langgar NazaRia... sorry brother NazaRia.... so bila aku dah bayar duit...tol... then aku terus lost... dia kat mana.... so aku berhenti tepi... then nengok belakang kereta aku... aku tarik nafas lega... tak da calar or kemek... cuma aku nye reverse censore aku tu.... tekeluar... so aku tekan balik.... and bumber aku just ternaik sikit....

hemmmmm so aku pun ambil keputusan... balik... time on the way balik.... Ana call.... dia tanya kenapa... then aku cerita lahh kata dia... tapi aku cakap ngan dia tak apa lahhh aku pun dah lost tak dapat follow hanjing tu..... so Ana minta no pendaftaran kereta tu... dia kata dia suruh mak dia cek kan siapa owner dia... so aku bagi lahhh no kereta hanjing tu..... JHV 3033......

hemmm... sorry lahh coz aku panggil dia hanjing... bukan apa... sakit hati punya pasal... atleast dia langgar... then sure dia tu nampak kereta aku tak apa apa... kenapalahhh dia tak berhenti... atleast lehh settle cara baiklah kan.... ni tidak... ko blah macam tu ajhe... memang patut aku panggil hanjing..... hehehhehehhehe

tapi bila aku citer ngan one member aku ada yang nasihat ngan aku..... jangan buat macam tu... ialahh mana tau aku salah orang ke... kerja road bully tak ke naya.... hemmm betul gak kata member aku tu... tapi tu lahh beb... kereta dah kena langgar... siapa tak sayang kereta beb.......heheheheheh... tapi apa apa pun thanx pada my friends tu... coz nasihatkan aku...... hemmmm.... betul gak kata dia... aku kena berhati hati juga....

so gitulahh citer yang mentension kan aku.... so biarkan lahh benda tu berlalu... malas aku nak pikir.....

layan...
.

3 ulasan:

sukahati berkata...

mmg hanjing laa...
anjing kt umah aku...hehe

Nafty berkata...

Mmgg segala bapak hanjing mader fader ..

KeMatZ berkata...

heheheheh hamboi.... korang... over tau... hehehehehhe tapi dia memang hanjing vavi bagai,....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin