Jumaat, 4 Januari 2008

Arghhh Pening Aku Pikirkan.....

.
Hemmmmm pening aku bila aku pikirkan pasal accident ni... kalau ikutkan aku memang malas nak pikir... tapi ialahhhh bila fikirkan balik pendapat pendapat member member aku... tu menyebabkan aku tak sedap hati..... benda nye bermula bila aku tepek topic "Owner Kereta Yang Langgar Kereta Aku..."

so tadi aku memang planning kluar makan ngan member FC aku... si Bro Serp.... tiba tiba sebelum aku gerak kluar... aku nengok aku dapat new message kat email aku... Si Kunyeet... bagi comment kat tajuk tu.... hemmm sempat lahh aku baca.... dan pikirkan...

sepanjang perjalanan aku ke shah alam aku duk pikir apa yang Si Kunyeet tulis.... so sampai ajhe kat tempat makan... aku pun jumpa Bro Serp...... lepak... order makan... and borak borak.. lama gak aku tak jumpa Bro ni.... last tak silap aku kat hospital time dia sakit..... so sambil sambil borak tu aku ceritalah pasal accident aku.. dan aku tanya pendapat Bro... Amacam Bro.... hemmmm...

Bro Serp pun kata better gak aku buat report... memang ada benarnya pun apa yang dicakap oleh Kunyeet.... hemmmm so aku pun still buat dek ajhe.... and thinking... sambil makan and borak borak ngan Bro Serp... dari topic Vacation.... sampai topic politik.... dan sampai topic ngarut.... kerja nak kenakan aku ajhe Bro ni... tak apa aku bagi chance..... so around 11.30 kitorang gerak balik... coz esok masing masing kerja....

time one de way balik... aku still thinking.... dan hati rasa tak best ajhe tak tau kenapa.... so aku ambil keputusan gi gak balai polis.... aku ke Balai Polis Sea Park... SS2.... hehehehhe so before aku buat report aku tanya pendapat dorang dulu... so aku citer lahh apa yang patut... then dorang kata tu kena buat kat Bahagian Traffic.... dan lagi pun report aku kalau buat dah out of 24hours... hemmmm kira salah aku dah.... so dorang suggest aku ke IPD PJ... untuk minta pendapat kat sana plak...

then aku gerak lah ke sana... kat sana aku blur tak tau kat mana balai tu... jumpa... tapi tak tau mana pintu masuk... jumpa pintu belakang... aku dah turun then tak nampak pun pintu pejabat apa semua... so aku balik semula... aku ni ada satu sifat.... cepat give up pada benda yang remeh temeh ni.... nak nak aku sorang... tak ada orang push aku... heheheh so aku ambil keputusan balik rumah....

kat umah aku still rasa tak best.... so aku call member aku yang seorang inspector polis di Labuan sabah.... tanya pendapat dia... then dia citer lahhh..... actually aku kena denda kalau aku buat report coz aku buat report lebih dari 24jam dari masa kejadian.... so aku kata apa kes lak aku kena denda... lagi lah menyebabkan aku malas nak buat....

then dia caakap if aku still nak buat report juga just gi ke balai biasa buat report berkaitan "Tidak Mahu Perkara Berbangkit" lebih kurang macam tu lahhh... then dia kata jangan risau lahhh... coz kalau orang tu nak claim aku sebagai roadbully pun dia tak ada bukti.... hehehehehehe.... so dia kata jangan risau... if aku tak buat report pun tak apa... hehehehehhe...

so bila dengar citer dia tu.. lega sikit aku.... then aku pun tak tau nak buat apa... so aku karang lahh blog ni... wakakakakaka...

layan...
.

3 ulasan:

Mas berkata...

kemats...aku rasa ko patut sihirkan saja kereta tu dan empunyanya sekali..muhahaha

kunyeet berkata...

wakakakaka.....berjaya aku membuatkan ko penin....wakakakaka.... tu la..apsal ko lambat sgt bertindak. dah lbh 24jam baru sibuk pikir nak buat repot. Skrg ni ko kena doa yang owner kete tu tak baca blog ko ni plak. Kalo dia baca, mesti ada idea camne nak kenakan ko...
(Pening lagik???..hikhikhik)

KeMatZ berkata...

ialahhh.... aku mula mula memang malas nak buat report coz aku pikir benda nak claim insuran ajhe perlu report... then tiba tiba ko plak bagi idea macam tu... ada betulnye gak.. hehehehehhe tak apa atleast aku dah tau nak buat apa... if benda macam ni berlaku lagi....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin