Sabtu, 2 Februari 2008

Muara Ikan Bakar....

.
Tiba tiba.... one day tu... aku dapat message dari one of member aku di MentariCourt ni tanya aku free ke Malam hari Jumaat... means 1st Ferburary..... menanyakan sama ada aku ada apa apa hal or not... then aku tanya why.... dia kata nak belanja... aku pun cakap on ajhe... hehehehe..... orang nak open table.... then dia tanya suggestion aku nak kat mana.... so finally decision Muara Ikan Bakar di Tanjung Harapan Klang... hehehehe

then after maghrib.... aku pun gerak ke rumah dorang pick up dorang.... but biasa lahh dorang ni... lem.... ala ala diva gitu... so aku pun melepak lahhh.... menunggu ala ala supir.... biasalahhh... tunggu diva.... then semua dah ada.... gerak... perhh lepas ajhe tol seringgit... kat klang tu... jammed macam shial.... hampeh dot com... sampai lahh kat bridge simpang nak ke banting and pelabuhan klang tu..... punca nye ada kereta rosak kat bridge tu... hampeh sungguh.....

so sampai kat muara around kul 10 malam... akibat jammed... aku plak lupa lupa ingat jalan nak ke sana maklumlahh last sekali pergi time zaman diploma.... heheheheheh 3 ke 4 tahun lepas... hehehehehe.... so sampai pilih meja... dan aku ngan si shah ditugaskan memilih lauk... hemmm habis lahh kalau aku ngan shah pilih... bankrupt lahhh siapa yang belanja.... waakakakka....

so kitorang pilih... 2 ekor ikan jenak (iake... aku tak sure) seekor ikan bawal..... ketam enam ekor..(ingat si wahab makan ketam..) dan udang..... masakan nye pulak ikan jenak tu.. satu masak tiga rasa... satu masak masam masin... ehh manis... bawal plak.... masak pedas..... ketam dan udang goreng biasa and goreng tepung .. hehehehehe

so selain tu kitorang pun order tomyam ayam..... hemmm tomyam ni aku nak hangin sikit.... katanya nye untuk 5 orang banyak... so pelayan tu suggest just order untuk 3 orang ajhe tapi... apa yang mai... macam untuk 2 orang makan... boleh...

dan kat dalam tu aku rasa aku lehhh kira berapa slice daging ayam yang ada.... nengok pada gambar.... sampah sarap ajhe lebih.... hangin ajhe aku....

lepas makan semua dah selesai... perut pun dah kenyang.... so bil diminta dan dibayar oleh tuan majlis.... hehehehe si khai...

perhhhh thanx khai... esok esok nak belanja jangan lupa jemput aku lagi ye... hehehehehehhe lepas makan duk melepak jap kat tepi laut.... snap snap pic... then around kul 12.30 gerak..... change venue....

next is PakLee at seksyen 7.... hemmm nasib baik kali ni ada meja kosong.... so lepak just mengeteh ajhe... hehehehe around kul 2 macam tu kitorang gerak balik.... aku hantar dorang dan terus cargon balik rumah aku.... so sampai rumah aku around kul 3 pagi... terus flat..... nanti nak bangun awal... coz nak gi audition akt PNB DARBY PARK.... wakakkakakak...
.

3 ulasan:

sukahati berkata...

ko g audition aper?? adekaf af? atau gangstarz???

shah berkata...

wei..mane ade kite mengeteh kt pakli..kn kite menyendol, men'tiramisu coffe' ngan meng'ice blended cappucino ' je..mane ade mengeteh..

KeMatZ berkata...

sue.... adalahhhh tunggu dan lihat ajhe nanti...

shah.... hehehehe singkatan pada nama lepak minum ajhe... huhuhuhuhuhuhuh ialahh kita menyendol....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin