Jumaat, 15 Februari 2008

Anak Or BMW........ Mana Penting......

.
Tengah aku duk check email aku... tiba tiba aku ternampak satu email ni..... tajuk Anak atau BMW....... bila aku baca..... aku rasa tertarik dan teringin nak share ngan korang mana tau korang tak dapat email ni.... menurut pengirim email ni.... ni kisah benar.... so korang baca ajhe lahh ye.....

"Ini adalah sketsa keluarga seperti yang dilaporkan oleh wife aku tadi.Berlaku hari ini (1 Feb 2008). Masa rehat jumaat tadi, wife aku pegiShah Alam Mall.
Setelah lunch kat situ dengan member dia, depa berjalan menuju ke car park.
Car park yang mengadap DEMC tu..


Kelihatan lebih kurang 50 orang manusia sedang mengerumuni sebuah BMW.Kelihatan di sebelah BMW seorang perempuan sedang menangis...alahaikesiannya...

Wife aku mendekati kumpulan orang ramai dan mendapati ada seorangbudak lelaki berumur 1 tahun sedang menangis meronta-ronta dalam carseat kat belakang (dalam BMW tu).

Perempuan yang menangis di tepi kereta adalah mak budak tu. Depa lakibini terkunci anak dalam kereta rupanya ...

Terdengar orang sekeliling sedang memarahi perempuan tu...

Pompuan A: umpil aje la pintu kereta ni

Mak Budak tu: tak boleh ...(sambil menangis)...nanti suami saya on the way balikambil kunci spare...

Pompuan C : Isk tengok tu, sengsaranya baby tu menangis, u sanggup biar anak u matike?

Mak budak tu: (sambil menangis)...nanti suami saya marah...

Pakcik B: isk kalau saya punya anak, kalau tertinggal kunci, saya takkan patahbalik rumah, saya pecahkan aje cermin kereta ni...

Pakcik C: "Mana bapaknya???"

Mak Budak tu: "Dia balik Meru ambil kunci"

Semua orang: "Apa! Meru!!!"

Suasana menjadi kelam kabut sebab orang ramai menjerit-jerit memaksauntuk pecahkan cermin kereta tu. suasana gamat macam perhimpunanharam...
Tapi mak budak tu tak berani buat keputusan.


Dia asyik kata..."sayatakut suami saya marah" "Tunggu suami saya datang"...

Tetiba ade sorangakak tampil dan jerit: pegi ambil kapak, pecahkan cermin kereta ni...biar saya yang jawab dengan suami awak. Awak tak sayang nyawa anak ke?

Sambil beberapa orang pergi mencari tools utk pecahkan cermin keta,beberapa orang pengawal keselamatan sibuk ambil beberapa baldi air danmenyiram kereta BMW tu kerana kasihankan anak yang sedang kepanasandan kelemasan dalam kereta tu...

Seorang mekanik cina dari bengkel berdekatan dipanggil untuk umpilpintu. Cina mekanik memberi komen " aiya ini keleta tak boleh umpil,kena kasik picah cermin juga baru boleh masuk!"

Tak lama kemudian seorang mamat tiba dengan kapak keselamatan, makadikapak cermin tepi sebelah pemandu...praannng....!!!! Selesaimasalah...
Tak lama selepas itu baby tersebut berjaya dikeluarkan...kesian babytu..berpeluh-peluh dengan kulit pun pucat dah naik biru....

Seorang lagi lelaki menjerit "biar saya periksa dia.... saya doktor".Si doktor mendukung bayi dan bergegas ke DEMC untuk memeriksa bayitu...
Sehingga bayi tersebut dibawa ke DEMC...bapak dia masih takmuncul-muncul ...ye la Meru tu kan jauh.... mungkin bapak dia singgahmakan sate kambing dulu...


P/S:Untuk makluman pasangan tersebut adalah pasangan Melayu. Ye betul..orang melayu Islam yang diwar-warkan penuh budaya ketimuran, lebihcompassionate berbanding orang KAFIR. Kononnya lebih mulia daripadabangsa-bangsa lain yang tak Islam.

Syabas Malaysia Boleh! "

Entahlah kan.... macam macam perangai.... kerana sayang kan BMW... sanggup biarkan bayi dia hampir hampir...... hemmm tak tau nak cakap apa....

Layanz..

.

2 ulasan:

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

kenapala bingai sangat mak budak tu.. meh aku tunjal kepala sikit... otak tadak ka?

eya ahmad berkata...

astagfirullahalazim.. ingat senang ker nak produce sorang anak.. aper ke bengap sangat maknyer tu... takkan la kena cerai kalo pecahkan cermin keter tu.. ke BMW tu keter pinjam.. takpun keter dapat adiah... waaaaaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin