Ahad, 27 Februari 2011

PBT's Perak Tour Last Day

.
ok continue citer pasal PBT's Perak Tour aku ..... so as usual lahh kan bila duk hotel haruslahh ada sediakan breakfast kan .... so around kul 8.30pagi KakBed dah roger aku breakfast ..... so aku pun turun .... ;)


bila breakfast di hotel haruslahhh makan dalam quantiti yang tak sekolah gitu .... hello dah bayar mahal mahal harus kita rasa semua hidangan yang disediakan ... KakBed pun siap rasa jer semua hidangan yang ada ..... nasi lemak lahh mee singapore lahh bubur lahhh roti lahh dan macam macam lahhh ..... memang beria breakfast kitorang hari tu .... duduk sampai nak kul 10 pagi volleh .... :P

bila nengok jam dah kul 10 naik atas and packing untuk checkout and bergerak ke 2nd PBT ..... bila semua dah settle kitorang pun terus menuju ke 2nd PBT iaitu Kuala Kangsar ...

time ni aku mengharap tak ada issue yang menyegan diri sendiri ...... and luckily orang yang kitorang nak meet ni tak ada ... coz dia ada urusan emergency ... coz ada kematian one of sedara staff dia ... so dia tiada ... jadi kitorang just past our buah tangan dari AntaraBandar jer lah .... and plan to another PBT's

bila dah kat Kuala Kangsar tiba tiba teringat pesanan our colleague yang sedang pregy memesan ikan pekasam .... nasiblahh ada KakBed ... so aku pastkan urusan itu pada KakBed .... so singgah pasar Kuala Kangsar cari ikan pekasam ... bila dah jumpa borong macam borong kain gitu kitorang buat .... siap boleh beli tempoyak bagai ... habislahh bau tempoyaklah kitorang ni bila jumpa client di next PBT's hahahahha =))

bila dah settle semua ... kitorang teruskan perjalanan menuju ke 3rd PBT's Perak Tengah ....

mula mula aku duk pikir di manalah terletaknya Perak Tengah ni .... rupa rupanya Bandar Sri Iskandar .... perhhh kalau kata awal awal tak ada lahh aku duk imagine tempat Perak Tengah macam mana kan .... hahahahha ;)) sampai jumpa lahh dengan orang yang selalu deal ngan kitorang .... borak borak sambil tanya if ada issue or not ...

alhamdulillah tiada issue .... sempat gak lepak lunch bersama ... dan mereka yang belanja .. thanx a lot pada kakitangan PerakTengah yang telah belanja kami lunch .... nanti if kalian turun AntaraBandar giliran kami pula yek .. ;)

selesai ... kitorang pun gerak and menuju ke 4th PBT's iaitu Kampar .... dalam ontheway ke Kampar tu .... boleh plak TERsinggah di Kellies Castle ..... :-?

well memandangkan camera tertinggal ... aku amatlah rasa tak berapa nak best ke sini .... tapi well dah singgah kan ... layan kan jer [harus aku revenge balik].... well bila perhatikan semua banyak yang sudah berubah .... something missing .... if compare ngan last time aku gi ... tak silap aku tahun 2005 kot ..... antaranya yang tiada ..... mesin gelek getah ... dan beberapa ekor rusa di belah belakang castle ni .... :(

dan paling tak berapa nak best ..... sekarang dah kena bayar .... 4hinggit gitu ... tapi oklahh kot ... atleast untuk issue penjagaan kebersihan gitukan .... ialah last time aku gi free jahh ;)) dan selain benda yang sudah tiada .... ada gak benda yang baru depa jumpa .... nak tau apa ... ni dia .... :-SS

cuba perhatikan apa yang ada kat pokok tu ... looks like ada seekor beruang gitu ... dan kat situ tertulis penemuan pokok ni around 2007 .... mean baru jer lagi kan .... maybe dulu pokok ni ada but belum ada yang perasan kot maybe ..... but serius unik kan .... :)

bila dah sampai Kellies's Castle ni ... haruslahh aku perhatikan if ada apa apa benda yang aku leh buat kenang kenangan .... bila perhatikan ada jual keychain dan poskad ... but may aku agak lucky .... ada plak satu FM yang tertinggal ... aku apalagi terus grab gitu ;))

then kitorang pun meneruskan perjalanan ke Kampar .....

sampai kat MD Kampar kitorang pun jumpa lahh ngan person in charge job ngan kitorang .... and the same time IT person dorang pun ada gak .. so finally aku tau lahh dengan siapa selama ni aku duk deal beremail bertelefon bagai ... heheheheh ;)) borak borak dan bila semua nyer done .... kitorang pun beredar .... seperti biasa buah tangan dari AntaraBandar tidak ketinggalan untuk diberikan pada mereka .... :P

memandangkan timing pun dah menunjukkan around kul 5 petang ... sememangnya lah tak sempat nak gi last PBT's Tapah .... so kitorang decide pulang terus ke KL ..... time on the way nak menuju Tapah untuk exit highway ... singgah sebentar beli jambu kat tepi jalan ..... :)


time ni ... aku first time nampak pokok teratai dijual ... wahhh dah macam shower dah aku nengok .... cara makannye serius aku tak tau .... dan aku rasa aku memang tak akan makan .... heheheheh ;)) bila selesai beli jambu ... kitorang meneruskan perjalan menuju pulang ke KL .....

tanpa diduga ..... time on the way ke Tapah ... KakBed dapat panggilan emergency from abang long dia ... suruh pulang ke Ipoh coz KakLong KakBed dalam keadaan kritikal .... so kitorang naik semula ke Ipoh .....

sampai ajhe kat Jelapang ... rumah KakLong pada KakBed .... rupanya ... KakLong KakBed dah kembali ke rahmatullah akibat sakit kanser ..... Takziah dan AlFitah buat KakLong KakBed ..... then KakBed mengamanahkan aku untuk membawa pulang keretanya ke KL .... so aku pun pulang ke KL alone time tu .....

time tu memang cabarang untuk aku ... bila phone battery flat ... ingat nak rehat sebentar dulu mandi ke apa kat umah abang kat Gunung Lang .... skali rumah kosong jer .... tak ada orang ker .... and what yang aku lakukan ... memang slumber .... berhenti kat postguard ... minta pinjam plug untuk charge myhphone .....

sambil charge tu try called kakFarah ... rupanya kat rumah auntie dia kat gunung rapat .... so aku decide terus gerak balik lah .... time kat highway terfikir .... bawa kereta orang ... phone flat .... if emergency serius bahaya ... so berhenti kat RnR ... beli charger untuk kereta ... [
actually aku dah ada but dalam mybooku lahhh so now ada 2 charger phone untuk kereta .... :-?]

akhirnya around kul 10 gitu juga lahh aku selamat sampai kat AntaraBandar .... so park kereta KakBed and dapatkan Mybooku dan kembali ke pangkal jalan .... :P

so gitulahh berakhirnya cerita PBT's Perak Tour aku ..... seronok juga dapat jejalan jumpa client ni ... finally dah kenal orang yang selama ni aku deal dalam job job majlis ni ..... so as usual stayTuned for my next entry ok ;)

TakSangkaYer ..... :-t
.

4 ulasan:

sukahati berkata...

cara makan buah teratai tuh...kopek dan amik biji dalam dia...rasa macam kacang jer...bukan macam sayur...choii


btw....nak mobile charger tuh satu :p

LaYar_LaRa berkata...

pkk tu bkn unik...choiii...scary marry je....tp mmg ada nampak cam beruang kat bdn pkk tuh...;D

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH berkata...

brjln sakan gitu yek

KeMatZ berkata...

suka .... oh macam tu yek .... tapi dia kelihatan seperti sayur ... :P
charger tu untuk SonyEricson ... uols bukan pakai iphone ke :P

wahid .... tapi serius last time aku gi tak perasan pun harus xplore back folder gambar dulu .... :P

ieda ..... 2 in 1 ... kerja dan jalan jalan ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin