Sabtu, 26 Februari 2011

PBT's Perak Tour Day 1

.
kembali memblogkan diri .... now nak sharing citer time aku kena follow Sales & Marketing company aku gi meeting kat pbt's perak .... memandangkan wakil dari IT diperlukan seorang ... dum dam dom aku yang kena gi .... layankan jer .... kira oklahh dapat jejalan nengok tempat orang .....:P

so last selasa aku ngan KakBed ke Perak .... gerak dari AntaraBandar around kul 7.40 pagi gitu ..... memandangkan kitorang akan menginap one nite kat perak ... so KakBed bawa anak perempuan dia untuk teman dia di waktu malam .... hehehhe risau lahh tu tido hotel sorang sorang ;))

so ke first PBT yang kitorang kena gi Taiping .... so perjalanan ke sana menaiki kereta KakBed but aku yang drive .... takkan nak suruh KakBed drive kan ... :) so first benda yang aku dah rasa upset perjalanan kali ni ialah .. time lepak kat RnR Tapah ... aku baru sedar ... mybabyG9 tertinggal ... dammed .... :(

tapi nak buat macam mana kan ... teruskan jerlahh takkan nak pulang amik kat mybooku yang dipark di AntaraBandar kan .... so sampai kat MP Taiping around kul 11.25pagi macam tu .....


gambar semua snap guna my littleSEK800i ....... so first PBT di Taiping berjalan dengan lancar .... meeting for new job yang bakal PBT Taiping past kat kitorang .... so around 1hour macam tu selesai ..... after meeting kitorang plan cari tempat makan ... mula mula ingat nak ke Kuala Sepetang terus gigih ni ... tapi bila rasa mcam perjalanan tu agak jauh so plan makan kat area town Taiping jer ...

then singgah one restoran ni ... serius aku lupa nama dia ... but berhampiran dengan area medan selera yang orang duk pekena yongtaufu kat balai bomba tu ... service kat gerai ni memang tiptop .... aku sajhe jer try order nasi ladna without sayur ... curtlast ok ... dorang boleh sediakan ..... and tomyam dia pun malatop cuma pada aku ni ... dia punya sampah banyak sangat ... but kuah tetap marvelous ... :) [nanti aku try remind apa nama kedai tu?]

lepas makan .. kitorang terus checkin hotel yang telah diarrange oleh colleague kitorang cikWahida ..... so kitorang ditempatkan di Hotel Flemington .... nice gak hotel ni baru lagi aku rasa ... hotel ni pun dekat dengan Lake Garden so memang seberang jalan jer ngan LakeGarden ... tapi tu lahh camera tiada rasa satu kerugian ok .... [ni rasa nak revenge back ni :-?]

so bila dah everything done .... lepak lepak dulu kat hotel .... then KakBed kata dia akan call if jadi nak gi PBT Kuala Kangsar ..... tup tup katanya akan gi esok hari nye ... so melepak jer lahh kat Hotel ..... :)

dinner KakBed roger aku ... tanya nak makan kat mana ... aku plak mana lahh tau sangat .... tapi memandangkan ada member FB aku suggest jangan lupa gi Doli .... then aku sajhe jer suggest kat KakBed ... and KakBed setuju dan dia kata dia memang pernah ke sana but lupa kat celah mana Doli tu ..... ;))

memandangkan aku ni memang jenis suka gunakan concept redah jer ... pusing pusing finally jumpa gak DOLI ... so pekena Kuey Teow Goreng Special dia ... memang sedap ... udang ngan kerang bersepah dan besar ok .... memang marvelouslah ..... :)

lepas makan ... tiba tiba no idea nak ke mana ... well Taiping malam umpama bandar drakula gitu ... serius tak tau nak ke mana .... pusing ke Zoo but tak singgah ... finally decide balik Hotel and berehat jer ......

so duk bilik hotel aku duk main tukar tukar channel tv jer lahh ... wakakkaka apa boleh buat ..... so gitulahh citernyer .... stayTuned for next entry pasal 2 day or last day kitorang nyer PBT Perak Tour ni ok .... just 2 hari jer .... hehehehhehe ;)

TakSangkaYerrr :-t
.

2 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

oiitt...ni cam dah cerita jalan2 carik makan dh nih....choiiii...:P

KeMatZ berkata...

hahahaha .... hari pertama memang jalan jalan cari makan ... nasib tak terpergi ke Kuala Sepetang pekena mee udang :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin