Rabu, 22 April 2009

Serius or Lawak.....

.- Gambar Hiasan -

Serius atau Lawak....

hemmm apakah topic yang aku cuba rungkaikan ni... heheheh nothing cuma just nak tanya pendapat.. itu pun kalau ada yang sudi memberi pendapat.... hahahha...

actually aku kadang kadang selalu terfikir.... kenapa bila diri ni rasa diri ni tengah serius... tapi orang akan beranggapan yang kita ni tengah melawak... begitulahh juga kalau keadaan sebaliknya....

hemmm susahkan... ada time orang selalu ingat diri ni senantiasa cool ajhe.. lehh ajhe terima apa yang dorang nak buat... leh ajhe suruh apa dorang nak suruh... sometimes terasa plak diri ni macam badut... and ada gak rasa hilang respect as a friends....

tapi bila kita cuba melawak dengan dorang balik.. perhhh serius dia... sampai sentap nak resign.... pelik padahal kita just melawak sarkas ajhe.... hemmm.... and rasanya dia tau kot kita ni duk melawak sarkas.... hahahha... mungkin dia tak lehh terima lawak sarkas kot... dia just lehh terima lawak warak tawadukk kot....

ya... bila fikir fikirkan balik biasalahh kannn sifat manusia... bukan semua sama macam kita... hehehehe.... ntahlahhh... tapi apa yang aku.... diri aku.... aku suka nengok orang tu macam mana terlebih dahulu...

if dia lehh terima leh gurau everything tak simpan dalam.... no big deal... easy to me.... well kadang kadang aku pun bukan lahh selalu sangat nak happy go lucky kan... sometimes datang gak emo aku... but depand on situation lahh kan...

hahahah... tapi kalau aku senantiasa berhadapan ngan orang yang nak serius ajhe... memang aku pun selalu lahh serius ngan dia... then lambat laun... aku akan away dari orang tu... erkkk tak adalahh away.... tu kejam sioot.... just respect ajhe cara hidup dia....

respectlah perangai dia macam tu.... takkan ko gigih nak badutkan dia plak.... usah dikisahkan sangat... hahahha.... karang kalau dilayan... ada yang kita plak sentap and resign.... hemmmm so ambil jalan mudah... hadapi dengan senyuman... hehehehhe.... no big deal....

ntahlahh biarkan lahh... cubalahh kita duk fikir dan renungkan ye.... aku ni pun dah mula blur blur sejak akhir akhir ni... ntahlahhh mula memikirkan sesuatu yang kadang kala tak tercapai dek akal ku ini... hemmm but insyaALLAH... akan kuhadapi dengan senyuman....

oklahh tiba mau keluar makan lah... lapar plak... tapi still tengah plan nak gi makan kat mana..... nak pekena Nasi Itik atau Nasi Ayam Penyet.... erkkk... oklahh.... chiow... nak tau ke mana aku gi makan stayTuned for next story... sempat tu buat iklan....

TakSangkaYe...
.

4 ulasan:

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

Dah nama manusia kan..memangla macam - macam..


terpulang pada indicidu yang dalam perhubungan. Satu pihak sahaja yang berkompromi tak boleh, kena ade usaha dua2 belah pihak.

Kawan dalam erti kata sebenar adelah penerimaan individu terhadap individu yang lain untuk bersama melayari hidup dan mencipta memori.

ke..


tak betul?

KeMatZ berkata...

kan.... asyik kita ajhe nak mengalah.... mau tak sentap and resign...

better slow slow away... dan mampus ko tak layan....

wakkakaka...

apa aku merapu ni....
resign....

Adam Arjuna berkata...

wah..

emosinyaaa..

KeMatZ berkata...

emosi hahahah...
mana ada emosi...
aku cool ajhe...
wakakkaka...

dan dan ajhe kan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin