Isnin, 13 April 2009

Jandaku Still Koma....

.
errkkkk apakah title aku pelik benor bunyiknya... but jangan terus jump to conclusion... relax... actually bukan apa... tu just gelaran yang aku berikan pada... 1st car yang aku gunakan... sepanjang aku bergelar pemandu.... hehehhehe... myAllBlack... or member member aku gelarkan kereta kebal...

ya... jandaku ni... still lagi koma... rasanya mau setahun dah... lama dia koma kat hospital sana tu... tak tau kenapa lama benor dia koma.... selepas selesai menjalani pertukaran isi perutnya bagai... jantung... hati.... limpa.... pangkreas semua.... but still lagi koma.... isi perutnya telah ditukar dengan isi perut baru... ni dia.... isi perut baru...

hemmm... tapi menurut cerita papaKyra.... actually pemindahan isi perut semua nya berjalan dengan lancar.. kira operation complete lahhh... but... now... ada masalahh urat saraf pada jandaku ini yang memerlukan masa untuk diurut... dan dirawat dengan lebih teliti lagi maklumlahh kan.. isi perut baru... harus memerlukan rawatan yang sempurna agar ianya dapat berfungsi dengan lebih baik...

ya... tapi apa yang aku lehh cakap... aku amat merindui jandaku ini... hemmm aku hope sangatlahh jandaku ini akan sedar semula... dan dapat aku gunakan kembali... walaupun tak selalu tapi sekali sekala bila ku pulang ke kampung halaman.... hehehhee..... well maklumlahh skrang sudah ada myBoo kan....

but apa apa pun jandaku ni banyak berjasa ok pada aku.... aku gunakannye sejak aku bergelar pemandu.... sehingga ketika aku belajar di peringkat degree... jandaku ini menjadi hak milik kekalku.. sampai lahh aku bercareer.... dan oleh kerana kesihatan dia yang kureng ketika itu... abahku nasihatkan agar... kulepaskannya... dengan hati terbuka.... wahhh... dan dan ajhe aku ni....

hemmmm banyak kenangan manis... indah.. pahit.... misteri... suka duka... macam macam lahh berlaku sepanjang aku bersama jandaku ini... eheheh.. but akan ku simpan segala kenangan itu didalam lubuk hati ku ini...

wehh apa dahh aku mengarut dalam entry kali ni... dah lahhh... cuma just ingin melepaskan rindu sama jandaku..... ahahahha... ok...

pada papaKyra & mommyKyra.... thanks a lot.. for the photo.... ehhehehe makesure.... push itu doktor... kasi rawat aku punya janda ini cepat sikit... biar jandaku ni boleh sedar dari koma ok.... kalau tak bakar ajhe hospital itu.... wakakkaka...

so pada yang membaca... stayTuned.. for next story...

*** pernah terbabas bersama jandaku hampir masuk parit besar dan sampai la ni... aku rahsiakan kisah itu ***

TakSangkaYe....
.

6 ulasan:

Adam Arjuna berkata...

pernah sekali je aku gunakan janda ko nih.. masa nak ubah parking kat pejabat pos shah alam.. hehe

aku berharap janda ko ni sehat la.
byk gak jasa janda ko kat aku.. tapi aku tak buat perkara bukan² dgn janda ko ni eyh..

ko jgn pk len lak antara aku ngan janda ko ni k..

KeMatZ berkata...

hehehhe... oh ya aku ingat...
nasib baik lepas gak ko ubah parking tu....

ye ke banyak gak ke dia barjasa ngan kau... hehehehe... taksangkaye...

tu lahh aku pun hope cepatlahh dia sembuh...

Laston M Nainggolan berkata...

Jual aja sama aku, he,,he

KeMatZ berkata...

Laston.... hehehhe jual... ohh tidak...

banyak kenangan tu... thats y kasi make over.... agar ianya nampak muda.... wahhh...

ehh apa apa pun thanx sebab sudi jengok hampeh dot com zone ni....

ndr berkata...

hoho,, mak ikot naik,,, janda mu,,, hoho ku tunggu jandamu,, akakkakaa

KeMatZ berkata...

ko pernah ke naik jandaku ni...

hemmm rasanya tak pernah kan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin