Khamis, 23 April 2009

Nasi Goreng Sardine & Ubi Rebus....

.
ok continue memblogkan diri.. well as aku mention dalam topic sebelum ni... niat di hati kononya nak pekena nasi itik or nasi ayam penyet.... tpi oleh kerana.... seorang ni tak makan itik... dan sorang lagi kata ayam penyet bosan... finally aku decide lepak dinner kat Nailis UsJ Taipan......

oh... actually semalam aku kluar dinner ngan MessyManager dan Sis NDR.... actually dah lama tak hangout ngan dorang ni... so si MessyManager ni pickup kitorang... so bila dah sampai nailis... aku seperti biasalahh.. order Nasi Goreng Sardine... coz before this tak dapat nak order kan... so kira ni return back lahh...

hemmm amacam... stu jer aku kurang berkenan... sebab ada rumputan di situ... heehhehe... but seperti biasa... rasanya memang membuatkan aku berselera... ialah sekali sekala pekena sardine kan... hhahaa... ni yang tiba tiba rasa macam nak pekena nasi goreng sardine kat seremban... katanya ada satu port menarik... keluar kat rancangan warung kita.....

well seperti biasalahh.. sambil mengisi perut... aku pun duk snap snap gambar... snap snap gambar MessyManager... maklumlahh dia ni kan manager artist... memang susah bangat nak jumpa.... artist plak show sana sini... alhamdulillah rezeki murah.... hehehe..

ehhh apa ni.. mentang mentang aku duk snap snap gambar.. sempat duk cantas aku nyer sardine... ahhh... tak lehh jadi.. terus.. aku simpan camera and nikmati hidangan aku itu.....

well selain makan.. pelbagai benda kitorang borakkan.... maklumlahhh lama tak hang out ni kan... dari issue kerja... sampai lahh duk mengarut benda benda yang sememangnya mengarut... wakkakaka... bila dah lama borak.. order lahh benda benda yang boleh dikunyah...

so decide order ubi rebus... ya.. ubi rebus kat sini memang terangkat nak nak ko cicah ngan sambal dia.... memang best lahh... tapi depand lahh kan.. selera ko macam mana... selera aku memang menariklahhh....

so borak borak... hanyam ketupat semua bagai... tup tup dah kul 12 bolehh... apa lagi... nasib baik esoknye kerja.. kalau tak mau ditambahnya lagi teh tarik ke.. apa ke kan... wakkaka...

so yang best nye.. Sis NDR... belanja... wahh.. semoga murah rejeki yang Sis.... hehehhe.... so gitulahh kekdahnya... so bila dah settle balik lahhh... umah... then balik terus flat... wakakkaka...

oklahh stayTuned for next story.... kalau ada lahh.. kalau tak ada nak buat macam mana kan... hehehe......

TakSangkaYe...
.

8 ulasan:

etomyam berkata...

salams...alamak ubi kayu tu memang mengancam

KeMatZ berkata...

salam...

betul rasa dia memang terangkat...
hehehehe....

thanx sebab sudi singgah ke HampehDotComZonE....

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

harussss bawak kami semua try makan kat sana plak..


:)


p/s: rindu nak lepak seksyen 2, shah alam. masih adakah nasi lemak akak gemuk itu?

KeMatZ berkata...

oh ye ke... nafty...

nanti ada masa aku bawa ke sana ye....

heheheheh...

ehh bila plan nak lepak seksyen2 ni.... panggil budak budak semua...

NoraJoey berkata...

aduyai..dh la tgh lapa nih..tgk blog nih trus tgk gmbr makanan..
hampeh sungguh..

KeMatZ berkata...

nora... wakakka.... dan dan ko lapar.... tapi ubi dia memang sedap.... wakakkaka

Softtouch [Hanim] berkata...

Zam,muza expert tau buat nasi goreng sardin...he he he..lagi care tau dr yg ko mkn tu...ko nak?nanti muza buatkan yer...he he he

KeMatZ berkata...

wow... serius muza...
bila ko nak buat tu..
nanti raya ko buat open house
ko buat menu special ni ok...
wakakakka...

dan dan ajhe aku ni...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin