Ahad, 19 April 2009

Sabtu Ku Yang NtahapapantaH.....

.
just nak mengsharing activiti ku yang hampeh di hari sabtu lepas.... sejak pagi lagi... aku dah keluar dari rumah.... untuk uruskan something lahhh... hehhhee.... so around 7.15pg aku dah kluar menuju destinasi yang aku ingin tuju.... iaitu TamanSriRampai....

hemmm nak dijadikan cerita... around 30-40minit gak aku terputar putar... mencara destinasi aku tu... dammed... sampai lehh telajak ke taman melati apakah... termasuk taman bunga raya awat... ingat nak gi breakfast nasi lemak ke apa... wakkaka... so finally jumpa gak.. destinasi tu.....

so around 1hour gak aku habiskan masa uruskan urusan aku di situ... settle semua aku pun menuju balik ke umah... aroun kul 1130pagi aku sampai umah aku balik.... terpaksa lalu jalan jauh coz... federal jammed teruk..... coz time aku gi pun dah jammed dari amcorpmall nyer exit.. coz ada construction ke apa....

sampai umah... konon nak melepak... or nak tido balik.. maklumlah malam tadi melepak... then pagi pagi aku dah kena bangun awal plak tu.... nak settle urusan kat tamanSriRampai... tp tiba tiba dapat sms dari housemate yang ada bowling tournament... kata dia bersebelahan lane ngan member aku.. katanya...

so bila aku fikir dorang bersebelahan lane.. macam cara gak nak gi nengok duk bagi moral support kan.... so aku ngan another one housemate aku pun gerak ke pyramid.... kebetulan memang tak ada plan apa apa pun semalam kan...

haaa.. amik ko sesampai ajhe kat pyramidlane tu... aku dah rasa macam tournament bowling kelab peminat SAIDA AF OKLAH TU.... heheh.. coz semuba berbaju hijau cerah... hehehhe... so cari member aku.. rupanya tak lahh sebelah menyebelah... rupanya team lain sebelah dia.... hehehhe..

so... lepak borak borak... sempat lahh aku snap.... beberapa gambar... duk bagi psycho sikit... sampai housemate aku tak lehh nak perform lehh.... hehehehhe.... dan apa yang menarik time bowling tu... sempat aku snap gambar bawah ni...

style kan.... pakcik ni siap junjung bola tu dulu tu... hehehhe skill beb... jarang aku nampak.... skill skill unik ni.. dan yang best... pakcik ni dapat buat turkey ok... erkkk.. turkey ke double aku tak sure... kira style gak skill ni... hehhehe.... ini yang rasa nak cuba try test skill ni...

so oleh kerana time tu around lunch time.. aku ngan housemate aku sorang ni... kebetulan lapar... so kitorang gi cari tempat makan.. pusing pusing mencari port makan.. sajhe nak try makan kat sini...

ya... fig & Olive... actually tempat ni housemate aku yang tengah berentap membowlingkan diri tu... duk cerita... yang department dia buat lunch kat situ.... before this.... so kitorang plak sajhe ajhe nak try... best ke..... hehehhe.. so kitorang order....

Chicken Pesto Carbonnara

Beef Bacon Arrabiata

hemmm aku order yang chicken... housemate aku order beef tu... hemm rasanya dia not bad... menyelerakan... dan harga pun tak lahh mahal sangat... kira berpatutan lahhh... dan environment pun menarik... hehehhehehe...

so lepas makan naik kembali ke pyramidlane jumpa member aku kebetulan games dorang pun dah habis... then... bila dah tak tau apa apa nak buat... kebetulan member aku sorang ni nak belanja karok... so on ajhe lahh... gi try karok tempat baru tu.. aku lupa plak nama karaoke dia.... but bukan redbox lahh...

hemmm so melalak lahhh dalam bilik karok tu.... macam macam lagu nak dinyanyikan... budget nak test vocal yang hampeh ni... amik ko... gigih nak nyanyi lagu yang high key.... wakakkaka.... lepas tu siap rakam... bila dengar balik... sendiri terus rasa nak delete... so... memang tak ada bakat untuk gi audition mana mana pertandingan nyanyian ye... wakakkakaka..... dah lah package pun tak cukup... so lehh lupakan.....

settle melalak sampai aku rasa hilang suara bagai.... kitorang duk menular... dalam pyramid tu.. tiba tiba teringin nak tapau donut JCo.... so gi lahh sharing bertiga... untuk sedozen JCo....

tapi bila nengok ada meja kosong tiba tiba idea ajak melepak minum petang terhasil... so terus lepak situ... order lahh blended and melepak kat situ....

hemmm atas ni aku tengah menikmati Donat JCo apa ntah nama dia... ada exortic bagai... konon macam nak try lahh.. sekali rasa.. amik ko sampai aku pun tak tau nak xplain macam mana... but habis gak lahh aku telan... tak sesusah aku telan donat sayuran... wakkakaka....

lama gak lepak situ.... sambil minum minum.... borak borak.... citer pelbagai issue... biasalahh macam lahh tak pernah nak duk berborak kat umahkan.. hehehe... ala bukan selalu pun spend time ngan housemate aku ni.. coz masing masing ada urusan masing masing kalau weekand... so bila semua free.. ni lahh time digunakan...

around 8 kitorang dah cargon balik... coz aku nak menonton AF and AKM.... hemmm so pada malam tu... kerja aku.. duk main remote astro tu.. sama ada aku buka saluran 102 untuk AKM..... 104 untuk AF... tak pun aku bukan 103... layan drama rakyat.... hehehhe...

around 11... tiba tiba dapat sms... member groupie ajak lepak william..... so habis AF... kebetulan dorang pun dari sana... so jumpa kat william.....

melepak kat william... cikcur... sampai ke aroud 2++ bagai.... bila semua dah tak ada idea.... kitorang pun balik lahhhh.... so gitulahh kekdahnya... aktiviti aku yang hampeh sunggu pada hari sabtu lepas.... perhhh... ntahapapantah.....

so stayTuned... for next storyMorry yang sememangnya hampeh buat diri aku ni... wakkakakak... ok... calo....


*** bacon carbonarra kat william pun menyelerakan... next time gi harus aku order ***


TakSangkaYe....
.

2 ulasan:

NoraJoey berkata...

wah manjang pakai topi jerk skrg??cover rambut baru keR??muahaha..
alamak lapa lak tgk makanan yg sedat2 ituw..hurm...

KeMatZ berkata...

hahahah... skrang aku akan bertopi senantiasa..... kecuali gi kerja lahh...

wakakkaka....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin