Isnin, 21 April 2008

Anugerah Planet Muzik at KLCC...

.
hemmm..... Anugerah Planet Muzik... merupakan anugerah yang diadakan bagi menghargai artis artis diantara 3 buah negara.... SINGAPURA INDONESIA DAN MALAYSIA... anugerah ni actually dah berumur 8 tahun... dan buat pertama kali rasanya... kalau tak silap aku lahh ianya diadakan di luar kota singapura... iaitu di Kuala Lumpur Malaysia....

so aku ngan member member groupie pun gi... lahhh thanx aku nak ucapkan pada Lolly coz telah berusaha mendapatkan ticket untuk kitorang.... selain aku and Lolly turut hadir Ain..(heheh ins)... Hadek... Zie and Kak Lisa... serta beberapa member lolly... hehehhe... around kul 8 malam kitorang dibenarkan masuk... before masuk sempat possing dulu... heheheh


kedudukan kitorang agak terpisah... so terpaksa duk berdua dua... hemmm apa lehh buat... so si zie and kak lisa duk kat ujungan sana.. area C gitu.... aku ngan Hadek area A.. tapi depan hujung kanan plak... manakala lolly and Inspire.... belakang row kitorang but hujung kiri... hemmm...

tapi di pertengahan majlis kitorang telah berpindah duk area tengah dimana kitorang perhatikan memang kosong dan tak ada orang duk... time kitorang duk baru kitorang perhatikan tempat tu actually untuk MUH FC.... aku duk pikir fc apa ni... rupanya baru aku tau Meet Uncle Hussien.... wahh tak sangka dorang ni pun ada FC... tapi mana gi nye fans dorang ni.... apa apa pun tahniah buat group ni coz menang...


so persembahan malam tu memang best lahh walaupun perjalanan anugerah tu nampak hambar ajhe... hehehhe tak tau kenapa... heheheh turut dilangsungkan ialah penghargaan bagi artist artist Singapura... hehehhee.... so aku pun seperti biasa tidak lepas menembak mengunakan camera aku.. ehehhehe... aku still fail nak capture gambar agar nampak menarik.. maybe sebab aku nye camera bukan slr.. kan.. hehehehh


antara artis artis yang membuat persembahan malam tu rasanya Meet Uncle Hussin... Ihsan.... Elyana.... Sofaz.... Farah Ashikin... Anuar Zain.... Taufik Batisah.... Dato Siti Nurhaliza.... Dayang Nufaizah.... Judika.... Hardy Mirza... dan banyak lagi lahh aku pun lupa dan tak sure... karang berjela plak blog ni heheheee....


majlis kali ni juga dimeriahkan dengan penampilan beberapa wanita yang jelita.... seperti Nasha Aziz... Maya Karin... Erra Fazira sebagai penyampai anugerah buat pemenang.... disamping pertunjukkan ala ala Miss World... mengiringi persembahan Anuar Zain... hehehhe.....

hemmmm so di bawah ni aku list kan senarai pemenang setiap kategori ok.... hehehhehe:

================================================
Senarai Pemenang Anugerah Planet Muzik 2008:
================================================

Anugerah Cipta Planet Muzik
KRU

Anugerah Khas Planet Muzik
Kumpulan Search

Artis Wanita Baru Terbaik
Farah Asyikin

Artis Lelaki Baru Terbaik
Faizal Tahir

Duo / Kumpulan Baru Terbaik
Meet Uncle Hussain

Lagu Paling Popular
Itu Kamu - Estranged

Duo / Kumpulan Paling Popular
Estranged

Artis Lelaki Paling Popular
Faizal Tahir

Artis Wanita Paling Popular
Datuk Siti Nurhaliza

Artis Lelaki Terbaik
Anuar Zain

Duo /Kumpulan Terbaik
Gigi

Lagu Terbaik
Nakal - GIGI

Artis Wanita Terbaik
Krisdayanti

Album Terbaik
Peace, Love & Respect - GIGI

Artis Singapura Paling Popular
Cradle

Lagu Singapura Paling Popular
Cradle

Artis Terbaik Singapura
Taufik Batisah

Album Terbaik Singapura
Ceritera Awan - Cradle

===============================================================

so settle majlis around kul 12 malam... so kitorang pun duk snap snap gambar diluar.... cuma kali ni aku tak sempat nak bergambar ngan artist artist seperti mana yang selalu aku buat kalau aku gi ke majlis macam ni... maybe sebab member aku yang ni tak berapa minat nak bergambar.... so aku pun agak boring nak gi cari artist gitu..


tapi time kitorang on da way nak ke car park... time sedang menunggu one of kawan kitorang yang ke wash room aku terjumpa juara ONE IN A MILLION siapa lagi... kalau bukan si AYU... aku apa lagi sempat snap gambar berdua ngan dia... hehehhehe....

so settle layan anugerah tu kitorang ke LOTUS kat ampang park tu... duk mengeteh sekejap... sambil pekena mee goreng mamak... so around kul 1.30 pagi gak lahh baru kitorang beredar pulang ke rumah masing masing... damm... aku rasa penat sangat weekand lepas dan terasa nak mc ajhe tadi... tap aku gigih kan juga coz.. aku dah in planning nak ambil MC one day nanti;.. huhuhuh....

gitu lahh kekdah nye.......

Tak Sangka Ye.....
.

4 ulasan:

hazifah berkata...

wah...Anuar Zain dh potong rmbut...hehehhe :P

awieworld berkata...

alahai, tak ajak aku....huarghhhh!!!!....

kHAi berkata...

woii ade ko snap bayk tak gambar deborah priya henry tu?? nak!!!!!!!!!!!

imborntosingsongs berkata...

Go Ayu.... I knew she gonna win when I first heard she sang.

:-)
IZ OIAM

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin