Khamis, 31 Januari 2013

People Help The People cover by Joel Brandenstein & Umut Anil

.
serius aku tengah dirasuk dengan lagu People Help The People ni ... dammed ... baru aku tahu rupanya penyanyi asal lagu ni ialah Cherry Ghost ... :D 

dan aku baru tahu macam mana aku lehh terjumpa lagu ni ... bila aku dengar depa ni cover lagu ni ... jom layan \:D/


perhhh serius ... tengah dirasuk ... hahahhaa =))

TakSangkaYer ... :-t

Rabu, 30 Januari 2013

my TedYo

.
TedYo ... apakah ??? enKematz kita ni dah kenapa ... ting tong ker apa ... hahahah oklahh mai aku sharing citer pasal TedYo ni hahahah dan dan jer kan ... :P

last week time aku pulang ke SouthParkz ... aku berkesempatan lahh turun ke AyerHitam ngan family aku ... memandangkan parent aku nak beli apa aku pun tak berapa nak amik port sangat tup tup aku ngan abangNgah and KakTia join sekali ... hahhaha ;))

so bila sampai kat AyerHitam ... tup tup aku ternampak benda ni :-SS


TED ... dammed ... aku dulu pernah cakap kat diri aku .. after aku layan movie TED ... kalau aku jumpa patung TED ni confirm aku akan grab satu ... hahahaha :P tapi nak dijadikan citer ... aku tak grab pun on that day ... hahahah vollehhh :(

tapi aku duk terpikir pikir jer kan ... hahaha ni lahh masalah aku kalau aku berkenan tapi aku tak bertindak ... confirm ianya akan menghantui aku nanti ... hahahah gilorrrr lahh :P

so kebetulan esok harinya ... selepas kitorang hantar parent kitorang kat Airport coz dorang kembali pulang ke negeri Bawah Bayu ... aku ngan family abang aku plan ronda ronda bandar JB ... kat JB pun ada benda yang aku cari ... tapi malangnya nasibku ini ... benda yang ku hendaki tu ... tak ku temui ... :(

so on the way balik ... aku terus roger abang aku suruh singgah AyerHitam ... hehehehe dan tup tup aku grab juga TED ni ... hahahahhaha =)) 



so ... aku skrang dah ada peneman ketika aku memandu ... hambik kau siap pakai mafla Harimau Selatan lagi ... heheheheh curtlast ko TedYo ... hahahah tup tup aku bagi nama dia TedYo ... ni pun idea si Fateh ... hahahaha motip sangat kan :P


ehhh ehhh motip si TedYo ni duk tempat MakcikEye dia ... hahahaha mesti dia ingat nak jumpa makcikEye dia ... tapi makcikEye dia dah cuti ... hahahha [ matilahh statement aku ni kalau si Eye baca ... mau sentap ... ;)) ] ni semua kerja si Udin lahh gedik bawa naik TedYo ni ke office .. hahahah 

jap lagi ada lahh keluar MEMO dari management tak leh bawa teddybear ke tempat kerja hahahha sekarang AntaraBandar ni tengah havoc keluar MEMO ... macam macam MEMO ada ... lepas tu send email berkali kali ... KEMARUK hantar email rasanya .. hahahahha :D

opss motip lari topic ... so gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 29 Januari 2013

People Help The People

.
aku tak tahu kenapa dan mengapa dan macam mana aku leh terjumpa video ni ... tapi apa yang aku tahu ... aku touching giler dengar lagu ni ... dammed ... so kat sini aku sharing untuk kalian ... :D


God knows what is hiding in those weak and drunken hearts
Guess he kissed the girls and made them cry
Those Hard-faced Queens of misadventure
God knows what is hiding in those weak and sunken lives
Fiery thrones of muted angels
Giving love but getting nothing back

People help the people
And if you're homesick, give me your hand and I'll hold it
People help the people
And nothing will drag you down
Oh and if I had a brain, Oh and if I had a brain
I'd be cold as a stone and rich as the fool
That turned all those good hearts away

God knows what is hiding in this world of little consequence
Behind the tears, inside the lies
A thousand slowly dying sunsets
God knows what is hiding in those weak and drunken hearts
Guess the loneliness came knocking
No one needs to be alone, oh singin'

People help the people
And if you're homesick, give me your hand and I'll hold it
People help the people
Nothing will drag you down
Oh and if I had a brain, Oh and if I had a brain
I'd be cold as a stone and rich as the fool
That turned, all those good hearts away

Nah Naaah nah nah naaaaahhhhhh oooouuuu
Nah Naaah nah nah naaaaahhhhhh oooouuuu

People help the people
And if you're homesick, give me your hand and I'll hold it
People help the people
Nothing will drag you down
Oh and if I had a brain, Oh and if I had a brain
I'd be cold as a stone and rich as the fool
That turned all those good hearts away

================================
BIRDY - PEOPLE HELP THE PEOPLE
================================

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 28 Januari 2013

Sotong Bakar vs TokaYaki

.
memblogkan diri ... kali ni nak sharing citer pasal makan makan ... hahahaha :P ntah apa mimpi time aku duk berfesbooking tup tup ada member aku up gambar Sotong Bakar ... nampak menarik tertarik memang da bombb dibuatnya ... :-SS

so habis office hour ... aku sajhe ajak ajak ayam clix AntaraBandar aku tup tup on jahh .. terus ke destinasi yang dituju iaitu kat Nasi Ayam Tat Shah Alam ... :D


hemmm nama jer gi Nasi Ayam Tat ... tapi kitorang tak order pun Nasi Ayam ... hahaha aku biasalah terus order Sotong Bakar ni ... hehehe dan another one aku tetiba teringin plak nak rasa Tokayaki ... :P


hemmm ... not bad gak Tokayaki ni ... heheheh so gitulahh kisahnya ... ntah apa mimpi ... nengok orang up makanan aku pun terliur nak rasa ... hahahaha adoiiyyaaaa :P

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 27 Januari 2013

Turun Stadium Layan JDT vs PKNS

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak sharing citer yang tak disangka sangka gitu .. wahhh dan dan jer enKematz kita ni kan :P hahahah ok lahh baru baru ni ... aku ntah apa mimpi gigih turun ke Stadium Shah Alam untuk gi layan perlawanan Johor Darul Takzim vs PKNS ... :-SS


serius ... walaupun pada mulanya rasa macam ehhh apakah mimpi aku ni beria nak turun gi stadium bagai ... tapi bila just sembang sembang najis dengan Daus ... tup tup dia ON ... walaupun dia Selangorian ... hahahah so bila dah ada geng ... sajhe ajak si Udin dan Paan dorang pun ON juga ... so lepas jer kul 8 malam ... kitorang terus gigih ke Stadium ... :D



tuuu dia ... bagai kebetulan plak kitorang masuk stadium and betul betul duk kat port team penyokong JOHOR so layankan jer lahhh ... pada awalnya ... tapi bila masuk 2nd half aku pun tak tau macam mana tetiba aku lehhh terjebak sama dengan team penyokong tu ... hahaha ;))

bagaikan ada aura yang memanggil manggil untuk kitorang join dorang sekali ... bila dah join ... time tu memang dah tak layan bola sangatlahh kan ... duk nengok gelagat orang dan nyanyi nyanyi jer lahh hahahaha =)) 


seperti semua tahu ... keputusan malam tu berpihak pada team Johor Darul Takzim kan ... perhhh kira bertuah gak lahhh kan datang support kat Stadium then team JDT menang ... perhhh seronok dibuatnya .... :P


tuuuu dia ... gambar aku ngan Udin ... kitorang memang Johorian ok ... dan gambar bawah ni aku bersama 2 Selangorian ... hahahah tak apa nanti time JDT vs SEL ... kita turun lagi ye ... :-SS


so gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ... ehhh jap jap ... tapi sebelum tu ... jom layan video yang si Udin kita record ... dammed aku ingat dia snap gambar .. rupanya dia record video ... tapi slumber juga aku UP hahahahha Tarra Pappa Heyyy ... Tarra Pappa Heyyy ... Tarra Pappa Heyyy ... Tarra Pappa Heyyy ... :D


video

Credit Video pada Udin :D


TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 26 Januari 2013

Diamond cover by Joel Brandenstein & Jona Selle

.
tetiba aku terjumpa video ni ... perhhh layan lah plak ... jomm layankan depa cover lagu Rihanna bertajuk Diamonds


perhhh ... memang AWESOME lahhh ... aku harap Boyce Avenue ada cover gak lagu ni ... heheheheh motip tetiba aku nak suruh Boyce Avenue cover lagu ni :p

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 25 Januari 2013

Si Adam Admitted

.
kembali memblogkan diri ... actually time aku buat entry ni rasanya si Adam dah pun checkout dari DEMC ... hehehe tapi aku baru laa ni berkesempatan nak update my entry ... :D


actually last monday ... tetiba aku dapat update dari si Adam yang dia kena Admitted kat DEMC ... so after office hour aku balik rumah then after maghrib aku mai jenguk dia ...

hemmm katanya tonsil dia membengkak semula dan tetiba ada jangkitan plak ... so hopefully everything ok ... ialahh lagi mamat ni actually sebelum ni dah seminggu demam ... bagus gak kena tahan ... risau gak something bad happend kan ... kita bukan tau ... :|

so as aku mention time entry ni aku publish si Adam pun dah cargas dan dah keluar pun dari DEMC ... hopefully beliau sihat seperti sedia kala ... so gitulahh kisah untuke entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 24 Januari 2013

Ana Raffali - Jauh Ke Syurga

.
Tup Tup aku nak sharing lagu baru Ana Raffali ... jom kita layan ... lagu bertajuk Jauh Ke Syurga ... :D


Ya Allah
Kuatkanlah jari jemariku agar dia rasa tenang dengan setiap sentuhanku
Merdukanlah gelak tawa ku agar dia takkan sunyi tiap kali berjauhan
Dengan senda gurauanku dalam ingatan

Ku mohon padaMu Ya Allah
Tetapkanlah hasrat hati ku
Bantuku bawakan bahagia
Jalinkan jodohku dengannya
Jauh ke syurga

Ya Allah
Hiasakanlah paras rupaku ini
Agar dia takkan jemu tiap kali menatap wajahku
Warnakanlah hidup kami berdua dengan tona sayang
Walau ada salah faham jangan biarnya dalam
Pulih segera

================================
ANA RAFFALI - JAUH KE SYURGA
================================


TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 23 Januari 2013

DariKu UntukMu

.
Tup tup .... dari ku untuk mu .... ;)






 

just wanna say TERIMA KASIH pada family yang bertukus lumus menghiaskan hantaran ini dan Thanx A Lot pada semua yang memeriahkan majlis ini ... dan tidak lupa juga Terima Kasih di atas doa doa kalian ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 22 Januari 2013

Polly By Walk Off The Earth

.
hemmm tengah bosan bosan ... layan YT jap tup tup jumpa clip ni ... perhhhh NOSTALGIA dibuatnya ... jom layan ... cool lahh dorang ni Walk Off The Earth :D


Polly wants a cracker
I think I should get off her first
I think she wants some water
To put out the blow torch

It isn't me
We have some seed
Let me clip
Your dirty wings
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To help myself
I've got some rope
You have been told
I promise you
I have been true
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To help myself

Polly wants a cracker
Maybe she would like more food
She asks me to untie her
A chase would be nice for a few

It isn't me
We have some seed
Let me clip
Your dirty wings
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To help myself
I've got some rope
You have been told
I promise you
I have been true
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To help myself

Polly said

Polly says her back hurts
She's just as bored as me
She caught me off my guard
It amazes me, the will of instinct

It isn't me
We have some seed
Let me clip
Your dirty wings
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To help myself
I've got some rope
You have been told
I promise you
I have been true
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To help myself  

======================
POLLY - NIRVANA
======================

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 21 Januari 2013

FilPen BinFilem

.
memblogkan diri ... kali ni nak sharing pasal DVD yang aku grab baru baru ni ... memandangkan aku agak kebosanan tahap langit ke tujuh lalu ntah apa mimpi aku terus pasang jer DVD FilPen BinFilem ni ... :P

actually DVD ni memaparkan 8 buah filem pendek yang dihasilkan oleh Ridhwan Saidi ... kalau before this aku pernah review hasil penulisan dia kini hasil arahan dia plak kita nengok :P



setelah aku selesai layan ke 8 8 filpen ni hemmm ada yang aku leh katakan ada yang menarik ada yang aku langsung tak paham apa cuba disampaikan ... hahahaha maybe aku kot yang tak paham tak tau lahh orang lain kan ... heheheh tapi apa apa pun aku suka filpen PEREMPUAN HANTU DAN SKANDAL ... ;))

tapi untuk CEKIK pun style gak ... hahahaha apa apa pun boleh layan lahh kesemua filpen ni ... hehehe so pada kalian yang ingin memilikinya silalah grab secepat mungkin takut sold out sudah ... hehehe dan dan jer aku kan ... :P

so gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 20 Januari 2013

the side kick of kick off

.
what the title of post lahh aku duk sembangkan ni ... hahahahaha ntah lahh aku pun duk tak paham apa yang aku duk tepek sebegai title tu heheheh so jom layankan jer lahh hahahaha :P


ehhh kau kat ner tu enKematz beria ko duk focus ... macam dengan taklimat MLM plak dahhh ... hihihihi ... ohhh no no no ... ni actually merupakan majlis Kick OFF 2013 tempat aku kerja ... hehehe gigih kick off bagaikan ... hemmm layankan jer lahhh ... aku pun pada mulanya memang lahhh malas bangat nak attend rasa macam nak buat macam last year jer ... tapi memandangkan Emcee time tu super gorgeous harus aku gigih mai hahahahha :P


tuuu diaaa ... bro Udin kita jadi Emcee ok ... giler ko tak nak nengok dia berbual bicara hari tu ... walaupun segala script dia aku dah naik hafal dah ... mana ketidaknya ... 4 hari 3 malam kot dia duk practice kat sebelah aku ... macam gambar di atas tu hahahaha =)) [ matilahhh aku kalau dia baca entry ni ... mau dia stunner aku nanti ... harap harap dia tak baca ... korang pun jangan habaq kat dia ye :P ]



memandangkan nothing interesting time tu ... so aku just layankan jer lahh apa depa sembang boom bang boom bang ... then snap picca jahhh heheheh tu aku sempat bergambar dengan one of member yang dah 10 tahun loyal ngan AntaraBandar ... kagum aku heheheheh :P apa apa pun tahniah pada mereka yang telah berkhidmat more than 10 years kat AntaraBandar ... salute aku pada kalian ... aku ... hemmm ntahlahh kita tunggu dan lihat ... mana tau aku pun jap lagi ... TUP TUP 10 tahun sudah .... ngiarkkkkk :-SS


ohhh ini gambar aku ngan mak buyung ... dia ni pun gigih mai office semata mata nak nengok bro Udin kita beraksi ... hahahahha siap gigih pakai tema ok ... merah hitam ... curtlasttt ko jahhhh dah macam puteri umno pun aku rasa ada gak .... hahahaha [ ni pun aku dengan slumber tepek gambar perut dia ... matilahh kalau dia baca entry aku ni ... hope dia tak perasan ... ;)) ]

so begitulahh kisah untuk entry kali ni ... nothing special kat KickOff tu .. melainkan kitorang diberikan Mug dan sebiji limau mandarin ... :P so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 19 Januari 2013

misi mencari sup gear box

.
kembali memblogkan diri ... kali ni aku nak sharing kisah misi mencari sup gearbox .. hemmm ntah apa mimpi tetiba lately kitorang ala ala mengidam nak pekena sup gearbox hahahah tak bleh blah statement ... :P

so google punya google aku jumpa lahhh one kedai kat seksyen18 shah alam ... katanya ada ... kat SUP UTARA POWER ... so sesampai jer kitorang kat situ ... tup tup ... gearbox tiada ... hemmm jadinya hampa lahh kitorang ... so finally kitorang decide order sup campur ... sup tulang and sup daging ... hemmm APTB :(



seperti biasa bila sudah kenyang ... kitorang pun pulang ke pangkal jalan ... heheheheh :P tak apa geng ... misi mencari sup gear box akan diteruskan ... nanti kita tunggu dan lihat masa yang sesuai heheheheh :P

so untuk misi kali ni GAGAL lahh kekdahnya ... hahahahha jadinya nak tau what next story ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 18 Januari 2013

Taylor Swift - I Knew You Were Trouble

.
tetiba aku tersuka plak lagu ni .... DAMMED ... :-SS


Once upon a time a few mistakes ago
I was in your sights, you got me alone
You found me, you found me, you found me
I guess you didn't care, and I guess I liked that
And when I fell hard you took a step back
Without me, without me, without me

And he's long gone when he's next to me
And I realize the blame is on me

'Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

No apologies, he'll never see you cry
Pretend he doesn't know that he's the reason why
You're drowning, you're drowning, you're drowning
Now I heard you moved on from whispers on the street
A new notch in your belt is all I'll ever be
And now I see, now I see, now I see

He was long gone when he met me
And I realize the joke is on me, yeah!

I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

And the saddest fear comes creeping in
That you never loved me or her, or anyone, or anything, yeah

I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble

=========================================
Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
=========================================


*** matilahhh kalau si Fateh tau ... confirm aku kena ngayok ngan dia ... hahahaha :-SS

TakSangkaYer :-t
.

Khamis, 17 Januari 2013

Bau Semangat Anak Muda by Nami Cobb Nobbler

.
kembali memblogkan diri ... kali ni aku continue citer pasal bahan bacaan yang aku baru jer habis selesai telaah ... hehehehe dan kali ni merupakan sebuah penulisan si Nami Cobb Nobbler yang diterbitkan oleh Lejen Press bertajuk Bau Semangat Anak Muda ... :D


bila aku selesai baca apa yang aku leh katakan ... DAMMED ... ko mengingatkan aku kembali ke zaman zaman remaja aku ... hahaha zaman zaman aku layan NIRVANA ... hahahahah serius memang Nostalgia dibuatnya ... :)

serius ... penulisan Nami Cobb ni membuatkan aku tak sabar sabar nak tau apa kesudahan cerita dia ... good ... so pada yang terbuka aku nyer entry ni ... dan nak tau sendiri apa ada dalam ini buku Bau Semangat Anak Muda ... apalagi cepat cepat grab jadikan koleksi ;))

jadinya itu lahh kisah untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

** tetiba aku teringat zaman kaset Nirvana ... di mana ianya diturunkan ke aku dari abang aku ... tup tup member aku pinjam buat harta ... cilakkssss sungguh ... tapi aku pun dah lupa siapa yang pinjam hahahah :-SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Dinner at PickNik Comfort Food Cafe

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal makan makan plak ... malam tadi aku berkesempatan gi cuba try test kat PickNik Comfort Food Cafe kat area Solaris Dutamas bersama EnHadek dan CikLolly ... :D

aku dah lahh lupa lupa ingat jalan ke area sana ... kena plak malam tadi aku kena tahan dengan production ... choii kelam kelibut aku dibuatnya ... nasib sempat gak sampai sana ... soryy geng iols lambat :P


sampai jer tau tau dorang dah sampai and dah order jer ... tinggal aku jer yang belum ... so terus order ... dengan tak fikir fikir terus aku order apa yang aku nak :P


manggo smoothies


fat tuesday chicken


clams



aglio olio with prawn


alfredo


hemmm tulahh antara menu menu yang kitorang cuba try test malam tadi ... :P so setelah apa yang aku rasa dan nikmati ... hemmm clams tu memang marvelous lahhh kalau dapat makan ngan nasi ... memang malatop ... untuk chicken tuesday tu ... bagi aku biasa jerlahhh ... boleh tahan ... dan untuk menu lain tu aku tak sure member aku kata apa ... kalau nengok pada dorang macam biasa biasa jer lahh kan :P

so selesai menikmati hidangan kitorang akhirnya kitorang pun pulang ke pangkal jalan ... so gitulahh kisahnya ... jadi if ada diantara korang yang baca ruangan ni nak cuba try test sendiri ... :D

Publika, Block A4, UG1-05,
Solaris Dutamas,
Jalan Dutamas 1,
50480 Kuala Lumpur
Tel: 03-6411-6499

so gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 16 Januari 2013

Main Gila - Sebuah Antologi Cerpen by Lejen Press

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak sharing citer pasal buku yang aku grab baru baru and baru jer selesai aku telaah ... :D dan buku tersebut ialah Main Gila sebuah Antologi Cerpen yang menghimpunkan 16 cerita pendek yang dihasilkan oleh 17 penulis :D


so setelah aku selesai menetelaah ke 16 16 cerpen tu ... apa yang aku lehh katakan seperti biasalahh bila cerpen ni kan ... sure ada yang best dan ada yang so so jer kan ... biasalahh tu ... tapi bagi aku ... Main Gila memang benar benar gila ... hahahah :))

so jika ditanya pada aku ... yang mana aku suka .. seperti Penebusan, 7.65mm, Ezra Hugs dan paling rare Innocent ... Innocent dah lah diceritakan dalam bahasa inggeris perhhhh :)

jadinya ... memang gila lahhh buku Main Gila ni ... hahaha pada sesiapa yang nak tau apa citer dalam Main Gila or maybe nak rasa sendiri kegilaan mereka ... silalah dapatkannya segera di pasaran sebelum kehabisan ... :D

as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

*** tetiba tertanya tanya kenapa dalam OKU Berkemeja Merah Jambu ada budak IS ... erkkkk :-SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 15 Januari 2013

Mee Kari SG

.
hemmm actually sajhe nak sharing pasal makan makan ... semalam aku finally berkesempatan duk pekena Mee Kari kat SG Restaurant Kampung Medan ... hehehehe :D


memandangkan aku pulang dari meeting and malas nak masuk semula ke office terus plan ngan cikWahida untuk gi pekena Mee Kari ... actually dah lama aku teringin nak pekena mee kari kat sini ... last time aku gi tak silap aku ngan PnAyu and husband dia EnRafi ... tapi tak ingat berapa tahun dulu ... coz rasanya before aku kerja kat AntaraBandar kot ... :P

so akhirnya ... semalam tercapai niat aku tu ... walaupun semalam teringin gak nak pekena Nasi Itik hahahah ... tak apa ... pelan pelan kayuh katanya ... next time kita try nasi itik plak ... 

oklahh as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

** tetiba teringat Mee Kari kat Bukit Aman ... situ pun dah lama tak gi since si PnAna dah tak duk situ ... :(

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 14 Januari 2013

Sumbat by Faizal Sulaiman

.
kembali memblogkan diri ... ok kali ni aku nak sharing pasal buku yang aku baru jer habis telaah ... dan buku tersebut merupakan novel keluaran FIXI seperti biasalahh kan ... cuma ku pun tak pasti ni novel keberapa FIXI ntah ... hahahah matilahhh malas nak kira sebab banyak dah :P

dan untuk kali ni merupakan hasil penulisan oleh saudara Faizal Sulaiman yang bertajuk SUMBAT ... amik kawww ... curtlasstt ko nyer title ok ... dan kalau ko nengok cover novel ni pun ala ala mengancam gituuu ... and paling rare tup tup ada yang satu macaroon yang hangus ... erkkk motip ... ;)) 


ok abaikan sajhe kisah cover buku ni ok ... so setelah aku selesai telaah ... apa yang aku leh katakan ... memang perhhh unsangkareble ... serius ... ko akan tak sabar sabar nak tahu apa kesudahan kisah dalam Sumbat ni ... ada sajhe persoalan yang timbul ... seperti ... ehhh siapa dia ... ehhh bila plak dah ni ... ehhh kat mana ye ... kenapa ye ...

dan akhirnya satu persatu terjawab ... hemmm memang agak style gak lahh penulisan si Faizal Sulaiman ni ... so if kalian tanya rating dari 5 bintang ... aku rasa bagi aku lahh ye ... 3.87 lahh vollehhh .... walaupun menarik tapi bagi aku KELABU dan MURTAD is still awesome ... erkkkk :-SS .... jangan sentap ye ... ni just pendapat aku ... :P

so if korang ada pendapat sendiri ... or maybe korang nak tau sendiri apa kisah dalam SUMBAT ni ... cepat cepatlah grab SUMBAT ni sebelum ianya kehabisan or dah basi coz dah ramai dah baca lebih awal dari kalian ... hahahahha siottt jer kan statement aku ni ;))

so gitulahh kisahnya untuk entry SUMBAT ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 13 Januari 2013

Fish Farm Thai Restaurant

.
memblogkan diri ... tadi aku berkesempatan keluar dinner dengan Hadek dan Lolly ... well benda yang diplan kat FB time sembang sembang pasan Ana Ikan Bakar ... tup tup si Hadek suggest try pekena kat sini ... :D

seperti diplan tadi akhirnya kitorang bertiga jer yang free time untuk keluar dinner bersama ... ala kitorang biasa pun bertiga ... nak ajak yang lain normally susah nak kena timing dorang ... apa adahal ... janji ON ;)


memandangkan tempat ni kat area area hulu langat kat area rumah si Lolly so aku ditugaskan untuk pickup si Lolly tapi ok gak coz aku langsung no idea about this place ... walaupun depa kata same route to LookOutPoint ... jadinya around 8 something kitorang sampai kat Fish Farm Thai Restaurant ni .. :D

bila nengok place dia ... perhhh menarik ... macam tersembunyi gitu .. dah lah curam dia boleh tahan gak nak ke kawasan restoran ni ... macam kau nak gi ke kawasan militan al maunah gitu ... ehhh aku ni sembang macam tau tau jer kawasan militan tu ... hahahahah ialahh tup tup kat tengah tengah ada tasik and restoran ... hahahah ;))

so dah sampai kitorang pun orderlahh menu yang ada ... seperti biasa bab bab order ni aku serahkan ajhe pada si Hadek yang lebih arif ... hahahha si Lolly dia pun ikutkan jer ... yang penting bagi dia ... dia nak order Manggo Sticky Rice ni :P


kalau dah kat Fish Farm ... jadinya pekena seafood lahh kan ... jadinya yang kitorang order ialah ... TomYam Seafood, Sotong Masak Pedas Coconut Milk dan menu utama ialah Talapia Steam Limau Thai Style ... wahhhh nengok gambar kat bawah ni ... mengancam tak :P



well makan makan sambil sembang sembang ... sambil makan makan sempat lagi plan nak gi lepak dinner kat tempat yang bakal dituju ... dan finally decide ... hahahah nak tau apa ... nanti lahh ye if berjaya plan kitorang ni ... akan aku share kat sini ... :P

so bila dah kenyanng ... and kitorang pun dah tak tau nak buat apa ... finally decide pulang ke pangkal jalan ... jadinya gitu lahh kisah untuk entry kali ni ye ... as usuallahh kan stayTuned for next entry dari iols ye .... gituuuuuu ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 12 Januari 2013

kisah di hari sabtu

.
memblogkan diri ... nak citer pasal aktiviti aku tadi ... memandangkan lately ni aku dah mula malas nak standby kat AntaraBandar ... jadinya padamula aku ingat melepek jer kat rumah ... relax relax layan astro ... tapi bosan lah plak ... :|

then roger si Adam yang memang kata dia free hari ni ... so decide ajak keluar lepak lunch ... so roger Adam ... dia ON ... so pickup dia ... and kitorang decide lunch kat Nasi Ayam Pak Mal ... lama dah tak lepak sini ... :P

selesai jer lunch ... maka bermula plan asal aku ... nak gi jejalan shopping ... cehhh shopping lahh sangatkan ... hahahaha dan memandangkan KL hari tu confirmed jammed tak hengat dek perhimpunan apa tu .. so kitorang decide gi ke Setia City Mall ... hemmm aku pun actually tak pernah sampai sini ... ;))

sesampai ajhe kat sana ... makan bermula lahh aktiviti kitorang ... perhh actually aku dah lama gak tak hangout shopping ngan si Adam ni ... hahahah dan yang paling aku tak bleh blah ... ntah macam mana finally aku lehh tergrab benda kat bawah ni ... :-SS


amikk kaw ... mula mula macam malas gak nak grab benda ni ... tapi bila difikir fikir ... dah lama memang aku plan nak grab benda ni ... so why not kan ... hehehehe jadinya ... pejam mata terus amik benda ni hantar ke kaunter and bayar ... dan tak yah berbunyi lepas tu ... hahahahah :)

selesai shopping ... Adam ajak lepak kat Secret Recipe katanya teringin nak pekena lasagna ... so dengan aku aku order lasagna cuma aku order yang 3 layer apakejadah spinach tu bagai ...



pada mulanya memang look nice benda ni ... sekali bila aku dah potong lasagna ni ... tup tup amik kaww ... berlayer layer sayurnya ... walaupuan itu adalah bayam ... tapi hemmmm jenuh gak lahh aku nak settlekan ... hahahaha nasib aku tak bertukar menjadi hijau after that ... hahahaha =))

so selesai tea break kat Secret Recipe ... kitorang kluar jenguk keadaan luar ... duk lepak lepak snap snap picca ... coz ada kawasan cun untuk snap snap gambar ... hahahah tapi tak banyak pun gambar kitorang snap ... motip kan ... hahaha ;)

selesai jer ... kitorang pun pulang ... memandangkan si Adam ajak lepak kat OldTown coz dia nak buat kerja editing dia ... jadinya aku pun plan dari aku duk lepak bengong baik aku balik amik laptop jap ... kebetulan aku bawa pulang laptop office aku ni ... :P

so dah amik laptop singgah jap kat I Am Lejen Shop ... dengan niat di hati nak grab buku keluaran FIXI yang terbaru bertajuk SUMBAT ... sekali ... sampai buku tu belum ada di I Am Lejen dahh ... :( tapi aku tak lah pulang tangan kosong ... sempat lagi aku grab 3 item dari I Am Lejen Shop tu ... :D


memandangkan kitorang plan nak lepak kat OldTown Shah Alam ... jadinya aku dengan slumber jer try ke Pasar Boco yang berlangsung hari tu ... cuma aku kurang pasti sampai kul berapa ... tak silap aku sampai petang jer ... time aku gerak ni dah malam dah ... :-SS

tapi tu lahh dengan slumber akhirnya aku sampai gak kat tapak Pasar Boco tu ... lalu aku turun sendiri ... si Adam just lepak dalam kereta jer katanya malas nak turun ... lagi pun aku memang plan nak turun just grab SUMBAT jer ... :)

ntah apa nak dikatakan ... TUP TUP ... sampai kat booth FIXI ... si Amir tegur aku ... sembang sembang ... TUP TUP aku dapat percuma buku SUMBAT ni ... jadinya rasa cam tak best plak kalau aku blah just dapat buku free kan ... so aku pun grab satu DVD FILPEN BINFILEM tu ... and dapatlah aku bag FIXI berwarna biru seperti gambar di bawah ini ... :D


terima kasih Amir and Buku Fixi kerana beri percuma buku SUMBAT ... heheheh selesai aku dah dapat apa yang aku nak ... kitorang pun gerak ke tempat yang dituju ... OldTown Shah Alam ... :D

lepak kat situ sampai midnite ... volleh ... dah penat ... barulahh kami pulang ke pangkal jalan ... jadinya itulahh kisah untuk entry aku ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 11 Januari 2013

kelucuan lah plak ....

.


kekadang aku rasa
kelucuan melanda
serius
aku rasa
memang lucu
bila melihat
gelagat kau

tapi ada time
pelik dan tertanya tanya
pun ada juga
kenapa dan mengapa

tapi
ialah untuk apa
biarkan sajhe
kau dengan cara kau

aku biarkan
aku perhatikan
aku saksikan
aku dengarkan
aku terima seadanya

bagi aku
tidak ada apa pun
yang rugi

cuma mungkin
aku
terfikir
dan
tertanya tanya

tapi
biarkanlah
kalau itu cara
kau

apa yang ku tahu
kau memang
LUCU

===========================


TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 10 Januari 2013

Sudah Siap !!!

.
tadi duk aku baring baring hampir hampir terlelap lepas keletihan berkerja [letihker persoalannya] tup tup si Adam roger tanya aku kat ner ... so aku just jawab ada jer kat umah ... so dia ajak lepak dinner memandangkan aku blom dinner so ON jah .. 

so kitorang decide kat OldTownWhiteCoffee Sunway ... sampai jer kat sana ... tup tup rupanya dia nak past kat aku photobook konvokesyen si Ayeen ... :D



hemmm actually bukan just benda yang aku show kat atas ni jer ye ... ada lagi gambar yang aku tak share ... sebab banyak and malas nak snap picca ... heheheh kasi surprise kat si Ayeen tu ... ini pun aku tak sure dia ada baca ke tak entry aku ni ... :P

jadinya gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin