Khamis, 14 Julai 2011

Mak Dara Nyonya

.
last sunday ... aku berkesempatan menonton teater Mak Dara Nyonya yang dipersembahkan di Matic Jalan Ampang ... actually ni idea si CikSue kita lahh ... aku lately ni memang lost terus apa event yang ada ... kalau yang aku tau pun if benar benar aku follower tegar gitu katakan ... :D

so lepas ajhe aku mode standby aku lebih kurang 4 jam ++ aku terus shoot ke Matic untuk menonton persembahan teater ni ... volleh ... aku lupa nak bring along aku punya babyG9 apakah ... budget ada babyArch lupa babyG9 :P


so memandangkan kat Matic memang dibenarkan untuk ko snap snap gambar ... maka time rehat aku terus gi dapatkan my babyG9 kat mybooku ... so continue jer teater bermula lahh kerja aku snap snap gambar yang aku suka ... :)

so apa yang aku leh katakan overall ... oklah persembahan ni ... tapi bagi aku ... mungkin aku tak berapa gemar kot if persembahan tu secara solo ... ntahlahh sama ada aku tak lehh nak focus or aku memang tak leh nak terima ... opss ni yang persembahan Mak Dara lakonan Juhara Ayob secara solo tu ... bukan dia tak bagus berlakon ... cuma maybe aku jer tak lehh in dengan cara ni ....

jadi ... ada time nyer aku menguap bila persembahan ni berlangsung ... sorry to say umpama aku dengar orang bercerita yang boleh aku layan di Frinjan mahupun Maskara .. :D so memang tak leh in lahh ... aku duk imagine macam mana lahh teater Rebab Berbisik ... yang Rosnan Rahman bawa 4 watak sekaligus berseorangan ... :-?

tapi bila time Nyonya ... perhhh ... lakonan mantop so Sherry Abdullah harus lahh dipuji ... serius beliau berjaya membawa watak Nyonya dengan jayanya ... sampai aku suka menyebut ... EKORRRNYAAAAA ...... ianya lebih menarik bila dengan kehadiran Sarimah yang sememangnya melucukan dengan watak yang dibawanya ... hahahah nak pecah perut aku dibuatnya ... =))

apa apa pun pada Misha Omar, NorZizi Zulkifli, Farah Fauzana serta then only man pada persembahan ini Zaifri Husin ... harus juga dipuji kerana tanpa mereka rasanya tidak menjadi persembahan Nyonya itu ... masing masing mempunyai karektor masing masing ... bravo .... =D>

apa apa pun ... tahniah pada semua team yang telah menjayakan pementasan ini ... hopefully persembahan nyonya tu boleh diteruskan lagi hahahah ... coz aku nak gelak gelak lagi nengok karektor mereka semua ..... memang best lahhhhh >:D<

so gitulahh kekdahnya ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ... ;)

TakSangkaYer ... Ekoorrrrrnyaaaa :-t
.

2 ulasan:

teKukur Jantan berkata...

solo itu dipanggil monolog

KeMatZ berkata...

ya ... thanks for da info ... ;-)

and thanks sebab sudi drop a comment :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin