Ahad, 27 Mac 2011

sabtu punya celita ...

.
sabtu baru baru ni .... aku dalam Mode Standby for production .... so pada mulanya ingat nak tunggu calling baru nak gi office .... tapi memang ke office pun ... kul 9 pagi depa dah call tanya macam macam ada ajhe program nak didebug nyer ... choii :(


so melepek lahh aku di office ... sambil duk tunggu if ada problem or issue dari production aku duk do daily job ... bila dah settle ... time for surfing and facebooking ;)) suddenly si Wahida buzz ... borak borak timing ngam ngan around lunch time ... terus ajak lepak lunch and sajhe ngetest nak pekena Nasi Ayam abang si Wahida nyer kedai ... :D


so try call CikNor and ajak sekali ... CikNor on ... kebetulan ada plak si Wadi hari tu ajak sekali lahh karang tak ajak ada yang sentap plak kan .... so berempat kitorang terus berdezupp ke Carrefour seksyen 23 Shah Alam ..... but benda yang tak bestnyer telah berlaku ... tak sempat parking ok .... phone berbunyi ada issue plak kat production ..... X(


dari tadi time aku kat office tak ada plak kan ... ni baru nak parking gi makan ni berbunyi ... terus aku kata nantilahh mampus tak layan ... lagi
pun nanti aku masuk office balik kan ... so abaikan citer kerja tu dulu .... :P

masuk Carrefour terus menuju ke FoodCourt ..... then terus cari meja untuk lepak makan and then gi order .... orderlahh nasi ayam blackpaper .... perhhh menarik dan sedap ok pada aku lah .... dan yang bertambah best ... bila tiba tiba dapat xtra nasi lagi and xtra ayam ... volleh ... wakkakakak ;)) dan bertambah sodap lagi bila ada yang belanja wahhhh .... langkah kanan aku hari tu .... nyummie ... thanx pada Wahida ... :P

hemmm kat situ pun menu minuman dia agak menarik .... aku order ice blanded oreo .. dan rasanya amat menyedapkan ok .... cuma nasib ajhe aku tak take away ahahhah dan minumam yogurt pun not bad ... yang ni aku sempat rasa sikit yang CikNor order hehehhe ;))

selesai makan ... kembali balik ke office ... time tu CikNor and Wahida dua dua follow mai office ... coz depa pun tak tau nak buat apa kat umah ... mai office duk online dorang kata more better ishh ... so sampai office terus ke production site .... settle problem ....

around kul 3.30 ptg aku nengok time untuk aku standby udah tamat ... wahhh dan dan jer kan ... lagi pun nak buat apa ko standby lama lama cukup 4 jam setengah sudah ahah :P kebetulan CikNor and Wahida ada ... aku sajhe ajak jejalan ... depa on jer .. tapi tak ada arah tuju boleh .... ntah macam mana .... terpancul idea ke amcorp mall ... :))

so ke amcorp mall kitorang .... rupanya di hari sabtu agak selesa untuk ke bergerak compare di hari ahad di amcorp mall ... tapi di hari ahad lagi banyak gerai yang buka compare di hari sabtu .... so jejalan cuci mata .... kemudian bila dah penat ... and kebetulan dah di PJ ... aku terus ajak lepak pekena Mee Bandung Muar ... :D


actually idea Mee Bandung Muar ni if tak silap aku ... last 2 weeks bila si enMally tetiba ajak try pekena mee bandung muar ni ... but time tu gerai ni tutup .... so kali ni aku langkah kanan gitu ... gerai nyer bukak .... heheheh .... time aku mai tu kebetulan ramai plak pelanggan nyer .... ni yang aku agak malas gi gerai kalau dah masuk rancangan JJCM .... sure ramai orang and service totaly out ....

bukan apa ... time aku mai tu memang ada sorang mamat ni dah panas jer maybe terlalu lama ok tunggu ok ... sure dah tak feel menikmati keenakan mee bandung muar ni ... aku ... kira bernasib baik gak lahh timing aku tak ada lahh lama sangat compare ngan brother tu .... dan aku dapat nikmati keenakan mee bandung tersebut .... serius memang terbayekk dari ladang ... tak yah gigih nak turun Muar ok ... kat PJ pun ada .... tapi apa salahnyer kan sekali sekala buat kerja giler turun Muar just nak pekena mee bandung :))

kat gerai tu ... boleh plak depa jual tabung buluh ni ... yang membuatkan aku terminat dan usha usha lalu terbeli satu .... heheheheh kira oklahhh ada gak tempat aku nak isi duit syiling aku yang dah penuh atas meja aku ni .... eheheheh ;))

so lepas ajhe pekena mee bandung kitorang pulang semula ke KK coz si CikNor kerja partime malam tu masuk kul 7 malam .... so bila dah hantar balik depa aku pun pulanglah ke pangkal jalan ....

gitulah kekdahnyer cerita kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

1 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

choii...bila masa lak ko hapdate citer nih......ter miss aku...:D
btw, bla nak repet...:D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin