Sabtu, 19 Mac 2011

bencana kecil di Kota Kemuning

.
ok now berblog again .... bercerita mengenai bencana alam yang baru baru ini terjadi kat area aku bekerja .... well sepanjang setahun ++ aku bekerja di area sini this is first time aku melihat kejadian bencana alam seperti ini .... :(

bermula time hujan selebat lebatnyer sampai ko duk syok layan hujan kat luar tingkap dari tempat workstation ko ... dengan kelihatan pancaran cahaya kilat bagai ... serius memang asyik ... sambil perhatikan bumbung office bahagian stor yang hampir hampir nak terbuka membuatkan aku berkata ... serius hujan lebat and ribut ... umpama Tsunami kecil sedang melanda di Kota Kemuning ... :-SS

jam menunjukkan around kul 5.30petang ... member dah ramai nak pulang ... aku kebetulan mahu stayBack coz ada kerja yang perlu diselesaikan ... tapi kitorang biasalahh 5.30 tu akan gi mengeTEH dahulu .... then nanti akan pulang office balik continue kerja ... tup tup CikNor yang dari tadi dah turun ... inform aku ada pkok besar dah tumbang depan office kitorang and hempap sebuah kereta .... perhhh


ni yang berlaku di hadapan office kitorang .... perh sadis melihat kereta tersebut .... dah lahh kalau bencana alam insurance tak cover ... [kan aku pun tak sure tapi apa yang aku tau bencana alam memang insurance tak cover :-?]

time ni hujan dah reda ... so aku ngan Aidil and Farid gi melepak mengeTeh kat Ameer .. dammed sepanjang perjalanan kitorang dari office ke Ameer memang banyak pokok pokok yang dah menyembah bumi ... perhh .. sesampai ajhe di Restoran Ameer Ehsan nak tau apa yang kitorang lihat ..... :-SS

ada 3 buah kereta kena hempap .... but 2 daripadanya tidaklah serius coz just kena ranting ranting penghujung gitu ..... so time tu aku dah macam dammed .. awat leh tak bawa camera tadi .... kalau tak lehh snap banyak gambar .... kan ... so nak tak nak just guna my belovedly K8000i jer lahhh ... :(

selain kat depan kedai Ameer ... sebelah sana area kedai cina ... pun ada gak ... ada beberapa buah kereta yang kena hempap ... duhhh sadis ... inilahh diakan bencana alam bila dah melanda ... memang tak dijangka ....


hemmm .... so kitorang mengeTEH kat Ameer sambil melihat dorang mengalihkan kereta yang kena hempap .. then after ngeTeh balik ke office continue kerja ..... dasyatkan ... baru jer sikit ni .... ni belum macam Japan kalau tak ... tak tau lahh aku nak cakap macam mana ... serius scary ok ...

so bila ko ke kota kemuning skrang masih lagi boleh kelihatan beberapa pokok yang tumbang yang crack bagai ... dulu kalau kota kemuning ni ala ala redup jer gitu kini cerah semacam dah macam putrajaya yang tiada pokok pokok serius panas ok ...

time ni aku ada gak terpikir ... awat senang sangat pokok ni tumbang or tercabut ... rupa rupanya pokok pokok tersebut tiada akar tunjang ... yang lebih kukuh untuk cengkam or grab tanah .... boleh plak aku melawak .. motip lahh goment selangor ni tanam pokok tak berkualiti ... asal tanam jer ... hehehehhe ;))

dah lahh abaikan jer .. benda pun dah terjadi ..... so gitulahh kekdahnyer citer bencana kecil di kota kemuning yang berlaku last Tuesday (15/3) ... so as usual StayTuned for next entry dari aku ok .... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

tyme ni lH YG NGETEH XHAJAK AKU TU KAN...:'(

KeMatZ berkata...

macam mana .... bukan ko dating ngan skandal ko ke .... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin