Ahad, 23 Ogos 2009

tanam tanam ubi... tak perlu dibaja....

.
pada first day puasa baru baru ni... belah petangnya.. aku telah pun ke kebun untuk menanam pokok terap.... pokok terap??? apakah itu... ohh... rasanya kalau korang memang follow blog aku ni.. sure korang tau... tapi tak apa... korang lehh usha kat sini.... clik jer...

hemmm atas ni lahh anak pokok terap... yang pada mulanya aku semai kat belakang dapur rumah aku... bila nengok dah besar macam tu.. mak aku suruh aku gi transferkan anak pokok ni kat kebun.... so selepas beberapa hari mission asyik fail jer sebab hujan.. finally on first puasa aku gi tanam.. kebetulan cuaca cerah... kan...

ya... berjaya sudah aku menanam 7 anak pokok terap ni... hehehe... so tunggu jer lahhh lagi 4 tahun ke.. 5 tahun... itu pun kalau pokok ni membesar bagai johanlahh kan... kalau tiba tiba dia layu and temui ajalnya nak buat macam manakan... tak dapatlahh merasa buah terap....

gitulahh... so stayTuned...

TakSangkaYer..
.

6 ulasan:

sukahati berkata...

kene siram dengan haliborange laaa...supaya membesar dgn sihat cam ko...hehe

KeMatZ berkata...

itu lahhh pasal... tapi haliborange tu mana ada dah skrang... hahahha

NoraJoey berkata...

aku nk makan terapppppppp
rindu siut...huhuhu....nk blk sabah tak dpt..so aku tunggu buah terap yg ko tanam tu la berbuah..wakkakaka*ntah bile2 la agaknye..alamat aku terliur jerk la nk mkn terap tuh*muahahaha

KeMatZ berkata...

hahahaha.... kesian kat ko nora...
kalau kat rumah pakcik aku kat lahaddatu memang banyak...

wakakakakka doa doakan lahh ye pkok ni lehh hidup kat semenanjung...

NoraJoey berkata...

patutnye ko bawak skali tanah kat lahaddatu tuh....mn la tau tanah kat cni tak sesuai ngan pokok tuh kan..yerla aku tak pernah lg tgk kat cni...huhu

Adam Arjuna berkata...

petani berjaya skang nih...

bagus.. bagus...

cerah masa depan!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin