Ahad, 30 Ogos 2009

Berdiri... Berfikir... Bertindak Sebagai Satu...

.
kembali memblogkan diri... rasanya dah lama aku tak sharing lagu kat blog aku ni kan.. so kali ni... aku nak sharing lagu... lagunya... berbunyi... Inilah Malaysia... Nyayian Jaclyn Victor & Arch Little Danielle... lagu ni pula ciptaan oleh Taja dan penulis liriknya TunTeja... lagu ni antara 10 lagu yang bertanding untuk pemilihan lagu 1Malaysia....

jadi antara 10 buah lagu tu.. aku more prefer lagu ni.... jadi lagu 1Malaysia.... so... jom kita layan.....



Telah begitu lama,
Mata melihat
Telah begitu lama,
Lidah - lidah berkata
Telah begitu lama,
Telinga mendengar

Ku mendahuluimu,
benarkah aku?
Kau mendahuluiku,
benarkah kamu?
Mengapa tidak kita berlari bersama?

Berdiri berfikir bertindak sebagai satu
Bukan menolak resam
Bukan menolak asal usulmu
Semua untuk satu dan jelas satu untuk semua

Maka kami rakyat Malaysia berikrar akan menumpukan seluruh usaha dan tenaga kami demi mencapai cita - cita negara berdasarkan atas prinsip - prinsip berikut.

Kepercayaan kepada Tuhan
Kesetiaan kepada Raja & Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang - Undang
Kesopanan dan Kesusilaan

Mengapa tidak kita berlari bersama

Berdiri berfikir bertindak sebagai satu,
Bukan menolak resam,
Bukan menolak asal usulmu,
Semua untuk satu dan jelas satu untuk semua

Lahirlah kita SATU MALAYSIA!

===========================================

adakah lagu ni akan dipilih menjadi lagu 1Malaysia... kita nantikan sahaja..... so stayTuned....

TakSangkaYer...
.

2 ulasan:

ahamad berkata...

nice song.... nice blog...

KeMatZ berkata...

ahamad... thanx..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin