Jumaat, 1 Februari 2013

ke PB1M katanya

.
memblogkan diri ... kali ni citer pasal PB1M ... apakah itu ... Pesta Buku 1 Malaysia katanya ... hehehehe ... ntah apa mimpi ... tetiba aku rasa terpanggil untuk ke PB1M ni ... lalu sajh deal ngan Daus ... coz bab bab ni Daus memang on jah nak nak kalau duk cari bahan bacaan yang tak berapa nak mainstream sangat ehhh apa ayat aku ni hahaha abaikan :P

seperti dirancang belum tiba masa office hour berakhir aku ngan Daus dah cargon almaklumlah event ni just sampai 8 malam jer ... so memang kena laju ... dan plan aku ngan Daus ni bagaikan dapat dihidu oleh Wahida ... hemmmm bila dia dapat tahu ... memang tak sah lahh kalau dia tak menyentil join sekali ... walaupun .... ;))


hemmm dengan tersilap percaturan akhirnya sampai gak kitorang kat pwtc ni ... dan masa yang kitorang ada just 1 jam 15 minit jer untuk tour kali ni ... hemmm pada mulanya fikir ... dammed sempat ker ... adoiyaaa ... so sampai jer terus kitorang find booth Buku Fixi and Lejen Press :D



bila dah jumpa ... mulalah aktiviti membelek belek dan fikir nak grab buku apa kan ... kena plak dorang buat promosi 3 buku RM50 ... tak ke ko rasa macam dammed ... lepas tu siap dapat T shirt percuma kalau beli 6 buah buku bernilai RM100 ... walllawehhh memang BERBALOI BALOI ...

so dah selesai kitorang shopping kat booth FIXI and Lejen Press kitorang pun ronda ronda ... hemmm apa yang aku leh katakan ... booth booth lain macam hambar jer ... macam tak ada yang menarik minat aku untuk berhenti kat booth meraka ... jadinya mula lahh rasa nak cargon jer ... tapi sebelum kitorang blahh baru kitorang teringat booth Dubook Press ... :)


so bila dah singgah kat booth Dubook Press ni memang bohong lahh kalau kitorang tak grab apa yang dia jual kan ... aku pun tak tau macam mana lehhh terjebak duk grab gak beberapa buku yang dorang jual ... maybe sebab price dorang ala ala borong kot ... hahahahah tak bleh blah statement aku ni ... :D


nengok tu ... sempat lagi aku posse ngan poster Dubook Press ni ... menunjukkan 2 bag yang aku dapat ... from FIXI an Terfaktab Media ... :D so kat bawah ni adalahh gambar buku buku yang sempat aku grab time kat PB1M ni ... haaa amikkk kawwww :P



hemmm tu dia ... buku buku dari FIXI, LEJEN PRESS, RABAK-LIT, DUBOOK PRESS dan TERFAKTAB MEDIA yang sempat aku grab dari 3 booth tersebut ... heheheh so bila dah selesai shopping kitorang pun cargon ...

jadi sekiranya ditanya pada aku apa best PB1M ni ... hemmm pada aku biasa jer ... hambar juga .. ala ala pesta Buku Selangor jer standardnya ... hemmm ntahlahh kan booth booth lain maybe tak ada yang aku berkenan kot ... erkkkk ;))

so gitulahhh kisahnya tentang PB1M ... so as usual stayTuned for next entry dari aku nanti ye ... ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

lajunya...baru plan nak mintak picca..ternampak plak kau pyer entry...:P

KeMatZ berkata...

kamu yakin kamu akan dapat picca ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin