Ahad, 24 Februari 2013

Jejalan Selatan Last Episode

.
ok ... continue memblogkan diri ... kali ni kisah ending nyer siri Jejalan Selatan ni ... seperti biasalah ... tak ada apa sangat nak buat last day ... kalau ada plan pun semua last minutes punya plan ... :P

so around kul 10 lebih kitorang pun finally decide nak gerak pulang ke Kota Lumpur ... then before tu kitorang lepak breakfast dulu kat Kluang RailCoffee ... tapi kali ni aku bawa kat cawangan yang kat area pejabat kerajaan dulu .. :D


so kat sini ... sempatlahh kitorang pekena pau sambal ... hahahah dan kat sini tak berapa nak RARE macam kat Stesyen Keretapi nyer tempat ... tapi apa ada hal ... lagi pun senang settle boleh terus gerak ... :P

so memandangkan malam tadinya misi kitorang nak singgah Pekan Ayer Hitam gagal .. so kitorang pun singgah lahhh siang hari ... well time tu pun dah lah siang ... bukan nyer time cuti ... jadi gerai gerai ni agak lengang ... so senanglahh kitorang nak shopping ... hahahaha ;))



dari kerepek ... baju dan aku kurang pasti ntah apa dorang beli ... agak banyak gak dorang ni shopping ... macam seronok plak aku nengok dorang ni shopping ... kalah time aku bawa CikNor ... Wahida dan Udin before this ... hahahah kalau tak caya .. korang nengok gambar bawah ni ... :-SS



nengok sampai penuh bonet MyBoo aku dibuatnya ... hahahah aduhhhhh dah tak tau nak letak mana ... nasib berempat ... so boleh lahh letak kat tengah seat tu ... ehhh tapi ada TedYo ... motip sangat aku ni ... :P

so bila dah settle urusan di Ayer Hitam ... tetiba aku dapat idea nak pekena Baryani kat Batu Pahat ... terus jer melencong ke Batu Pahat ... :P


sampai memang tengah time lunch hour ... so agak ramai gak ... tapi still kitorang dapat tempat ... so orderlahh dah kenyang ... relax jap ... then teruskan perjalanan ... aku decide ikut jalan dalam and lalu MUAR ... wallahwehhh :P


sempat lagi kitorang singgah kat Pekan Muar ... lepak lepak relax kat Tanjung Emas ... hahahha aku pun dah lama tak turun sini sampai tak sedar dah ada dataran ... hahahah ;))

bila dah bosan tak tau nak buat apa ... terus gerak ... then si Daus ajak singgah Melaka lagi .. wallawehhh ... katanya haritu malam tak ada apa boleh buat ... atleast siang lehh nengok nengok muzium ke apa ke ... hahahah motip :P

so sampai melaka ... terus singgah bandar hilir ... then first thing kitorang buat ialah naik Menara Taming Sari ... hemmm aku ikutkan jer ... nak kata tak pernah naik dah pernah dah ... tapi takkan aku nak tunggu sorang sorang kat bawah kan ... so layankan jer lahh ;))



settle layan Taming Sari ... kitorang pun pusing pusing ... then tetiba terasa nak naik boat ... hahahah yang ni aku memang tak pernah naik ... so ON jah ... dah lahh tak ramai orang ... ialahh hari Selasa maaa ... bukan cuti umum pun ... :D


seperti biasa bila naik boat ni ... aku alami lagi benda lebih kurang sama macam time aku naik boat kat Sarawak ... satu hala jer menarik ... bila dia kembali semula ... dah mula bosan ... tak tau nak buat apa ... wakakkakaka tapi untuk sekali sekala sambil buang masa boleh lahh kot ... ;))

dah settle semua ... kitorang jejalan kat Dataran Pahlawan ... and lepak makan ... lepas dah tak tau nak buat apa ... decide teruskan perjalanan pulang ke Kota Lumpur ...


sebelum kitorang semua masing masing pulang ke rumah masing masing ... kitorang singgah dulu pekena Satay kat Awan Besar ... then lepas pekena satay ... kitorang pun pulanglah ke pangkal jalan ... :P

si begitulahh berakhirnya kisah Jejalan Selatan ... bila planning asal hanya untuk ke LEGOLAND ... tapi alang alang dah bercuti tu .. terus pusing SELATAN ... nasib kitorang tak singgah PD ... hahahha kalau tak memang style lahhh ....

so aku harap pada Paan, Wak dan Daus ... korang happylahh jejalan kali ni ... nanti if ada masa or peluang kita plan lagi ye ... itupun kalau berkesempatan lahhh ... :P

jadinya ... itulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

4 ulasan:

Shaqir Ir Manz berkata...

warghhhhhhh... baju tuh semart2 la...

sakuraspicelife berkata...

sdapnyer satay tuhh.

KeMatZ berkata...

shaqir .... yupzz style kan price pun not bad ... kena cepat khabarnya starting bulan 6 dorang kena pindah kedai so price akan naik ...

KeMatZ berkata...

sakura... hehehehe time lapar memang sedap ... heheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin