Ahad, 12 Jun 2011

xtiviti menanam pokok

.
semalam ... merupakan hari sabtu berkerja bagi warga AntaraBandar ... dan semalam juga our company telah melaksanakan salah satu aktiviti bagi menjayakan campaign GO GREEN [
dan dan jer green bagai :P ] dan aktiviti tersebut adalah menanam pokok buah buahan mengikut department masing masing ... :D

pihak pengurusan telah menyediakan beberapa jenis pokok untuk ditanam antaranya ... pokok kedondong ... pokok cili ... pokok limau purut ... pokok limau nipis ... pokok limau kasturi ... pokok jambu dan pokok durian tunggal .... erkkk salah ... hahah durian tunggal tu apa ... durian belanda ... curtlasttt gitu .... macam lehh survive jer pokok durian tu ditanam di tanah jajahan AntaraBandar ni ... :P

setelah diberikan pokok pada setiap department makan ... ntah macam mana department aku ni leh plak dapat pokok JAMBU .... wakakakka terus aku dengar serta merta kluar dari mulut aku ... haaaa ... APERR PUN X BLEHH .... wakakkakaka =)) =)) tiba tiba aku teringat team MAHARAJALAWAK JAMBU yang dianggotai oleh Taukeh and Yus ... tiba tiba rasa nak roger jer depa untuk mai sini untuk orang kata apa ... bagi aura gitu .... APERR PUN X BLEHHH hahahah =))

so sessi menanam pun dimulakan ... erkkk kenapa hanya aku bertiga with Aidil and Haiza jer ... mana yang lain ... ohh ... yang lain kebetulan on that saturday cuti ... tu pasal yang tinggal hanya kami bertiga .... tapi apa ada hal ... kalau ramai pun just tanam satu pokok jahhh ... bukan kena tanam 12 pokok pun kan ... tak perlu ramai ramai ... :P

nanti ada macam one department tu ... tanam satu pokok yang duk attend sampai 7 ke 8 orang ... tanam pokok limau jer kot ... tu pun dah berbuah aku nengok ... tapi yang mencangkulnyer sorang ... yang lain aku tak sure ... just simbah air jer kot hahahaha tapi bila bab bab possing ... amik kau laju jahh semua ... meletttssssss .... [
matilahh aku kalau ada dari one team depa baca zone aku ni ... tapi tak apa kalau ada yang baca pun dia tak terlibat coz dia pun hari tu cuti ... kalau dia ada jadi 9 orang ok ... =)) ]

so begitulahh berakhirnya cerita aktiviti menanam pokok warga AntaraBandar demi menjayakan campaign GO GREEN ni ... so lepas ni terpaksalah setiap pagi kitorang bergilir gilir untuk menyiram pokok yang kitorang tanam tu ... voolehhhh dah jadi satu tugas rutin plak dahhh nak menyiram ... [
dan dan menyiram ... sorry ok jangan mimpi .. itu tugas tukang kebun AntaraBandar yek ... :P ]

so as usual ... stayTuned for next entry dari aku ok ... ;)

**
tetiba bila nengok pada gambar boleh tak aku nak cakap Pokok Jambu tu bukan Department IT & System nyer ... tapi IT EXECUTIVE yang punya .... hahahahahha matilahhhh ada yang sentap minta tukar department lepas ni ..... hahahah =)) =)) =))

TakSangkaYerr ... :-t
.

6 ulasan:

missgee berkata...

Kalo semua menjadi dan berbuah..
Kenduri buah laa korang

P/s: Bagus wat program nie kat sekolah.. Menarik!!!! :)

KeMatZ berkata...

missgee ... betul kalau menjadi boleh jadi kebun buah buahan .... :P

idea tu cukup bernas ok kalau ko proposed ... imagine ... kalau reunion ka ... depa balik wahh ini bah pokok yang kita tanam .... :P

LaYar_LaRa berkata...

missgee, sya risau pokok tu mati bnuh diri je...xsanggup bertuan kan mereke nih...lariikkkkkkkk.....

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

dah menanam pokok pulak dah kau ni.. bagus la, boleh menghijaukan dunia yg kian kelabuuuu

KeMatZ berkata...

wahid .... hellloooo nengok lahh siapa tukang cangkul siapa tukang tanam dan siapa tukang baja .... confirm menjadi nyerkkk ....

KeMatZ berkata...

ayu ... tu lahh pasal ..... ko nengok kawan ko tu ... lagi gigih ngan baju hijau bagai ... wakakkaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin