Jumaat, 3 Jun 2011

kisah FARKING kereta ....

.
ok continue memblogkan diri ... actually kisah ni dah kecoh kat FB aku ... tapi aku nak juga sharing kat sini ... so ayuh layan ini cerita ... :P

kisah berlaku pada hari Rabu lepas ... tengah aku masih lagi dalam mood Kenangan Mengusik Jiwa 60an ... tup tup ... phone workstation aku berdering ...

sekali ini PA pada MD aku sudah call dah ... complaint kata aku park aku nyer MyBoo terlalu belakang ... aku pun ala ala blur and blank ... so aku macam ya kan jer dulu ... dalam phone katanya ... so lepas tu aku macam tak puas hati lahh ... :-?

aku turun gi check MyBooku ... sambil bawa babyG9 aku ... nahh amik kau ... ok jaahh .. aku park ... saksikan lahh yek .. X(

for your info ... aku tak ada nak adjust or repark balik MyBooku then baru snap gambar yek ... tak ada makna aku nak buat gitu then duk meroyan bagai ... aku buka type typical bangsat person ok ... [pada mereka yang terniat nak katakan aku repark back kereta aku tu]

then aku bawa camera aku tu ... aku gi jumpa PA tu ... terkezutt dia siap nak rampas and delete gambar tu ... motip sangatkan ... sorry lahh yek ... kalau ngan aku if tak ada evidence or proof nak kata aku salah ... sorry yek ... aku bukan macam yang lain yang ko selalu kenakan aku duli apa ko PA MD ke siapa ... jangan sampai aku hilang respect aku FAKKKKkan jer muka ko .... X(

so settle kisah tu ... tup tup tadi ... time aku duk kat pantry makan ayam golek yang CikNor beli sambil melihat kilang sebelah dalam proses pembikinan ... tup tup aku ternampak ini ... =))


macam gampang jer kan ... ada hati nak tegur cara orang park kereta ... padahal diri sendiri macam cilaka parking ... hahahhah tiba tiba aku rasa nak gelak guling guling =)) =)) =)) =))

bangsat nyer orang ... tu lahh cari lagi kesalahan orang lain ... tapi ngan aku silap lahh weh ... rasainnnn .... :D

so gitulahh ... pada mereka yang suka benor nak cari silap dan salah orang lain untuk kononnyer nak show off ko tu bijak sangat di tempat kerja ... henti hentikan lahhh .... tak kemana pun ... bukan nyer ada orang suka ... malah orang meluat malah berdendam lagi ada ...

cuba imagine ... andai kata aku ni ala ala jenis orang yang amat mudah sentap ... tak pasal pasal aku simbah acid kat muka korang ... tak ke sia sia jer korang merana seumur hidup ... so tak perlu nak cari pasal ngan orang ...

i know ko tu orang kuat MD ... tapi aku dulik apa ... selagi tak kacau reputasi kerja ku ... ada aku kisah ... dan time tulahh jangan ko pertikai if aku tak respect kau sebagai seorang manusia ... NOTED :)

*
still sabar walaupun ada cerita cerita tak best kedengaran di telingaku ini .... sabar dan hadapi dengan senyuman .... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

4 ulasan:

missgee berkata...

Bikin panas???
Tenang ja sana..
Kasi maki2 sikit..
Hati itu akan sujuk balik :)

KeMatZ berkata...

itulah pasal gee ....

kalau ikutkan hati nak jer aku tendang pintu bilik dia tu ... tapi nasib masih boleh berfikir secara waras ....

hahahahah

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

panas hati weyh kalau dgn org macam ni.. tapi aku respek kau dgn tidak melakukan ape2 perkara yg bongok. memang ade manusia macam ni zam, eiii aku plak yg geram.

KeMatZ berkata...

biasalahh tu ayu ... orang kalau suka iri hati nak dengki memang macam tu ... sebab tu leh duk dalam satu company ni sampai berbelas tahun ..... hahahhahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin