Ahad, 23 Januari 2011

Pasar Philippines - Tanjung Aru - Double Six - Pekan Nabalu

.
next day ..... time for kitorang meronda di bandar KK ..... for the first place ialah ke pasar Philippines .... tempat mereka membeli belah seperti membeli mutiara .... kraftangan dan makan makanan kering ..... :)


kat sini ... aku tak membeli sangat ... aku kat sini just membeli beberapa jenis kerongsang mutiara jer ..... and gelang tangan ..... hhehehehhe others seperti T-shirt, Fridge Magnet and keychain semua aku hold dulu niat aku ..... bukan apa .... actually ada lagi place yang murah compare kat sini .... but tempat tu jauh lah kan ... tapi memandangkan nanti aku akan ke sana .... why not kan .... :P

selain tu aku sempat gak lahh beli terubuk masin .... hahahha tak pernah pernah aku nak beli benda benda masin ni bagai ... like udang kering ke ikan masin ni ke .... coz normally parent aku akan gigih .... tapi kali ni ada lahh one of colleague aku ni minta .... serius ok ... aku rasa ... lain dari yang lain ... orang lain semua sibuk mintak amplang lahh kuih cincin lahhhh mutiara lahh....

dia .... nak terubuk masin .... amik ko curtlasst ... memandangkan dia mengandung ... terpaksalahh aku tunaikan permintaan dia ... karang ada yang terliur jer nanti baby dalam kandungan itu kan .... nanti aku mula lahh rasa bersalah .... :P

selesai bershopping di Pasar Philippines tu .... bershopping ke persoalannya ... kitorang pun terus menuju ke Tanjung Aru ..... ;)


duk melepak .... sambil melihat kebiruan air laut gitu ... sememangnyer nyaman ..... si kyra ni apa lagi ... nengok laut dia mula lahh menggedik nak gi basahkan kaki dia .... so kitorang lepak sambil nengok si kyra ngan mommy dia duk main air .... bila depa dah penat ... depa pun naik ... then kitorang pun gi duk minum dulu .... :P

pekena ABC bagai ... sememangnyer kena time cuaca panas panas ni ... but aku still memilih untuk pekena air kelapa .... serius cool ..... sambil minum kitorang duk plan mana mau pergi ... suddenly terpikir mau gi ke Tugu Peringatan Double Six .... but time ni aku ala ala lupa lupa ingat jer mana terletaknya tugu ni .... :-SS

but dengan menggunakan concept redah jerr .... unexpected ... aku berjaya juga membawa parent aku ke Tugu Double Six ni ..... hehehehehhe serius tak sangka ok iols mampoo jadi tour guide hari itu .... wahhh curtlastt ... motip lahh puji diri sendiri .... ;))

selesai snap snap gambar ..... kitorang meneruskan perjalanan kitorang itu ..... menuju ke arah Sandakan ..... but ..... dalam perjalanan tu .... kitorang singgah sebentar di Pekan Nabalu ..... lagi sekali nasib tak menyebelahi family aku ... coz gunung kinabalu tak kelihatan ..... apa nak buat ... nda ada rejeki bah .... :(

di sini bermula lahhh shopping sakan aku ..... ya ... di sini lahh aku katakan tempat nya ..... price dia more murah compare ngan yang kat bandar .... pelik bukan .... normally tempat macam ni yang mahal ... compare di bandar .... tapi itulahh yang terjadi ... so sakan lahh aku duk borong T-Shirt ... KeyChain .... and Fridge Magnet ...... :)

so dah puas shopping .... kitorang meneruskan perjalanan kitorang .... nak tahu ke mana ... stayTuned for next entry ok .... ;)

TakSangkaYer .... :-t
.

2 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

wah jalan sakan....tringat zaman aku menjelajah kat sana dulu... rindddduuuuuuuuuu...ko tau x tugu 66 tu sempena apa..???? yg aku dgr dulu dlm taun 1966, kapal trbang terhempas kat dataran tu ea..??? :)

KeMatZ berkata...

a`ah ... cuba ko perhatikan gambar ... ada tertulis kat situ ... dan hampir semua orang penting ..... tu yang ada tugu .... dan ada yang kata ni sabotaj .... dan ada gak pesawat tu dipandu orang orang yang tak berapa pandai ... ntah ... aku pun tak sure kesahihan citer ni .... kena tanya orang lama .....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin