Selasa, 27 Mei 2008

Perjalanan ke Bagan Datoh.....

.
yo... continue memblogkan diri.... well citer pasal aku gi ke perak... buat apa... hehehehe kat mana... so tunggu ajhe lahh ye... nanti aku citerkan hehehehehe.... so walaupun aku ngan tak berapa cukup tido maklum lahhh kul 4 pagi baru balik... so around kul 10 gak lahh baru gerak.... benda ni hari ahad...

planning ngan si ANA and PakTam... dorang beria ajak... aku dah cakap lehh ikut tapi aku tak larat nak drive... tapi dorang on ajhe.. ok lahh kan... tapi serius beb.... aku buat pertama kali tido jer dalam kereta tu... hehehe kesian plak kat PakTam kena drive.. sorang sorang... tak apa... biasakan diri anda drive ye... heheheh...

gerak kluar dari kl around kul 12 lebih... boleh... then singgah jap kat area perhentian jejantas sungai buluh... pekena Burger King... hehehehe takut nanti tak puas plak makan kat umah pengantin... hehehehe.... then settle gerak.... aku naik kereta ajhe perut dah kenyang terus terlelap.... bangun bangun ajhe... dorang kejut dah entrance.... Sungkai....


so.. mana arah nak dituju ni hehehehhe... nengok ajhe lahh signboard tu... nye anak panah... hambik ko... hehehehe so aku nengok pada peta pada kad kahwin aku dan menurut cerita si SU... ikut arah nak ke Sungkai.... then nanti cari arah ke Teluk Intan.... ehehehhe...

so bergerak lahhh kitorang... ala ala Redah Jerr ni.... aku pun bukan pernah mai pun area sini... ehehehhe then bila sampai simpang aku kata ikut ajhe arah nak ke Bidor or Sabak Bernam... hehehhe.... hehehhe finally dapat sampai kat satu simpang.... dimana ke kiri... ke klang and Sabak Bernam and ke kanan ke Bagan Datoh... hehehhe...

so aku duk fikir nengok pada kad tak jauh lagi ni heheheh ala ala terus ajhe... and dalam peta suruh cari Balai Polis... hehehehe.... tapi kitorang duk singgah ke kadai jap... nak beli barang... hemmm satu benda yang aku nampak... heheheh nak tau apa.... heheh tu kat bawah tu.. apakah....

mana lahh orang nak tau berapa jauh lagi Bagan Datoh dari simpang tu kalau signboard dah menyembah bumi... wah ayat hehehehe.... tapi apanakbuat... hehehhe... so teruskan perjalanan... aku duk lahh cari mana balai polis... memang tak perasan... so nasib baik nampak Shell... and poster bawah ni...


hehehehhe kira dah selamat sampailahhh... cuma nak tau sampai kul berapa.... 3.30petang... time sampai tu... nengok rombongan pengantin lelaki.. mean keluarga pihak lelaki baru ajhe nak gerak pulang ke JOHOR.... semua plate kereta bermula ngan J.... heheheh nasib baik tak bawa kereta aku... hehehhe...

so agak rasa segan call dulu pengantin... ehehehh then baru masuk... ehehhehe dah masuk... biasalahh pengantin lelaki pun dah tukar pakaian dia... dah pakai sluar biasa dahh... heheheh still sluar slack.. nasib baik tak berkain dah... hehehehhe....

kitorang pun duk makan.. sambil borak ngan pengantin.. actually dua dua pengantin ni aku kenal... hehehhe si pengantin lelaki satu batch or satu kelas ngan aku time aku buat diploma kat JB.... hehehhe manakala isteri dia si Shiema plak.. satu tempat belajar ngan aku kat UiTM... heheheh.... kira... dua dua aku kenal lahh.. heheheh..

time makan tu... sempat gak lahhh aku buli pengantin perempuan ni... heheh aku biasalahh suka nyakat si Shiema ni.... hehehhe.... kira dia yang hidang kan kek... siap hidangkan air.. ala ala special gitu dapat layanan dari pengantin... hehehehhe atleast tu lahh salah satu sebab mai lambat.. dapat duk borak lama ngan pengantin...


cuba nengok riak muka dorang.... korang rasa pasal apa dorang macam tu... ehehehhe dorang duk pikir... habislahhh kena mengemas semua meja meja.... sental periuk bagai... eheheh ala ala tugasan bagi mereka yang bergelar raja sehari kan... heheheh ambik ko... kena periuk tu besar alam.... habis lahh menyental... hehehehhe tak apa normallah tu... hehehe wah aku macam tau tau ajhe...

semua dah settle nengok jam pun dah nak dekat kul 5 heheh kitorang nye perjalanan dah lahh jauh... hehehehhe so salam ngan abang pengantin perempuan... and salam ngan pengantin mintak diri lahh insyaALLAH kalau aku sempat aku gi kenduri rumah ko lakk Mezal.. kebetulan aku balik johor this week.. tapi kalau aku ada family day... sorry lah ye... tapi aku dah mai kan...

sebelum gerak sempat snap gambar pengantin hehehhe.. ala ala kenangan gitu... ialah time dorang bersanding aku tak sempat sampai lagi kan.. hehehehhe... so apa lagi gerak balik... hehehhe..... nak citer pasal perjalanan balik ni yang best.... nak tau kenapa... hehehehhe......


wah... sempat singgah pekan teluk intan.... gi nengok menara condong... heheheh dah alang alang berjalan kan apa salahnya singgah... then biasalahhh snap gambar bagai... hehehhe ops ada dua gambar pengantin tu.... tu bukan member aku ye... dorang ni kebetulan kahwin sama date... and maybe tak tau nak poss kat mana... berlatarbelakangkan menara condong pun jadilahh ye... jangan rumah tangga esok condong udah... hehehe mulut... longkang sangat aku ni....

settle ajhe terus gerak.... ni yang aku nak citer ni... punya lahh payah cari signboard nak keluar ke highway.... so tak tau ke mana... jalan ajhe lahhh tak pasal pasal naik ke Kampar... bolehh... punya payah... sampai jumpa nama tempat yang unik... like Chikus... Mambang Atas awan ke apa... tapi bukan mambang tanah lahh eheheh and nak tau finally jumpa signboard highway kat mana....Kat Sungai Lesong baru kitorang jumpa satu signboard.... so follow aje...

bila dah kluar dari highway... singgah jap kat Tapah.. si PakTam nak relax... maklumlahh penat drive... ehehhehe aku kali ni memang first time kluar ngan paktam aku duk belakang sepanjang masa... membuta kan mata aku... hehehhee..... so sampai PJ around kul 9 malam.. sampai sampai lepak borak ngan member aku.. bagai... and apa lagi tido lahh... hehehhe gitu lahh kesudahan nye citer aku ke perak wedding... kawan aku.. si Mezal and Shiema...
.

1 ulasan:

sRi IzYan berkata...

kenapa dgn sign borad tuh...hahahahah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin