Jumaat, 11 Disember 2009

Lawan Pedang kemudian Menyantau Orang.....

.
perhhh.... title entry tak bleh blahh... apakahh... actually aku sajhe gabungkan 2 tajuk movie yang baru aku lepas tonton secara marathon orang kata... so mari lihat apa pendapat aku tentang movie yang aku telah tonton.... ;)


Storm Warriors.....pada mata aku yang bukan seorang pengikut komik pedang setiawan sememang menyatakan... cerita ni patut ditonton di pawagam... :)

dari segi grafik semua sememangnya membuatkan kalian aku focus pada jalan cerita ini... lagipun jalan cerita dia tak meleret atau membosankan.... dari mula hingga akhir penuh dengan aksi....

tapi ada walau macam mana pun aku tak berapa gemar ending dia... sebab meninggalkan tanda tanya... dan akhirnya aku membuat kesimpulan.... pastinya ada sambungan nanti... mean PART 3... :P

still rimas dengan dialog KOTAIKO pada babak babak akhir volehh.. :-?

jadi pendek cerita... cerita ni harus ditonton di pawagam berhampiran....:)

movie kedua.... yang aku tonton.... SANTAU.... dan apa yang aku lehh simpulkan... pada apa yang aku tontonlahh... SANTAU memang TERBAIK... more better dari JANGAN TEGUR.... malah pada aku tidak keberatan untuk mengatakan... SANTAU lebih BEST dari JANGAN PANDANG BELAKANG......

walaupun menampilkan beberapa pelakon yang maybe jarang kita dengar di layar perak atau orang kata muka baru..... ianya tetap terbaik.... tahniah diucapkan pada barisan pelakon... terutama... PUTRI MARDIANA DAN ZUL HANDY BLACK... lakonan mereka memang menjadi... bravo....

tapi ada juga yang aku kurang berkenan... dengan lakonan si BOB LOKMAN.... bukan apa... bila masuk bab dia ajhe... satu panggung gelak... membuatkan cerita yang sepatutnya seram atau suspend menjadi macam citer lawak senario plak... baik letak Azlee Senario... :)) just pendapat aku jer....

nasib baik... tok imam dilakonkan oleh Hafidzuddin Fazil... yang aku rasa memang sesuai dengan watak dia... pada pendapat aku.. dia ni bakal menggantikan M Rajoli untuk watak watak sedemikian... memang mantop.... :)

so pada keseluruhan apa yang aku leh katakan cerita ni memang haruslahh gi tonton di pawagam.... ntah ntah aku pun akan ke pawagam lagi untuk melihatnya lagi....:P tapi aku nak cari tempat yang tak banyak pelipur lara.... dan perempuan yang buat buat takut... choiii sangat spoil mood orang menonton...

so begitulahh cerita entry kali ni... as usual... stayTuned for next entry ok....

TakSangkaYer.. :-t
.

3 ulasan:

NoraJoey berkata...

klu ko g tgk citer nih ngan aku sure ko bengang...belum papa kang aku dh jerit n tutup muka dulu..wakakakka...sebab tu aku tak suke g tgk citer2 seram nih..huhu

KeMatZ berkata...

its ok kalau ko benar benar terkejut... ni ko boleh bezakan jeritan takut dengan jeritan buat buat.... aku dah rasa macam dengar jeritan naik roller coaster sebab macam mendatar jer jeritan tu... choii sangat... perempuan jenis tu...

HaZiFah berkata...

oowh yg Storm Warrior tu menarik tuk d'tgk. Sbb dulu2 ader gak aku bc komik Pedang Setiawan tu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin