Sabtu, 2 Mei 2009

Lamai Kaamatan....

.
tadi siang aku memang tiada apa apa plan.... so nothing untuk dilakukan.. tiba tiba si Romie ajak gi PWTC coz ada event Lamai Keamatan... aku pun oleh kerana tak tau nak buat apa... so on aje... plan jumpa around kul 1220tgh hari... then bila jumpa terus menuju ke PWTC.....

pada mulanya aku pun agak xcited... sajhe ajhe teringin nak nengok event keamatan ni... maklumlah sebab ianya diadakan di semenanjungkan... hehehhe so bila sampai di PWTC aku dah rasa macam berada di Sabah plak.. di mana ramai yang asal dari Sabah.. so slang tu... sendiri mau ingatlahhkan....

hemmm.. untuk masuk ke event ni... kena bayar... 5hinggit... aku ngan Romie tak kisah sangat... coz kitorang mau nengok keunikan event ni... mesti nya menarik... hehehhe... dan dan ajhe aku ni kan.... so sementara tunggu event ni start... kitorang berlegar... melihat booth yang dibuka...

around kul 1.30 ke 2ptg aku tak berapa ingat tadi.. event ni dirasmikan oleh our Perdana Menteri.... hemmm aku memang tak expect Dato Sri Mohd Najib yang mai.. coz bila nengok pada board just mention Dato Seri Panglima Joseph Pairin Kitingan.... but as our Prime Minister inform dalam speech dia.. dia just bagi confirmation untuk mai... around kul 1030pagi.. so no wonder lahh nama dia tak ada kat backdrop... hehehhe...

so bila rasminya event ni... satu persembahan tarian tradisi negeri sabah... pun diadakan... dengan diketuai oleh Juara Unduk Ngadau Klang Valley Tahun Lepas.... tak tau siapa nama... Unduk Ngadau ni kalau tak silap aku ala ala ratu cantik lahh... hehehhe...

look sempat our Perdana Menteri menunjuk bakatnya menari sumazao... erkkk betulke tu namanya tarian sumazao... ntah aku ni main hembus ajhe... hehehhee....

so selesai ajhe... kitorang dijamu untuk makan tengah hari... untuk vip dorang akan dihidangkan makana istimewa... but untuk tetamu yang memegang tiket 5hinggit ni... dijamu ala buffet... hemm antara menu yang disediakan.... meeHoonGoreng... roti jala.... beberapa jenis kuih.. dan air oren... oklahh.. kenyang juga bah... perutku...

another yang aku tak xpect... kehadiran Esther... peserta OIAM3... wow tak sangka dia ni ada untuk membuat performance pertama beliau selepas berakhirnya OIAM3... hehehhe sempat aku capture video... Esther sampai 2 buah lagu.. satu Sayang Kinabalu dan Jambatan Tamparuli... hehehhe nanti aku sharingkan ya...

dan yang best ialahh ada event
Unduk Ngadau untuk tahun ini plak.. hehehhe.... ada 14 peserta yang ambil bahagian... semua nya berasal dari sabah lahh.. offcoz lahh.. takkan tiba tiba ada yang berasal dari Johor plak... ahahhaha...

tapi dalam 14 perserta tu aku tertarik pada 2 peserta di bawah ni... hehehhe pada mata aku cukup sweet ok... tapi aku tak tau lahh dorang ni menang ke tak.. sebab aku tak tunggu sampai ending... wakkaka... but dorang ni sampai lahh top 10..... hehehhe...

Peserta No 10
yang aku tau dia budak UiTM

Peserta No 12
ni plak tak silap nama dia
Nora tapi bukan NoraJoey
wakakkaakak

settle ajhe 14 peserta tu catwalk bagai... event ni diteruskan oleh persembahan si Felix... naib juara AF3..... hehhehe... dia persembahkan 2 buah lagu.....

selesai si Felix ni perform... kemudian si Felix ni duk kat booth jualan Album dia.... so time ni lah member aku ni sorang beli CD... hehehehhe... so sempat lahh snap gamber dia berautograph bagai... hehehhehe...

selain persembahan nyanyian... Unduk Ngadau... kat luar dewan ada gak beberapa games... seperti menyumpit... hehehe.. dan paling meriah... adalahh pertandingan gusti lengan... aku tak sure bahasa sabah panggil apa... tapi memang ada term dia...

selain tu.. ada satu lagi... event dia macam salam 2 jari.. kemudian ko pusingkan tangan ko... tu pun aku tak tau apa term dia... hehehhe... so layankan ajhe... untuk gusti lengan... mamat berbaju putih tu telah jadi juara.. tapi aku tak tau apa hadiah dia dapat...

opss... tak sangka yer.... dapat jumpa Marsha... hehehhe.. so apa lagi snap gambar lahh.. actually minah ni attend untuk AIM.... tapi oleh kerana ramai kawannya di sini so dia singgah jap.. hehehhe....

around ul 5.30 kitorang pun cargon.. tak tunggu sampai habis... coz kitorang lepas tu mau ke AF... jadi... kitorang pun cargon... thats y aku tak tau siapa yang menang Unduk Ngadau untuk this year... so siapa tahu sila rogger yer... hahahha dan dan ajhe aku ni kan...

so gitulahh kekdahnya... best gak sekali sekala layan event macam ni... hehehhe.. tapi aku pun tak tau apa mimpi aku nak ke event ni... wakakka.. tapi memang menarik lah... heheheh.. so stayTuned for another storyMorry di HampehDotComZone....

*** finally dapat gak aku beli product BBKK ***

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

Ganggaru CuPpyCake berkata...

hye there..winner nya adalah yg ko minat tu...budak uitm...ehe

NoraJoey berkata...

owh ini la yg ko nak jeleskan aku ek??dh la letak name nora kat ctu yg bukan norajoey..perlu ker ko nak mention??hampeh ko nih..aku tau la aku tak ckp tgi klu nk juin pertandingan tuh..huhuu
wah jumpe marsha nih..hampeh sungguh...

KeMatZ berkata...

ganggaru.... betulka dia menang... wahh memang sudah dijangka... tapi cuma tak tau namanya saja... hemmm.....

Nora.... minah tu memang nama dia nora.. tapi tak tau nora apa... hehehhe... tu lahh kan.. tak sangka lehh jumpa marsha...
cute plak tu.. tiba tiba tergoda...
aauuummmmmm

romi flizz berkata...

tak sangke klon anith menang ratu tu..wakakakaka..taste i tau..wahahahaha

KeMatZ berkata...

romie... pleaselah... banyak ko punya klon.... ni memang muka siap ok...

resign...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin