Ahad, 3 Mei 2009

Konsert ke lapan AF7.....

.
continue memblogkan diri.... as korang baca aku nyer topic before this... after ajhe event Lamai Keamatan tu... aku ngan Romie pun terus bergegas ke Dewan Sri Putra kat Bukit Jalil untuk menonton Konsert Akademi Fantasia Minggu Kelapan....

apa... kata dah resign dari konsert mingguan.. yap... memang aku kata aku dah resign dari nak attend ke konsert mingguan... ni aku gi pun kerana tiket free... bila si Romie ni ada xtra tiket... then bila aku fikir balik... this week minggu teater.... so y not aku turun padang kan....

walaupun pada mulanya aku teringin nak menonton di rumah... ialahh coz malam tadi pun ada AIM kan.. jadi kalau persembahan AF ni ala ala sampah ko boleh change channel... macam before this aku buat... tukar tukar channel... wakkakaka....

so cerita pasal konsert... hemmm kalau tak silap aku aku jarang nak review pasal konsert AF ni... ialahh nak review apanya.. aku mai pun sekali ajhe tu pun first konsert.... first konsert ajhe aku dah rasa dewan tu bapak hazab panas ok.... hahahha... tu terus malas nak turun konsert mingguan... resign....

so malam tadi... apa yang aku leh katakan.... persembahan DEWA PERANG memang superb... tahniah pada AC Mizal.... berjaya menghiburkan kami.... walaupun kalau ikutkan itu adalah tugasan pelajar kan... but rasanya aku ada mention kan.. for sure AC Mizal akan menyentil... dan ianya ternyata benar...

tapi... bila kehangatan.... PGL tu dah tinggi.... gagal dicontinue dengan baik oleh pelajar... membuatkan ko upset... xpecially pada orang yang pergi melihat PGL ok.... dan bertambah upset.... bila ada sesetengah pihak cuba mengganggu apa yang cuba ditegur oleh pengkritik Adlin...

actually aku tak kisah pun... orang boo ke... say what time pengkritik nak kritik.... even kat OIAM pun PaulMoss ada gak kena boo time dia kritik... but... apa yang aku rasa tak puas hati... yang bising tu bukannya fans pada pelajar Akim mahupun Claudia.. tapi if aku tak silap.... Crew ok...

insan yang memakai baju kemeja berlogo Akademi Fantasia... what tha...... apakes ko nak bising... dengar ajhelah apa pengkritik nak cakap... kalau tak nak dengar... better tak perlu ada pengkritik... one transformasi yang aku dapat lihat.... pada malam itu...

another yang aku rasa nak pertikaikan.... offcoz issue AFMASUK... hahaha.. gelak besar jap... ni transformasi apanye.... sama ajhe macam issue.... AF2... AF3... AF4..... hahah.. so bukan transformasi lahhh kan.... kena plak tu... principal menggunakan kuasa yang dia ada...

pada aku... kalau betul ko ada kuasa.... why ko tak gunakan untuk menyatakan malam tadi tiada penyinkiran... itu lebih better what... aku rasa ramai lagi berpuas hati... dari ko nangis... then ko say.. AFMASUK.... hahahha... drama yang berjaya.... dan satu malaysia sedar point utama ko buat AFMASUK...

paling best... penyinkiran sampai 2 orang pada malam persembahan yang bagi aku tak ada pun menguji vocal pelajar... ops... ni adalah pertandingan melahirkan performer.... bukan singer... aku lupa... lahhh ni kan transformasi this year... hahahaha...

so malam tadi.. another one moment yang membuatkan aku tak tau nak cakap apa... hemmm.... 7 tahun kusangkakan... semakin improve... tapi hemmm... more better OIAM senantiasa meningkat dari one season ke another season walaupun baru 3 tahun..... dan aku rasa as follower af since af1 lagi.. aku memang rasa.. macam.... ntah... susah nak xplain.... wakakka.

so semalam habis event.... sempat gak aku bergambar ngan Muslee Ramlee.. hehehhe coz dia ada kan semalam.. kata malam teater... semalam ramai pelakon teater hadir.. Stephen Rahman pun ada... siapa lagi ramai lah...

apa apa pun malam tadi.... aku terhibur ngan persembahan mantap HAFIZ & ISMA..... sesungguhnya mereka dapat membuatkan aku happy dengan persembahan mereka...... congrates..... aku harap korang akan menyinar nanti after AF... walaupun aku rasa.. harapan korang nak Juara rasa macam.... suam suam kuku..... coz dengan kewujudan AFMASUK.... hahahhha....

but. mana tau.. ada satu keajaiban... orang yang diharap masuk balik tu tak dapat.... walaupun dorang buka kotta tu sampai 2 orang... mana kita tau kan... aku rasa if yang diharap tu tak masuk... harus dia masukkan semua yang dah tersingkir... wakkakaka...

dahlahh malas nak citer panjang... baik aku meronda ronda di pagi ahad ni... gi nengok event yang lagi menarik.... so stayTuned for next story......

TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

arina sativa berkata...

gigih...kata takmo join af lagi

KeMatZ berkata...

faktor turun padang...

tiket free....
malam teater...

finally upset ngan drama principal...

2 kali turun konsert af7... 2 kali balik upset...

resign...

romi flizz berkata...

sebab kematz dtgla ecah terkuar..adoii ko kematz bwk bala lah..muahahahah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin