Sabtu, 2 Mei 2009

Final OIAM3.......

.
hemmm malam tadi.... aku berkesempatan menonton final OIAM3 secara live di Stadium Melawati Shah Alam.... hahahha..... firstly say thanks to Romie.... coz telah mereservekan tiket untuk aku.... so ada 3 tiket... and another 2 tix aku pass kat Zie and kawan dia Zam...

hemmm seawal around 6 kitorang dah sampai... untuk masuk awal kononnya nak dapatkan sit yang view dia agak menarik.. maklumlahh free sit kan.. so siapa cepat dia dapat... bukan ikut number... hahahha....

hemmm around kul 9 persembahan live pun dimulakan.. dengan bermulannya persembahan.... pancaragam tak sure dari sekolah or persatuan mana.. but agak mantop gak lahh....

kemudian persembahan diteruskan dengan... kemasukkan 9 peserta OIAM3 yang sudah tersingkir.... menyanyikan beberapa lagu secara medley....

as kita semua tahu... sebelum persembahan final dimulakan... penyinkiran diumumkan... dan Tomok merupakan peserta yang mendapat undi terendah.... tapi oleh kerana rakyat malaysia telah setuju untuk ketiga tiga finalist perform malam itu.. so ToMoK still berpeluang bersaing untuk memenangi 1 juta hinggit....

so persembahan mereka pun dimulakan... dengan persembahan si Aweera.... dan diikuti oleh Easter... dan Tomok terakhir.... mereka menyampai 2 buah lagu... satu lagu pilihan mereka... dan sebuah lagi merupakan lagu baru mereka.... hehehhe...

Aweera

Easther

Tomok

hemmm bila semua dah selesai.... ada satu persembahan selingan.. persembahan dari band BunkFace.... mereka perform kat another stage... yang menyebab kan... ramai penonton kat stadium tak dapat melihat..... so just dengar.... ajhelahh...

tapi apa yang mengecewakan... giler out persembahan dorang... aku rasa totaly out vocal dorang ni.... tempoh lari ok.... tak tau kenapa... first time aku nengok indieband perform kat event besar macam ni out giler.... better pilih other indieband yang lebih bagus ok.... hemmm ntahlahh.. abaikan ajhe....

kemudian... mereka menyampai pesembahan bertiga... mean Tomok, Aweera and Easter perform bersama... menyampai sebuah lagu... then... kawan kawan merea pun turut serta....

sebelum undian ditutup... Ayu selaku juara season 2 turut menyampaikan sebuah lagu beliau.... and kemudian... bakal jutawan... si Tomok Aweera and Easter turut bersama.. menyanyai bersama...

so bila keputusan diumumkan... seperti kita tahu... Tomok telah diangkat oleh seluruh rakyat Malaysia.... sebagai Juara OIAM season 3... dan kini Indrawan bergelar Jutawan... hehhee... congrates...

sebelum balik... kitorang sempat berposs kat stadium.... hahaha...

aku bersama si Romie, Apu and Joker

Zam and Zie

ehhh siapa gigih ni duk nak menyalam ngan jutawan tu... wakakka.. sajhe ajhe aku tepek gambar ni.. wakakkaka.... sakit telinga aku duk sebelah dia jerit jerit tomok... sebelum ni tak pernah plak dia ni xcited macam ni wakakkaka.....

settle ajhe event tu... kitorang gi melantak kat William.. port biasa... amik ko... kekenyangan masing masing... ada yang tak habis makan pun ada... wakakka... so then balik...

ok lahhh gitulah kekdahnya citer Final OIAM3.... so stayTuned for another storymorry... ok...

*** actually nak tepek banyak gambar... tapi macam malas... nak tepek gambar kegigihan ketua pasukan bola jaring brasil pun tak sempat.... takut panjang berjela aku nyer cerita ni.. larikkk... ***

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

NoraJoey berkata...

hoi hampeh...sempat gak nk selitkan note kecik tuh ek??bajet aku tak nampak ker??huhuhu

psl bunkface tuh mmg syg giler...actually sebab utama performance dowang jd camtu..sebab takde MONITOR..so vocalist tak dpt dgr bnyi band...dgr pun dr speaker..so bunyi lmbt smpi...ala susah nk explain..wlupun aku tak minat dowang tuh n smlm aku agak mencarut gak la dgr perform dowang yg hancus tuh..tp seteleh mr guitarist ku explain kn dgn lbh lanjut br la ku tahu problem sebenar...kesian plak..mesti dowang bengang n nyesal perform..muahahaahaa...dah kantoi ketidak profesional dowang..br lagi kan..nk wat camner...huhuhuhu

*eh dh leh jd satu entry nih*

babyluv_ayang berkata...

tomok jadik juara???? uh...takperlah duk dalam msia ajerlah gamaknyer...hehhe..lepas ni boleh undi akak lak kan kat AF...heheheh.

KeMatZ berkata...

NoraJoey...

perhh panjang ko nyer xplain... tu lahh ada yang kata dorang miming... so sebab tu bunyi macam cilaka... but miming pun bunyi macam haram... wakakka... tapi ntah lahh nasib dorang... dpat perform.... but tak gunakan sebaiknya... kan.. apanakbuat....

KeMatZ berkata...

mommyKyra... hehehhe pilihan rakyat malaysia..... heheheh

lolly berkata...

ya ampun, gigihnya minah doll tu nak menyalam..:)) mak tak sangka hokay

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin