Isnin, 18 Mei 2009

Finally... Aku ke Final Gak...

.
occay as aku mention dalam thread before this... yang aku kata aku dapat calling and terus cargas gerak tu... actually aku dapat calling dari si Joker... and dia mention Apu dapat lagi 2 xtra Vip Tiket occay.. so dorang offer ngan aku and Adam.. coz kebetulan aku ngan Adam tengah lepak makan time tu kan.....

so.. finally aku gi gak layan live konsert ni.. walaupun before this ada yang ajak aku untuk layan secara live.. but aku agak malas... tak tau kenapa.. maybe aku rasa this time nyer AF nampak macam akademiFunfair sangat.. ntah lahh.. upset occay...

lantak lahh kalau ada yang nak band aku ke apa... ni pendapat aku... janji aku gi ni aku tak keluarkan duit untuk membeli tiket event rm 10 mahupun rm50 occay.. aku gi sebab dapat tiket free... and kedudukan agak menarik.. center... hahahah.. vip gitu.. walaupun pada mulanya malas gak nak gi.. but bila fikir tak ada apa plan.. so why not...

so seperti biasalahh ke sana.. sempat lahh aku snap beberapa gambar sebelum masuk... ramaikan.... hemmm tulahh aku rasa peminat AF memang ramai.. tapi AF tak pernah nak improve kan dorang nyer product... still aku nengok sama ajhe... hemmm....

time dalam konsert... aku sempat snap satu gambar ni... sebelum kitorang tak dibenarkan untuk capture gambar.. maklumlahh seperti semua tahu kan.. event berbayar ni.. mana lehh snap gambar kan.. aku pun tak paham kenapa... hemmm no comment... wakakka...

hemm besar kan poster mamat ni.. kagum plak aku ngan dia punya fans... memang benar benar semangat lahh.... dengan banner sebesar alam... kan... tapi aku tak sure.. camera ada focus ke tak... kat banner tu... rasanya macam tak kot... kalau tak nampak sangat tak alert ngan keadaan sekeliling kan....

so seperti kalian tahu semua.... konsert ni telah di menangi oleh hafiz..... pelajar dari Sarawak.. yang sememangnya senantiasa konsisten since konsert pertama lagi... Hafiz sememangnya sudah ada harapan untuk menjadi juara...

tapi pada aku plak... konsert semalam... rasanya antara konsert final paling hambar kot... memang tak menarik langsung... korang percaya tak... aku lehh keluar... menular jejalan jap... time konsert tengah berlangsung... gi beli coke... so memang bosan...

dalam banyak banyak persembahan... aku rasa... persembahan Stacy ajhe kot... yang dapat menghangatkan suasana final malam tu... serius beb... Stacy memang superb... dan dia penyelamat malam tu... dan kalau aku tak silap lahh.. rasanya Stacy satu satunya Juara AF yang perform... ketika Final AF... secara solo... kan.. ada tak.. ke aku terlepas pandang...

lantaklahh kan... settle event.. biasalahh duk snap snap gambar bagai... kan... so antaranya ni yang aku sharing kan...

errkkk... apakah.. tiba tiba aku pegang jersy Brasil ni... wakaka... ntahlahh tapi memang rezeki kitorang kot.. tiba tiba Ibu si Tomok.. berikan kitorang baju tu... so.. y not kan... terima aje lahh.. mean family Tomok ni memang perasan kehadiran kitorang di OIAM3... walaupun aku rasa dorang tahu kitorang mai bukan sokong Tomok.. tapi sokong peserta lain.. hehehhe....

settle ajhe sessi bergambar bersuka ria... kitorag gerak lepak kat Lotus KL..... aku... adam... eton.. arina... hadek... romie and kawan dia... joker and adik dia dan apu... duk lepak mengeTEH... wakakka... lepak sampai nak kul 3.30pagi... boleh.... memang lahh kan... so.. balik terus flat....

so nak gitulahh citernya.. finally aku ke layan gak layan Final AF ni untuk kali ke 3 berturut turut.... dan Juara kali ni gak kali 3 nyer JUARA AF aku puas hati... selepas Zahid and Stacy... hahhaha... dan buat kali ni aku pulang dari konsert ngan hati gembira... bila Hafiz Juara... ya.... puas hati....

oklahhh gitulahh kekdahnya citernye ok... stayTuned.. for next topic and storyMorry... ok.....

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

NoraJoey berkata...

hehehhe..
akhirnye ko pegang jugak jersey brazil tuh kan??
org dh bg amik saje la...ibu mmg perasan kewujudan korang kt oiam tuh..huhu...
apepun af tahun ni mmg tak best..huhu

KeMatZ berkata...

hahahah tu lahh....

taksangka aku...

terima ajhe lahh kan...
buat kenang kenangan....
pernah bersama sama gigih
menonton OIAM

hahahahah

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

AF final kali ni sememangnya seperti en. kematz cakap;

-hambar.
-tak entertaining langsung.
-pemilihan lagu lebih ke arah ape yang pengetua minat; bukannya lagu yang peserta af boleh bawak.
-seperti yang diduga, hadiah AF kali ni seperti kekurangan budget je.

Semoga AF kali ni dijadikan garis panduan untuk AF masa akan datang.

pleaselah AF akan datang tu lambat lagi.


aku rasa masyarakat tanak disumbat dengan sumber hiburan basi.

KeMatZ berkata...

kan... final paling hambar... lagu ntah apa apa tak menarik langsung... ketepikan lagu baru... lagu cover.. please lahh susah ke nak cari lagu malaysia yang bagus....

hemmmm pasal hadiah... memang no comment.... rasanya Claudia and Aishah lagi bertuah.. walaupun kalah janji gigi lawa kan...

hahahahha AkademiFantasia8 ada ke... hemmm ntah lahh tunggu dan lihat ajhe...

muza berkata...

memang kali ni final AF x best..walaupun peserta dia better dr musim lepas..mungkin lagu xsesuai kot..nasib baik hafiz menang..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin