Sabtu, 4 Februari 2012

Mandi Manda di Gunung Belumut Kluang

.
continue memblogkan diri ... selepas ajhe kitorang breakfast kat Kluang RailCoffee kitorang terus cargon ke umah abangNgah aku ... sesampai jer semua dah siap sedia untuk aktiviti mandi manda kat Hutan Lipur Gunung Belumut ...:D

serius ok ... aku dah over then 10 years tak gi sini ... last sekali aku mai tak silap aku zaman aku belajar kat JB kot ... itu pun part one member aku mai pickup aku kat umah then ke sini ... time tu aku still duk kat Pamol lagi ok ... memang lahh lama giler hahahahha :-SS

actually aktiviti mandi manda ni idea kak ipar aku lahh ... dia yang cadangkan untuk kitorang gi mandi manda kat Gunung Lumut ... katanya tempat dia dah cantik dan OK ... so kitorang pun apa lagi ... makanan semua dah siap terus berdezupppp ke Hutan Lipur Gunung Berlumut ... :)

serius .... tempat dia memang tak sama macam last sekali aku mai ... jalan nak ke sini pun dah lapang ... kalau dulu kena redah sawit bagai ... ni sawit pun dah ditebang ... hahahahha dan yang bestnya .... tak ramai orang ... mungkin pada aku ... semua berpendapat ala Gunung Belumut ni agak choiii tempat nyer .... tapi bagi aku its more better ok dari ko gi ke Gunung Lambak hahahhaha :P

dah lahh tak yah nak rebut rebut pilih port ... mai around kul 12 pun still ada port yang agak cantik menarik ... ko boleh berendam dan berenang gitu ... cuma ada gak port yang dalam ... tapi nama pun dah mai lambat memang tak dapat lahh jack ...

macam macam aksi duk posing kat air ... mentang mentang lahh hari tu akan berlangsung AJL ... so feeling feeling pose Alyah gitu ... tapi dah tukang snap agak tak berapa nak ok tu yang jadi ala ala apa jer ... hahahah abaikan ... matilahh kalau tukang amik gambar baca entry aku ni ... mau dia pijak aku jadi katik macam dia :-SS

so biasalahhh selain aktiviti mandi manda ... pose pose bergambar dan makan ... bila dah time kitorang pun cargon pulang ... so apa yang aku lehh katakan ... serius aku memang tak sangka Gunung Belumut dah berubah wajah ... so after this if ada member member yang follow aku balik ke SouthParkz ... aku dah ada port nak bawa dorang jalan jalan ... almaklumlahhh SouthParkz bukan ada apa benda yang menarik pun kan .... statement berani mati sungguh aku buat ni hahahhaha :P

so gitulahhh nak tau apa cerita selepas pulang di Hutang Gunung Berlumut ... stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer :-t
.

2 ulasan:

Ain Kahar berkata...

hoho rinduu gunung lumutt <3 :)

KeMatZ berkata...

hihihi ... gi lah dah berubah dah skrang ... selesa :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin