Ahad, 5 Februari 2012

Siri Jejalan - Pekan Ayer Hitam

.
memandangkan kitorang aku pulang ke Kota Lumpur pada malam hari ... after AJL katanya ... jadi aku berfikir bila lahhh aku nak bawa 2 tetamu ni gi jejalan ke Ayer Hitam ... Giler Tak bawa dorang ... dari Kota Lumpur lagi dorang dah beria nangis nangis nak ke sini ... so after aku drop abangNgah aku kat rumah ... kitorang terus shoot ke Ayer Hitam ... :D

pada awal plan kononnya ... nak gi lahh layan Tropikal Village ... itupun after aku layan gambar dalam FB anak buah aku si Nanee yang ada ke sana ngan geng geng dia ... nampak menarik dan macam dah update ... wahhh sini pun aku rasa dah berzaman aku tak mai ... hahahah last time form5 kot itu pun gi ngan cousin aku yang duk di Singapore :P

so bila sampai ... usha tiket masuk ... amik kau 10 hinggit sorang .... nak bawa kereta 5 hinggit ... jadi kitorang fikir 35 hinggit untuk pusing pusing dalam tu ... macam tak berbaloi ... so cancel ... jadi terus menuju ke pekan Ayer Hitam yang terdapat banyak kedai seramik bagai ni ... :)

jejalan ... ronda ronda ... nengok nengok apa yang patut ... well betul kata kak ngah aku ... before sampai beria nak beli macam macam ... bila sampai amik kau ... tak ada idea nak beli apa ... hahahahha aku lagi lahhh memang no idea ... nak cari tabung pun tak ada yang berkenan ... ada tu nampak menarik tabung Tong Gas ... tapi bapak besar beb ... hahahahha itu kalau letak kat office mau semua orang nak rembat hahahah =))

si pelancong 2 orang ni ... aku tak pasti dorang beli apa ... tapi rasanya ada gak barang dorang grab ... hehehehehe yang si Afni siap kata ... dia nak mai lagi sekali ke sini ... apa dia nak borong pun aku tak tau ... wow ... ini macam kena bawa lori ni ... si Afni kalau dah bershopping memang tak hingat dunia ... :-SS

ni antara aksi mereka tawar menawar nak beli bag ... finally tak beli ... hahahah aku pun tak tau kenapa ... beria cantik cantik ... last last tak jadi ... so bila dah settle pusing kitorang pun cargon ...

aku .. korang tanya aku ... apa aku usha kat situ selain tabung ... haruslahh FM .... hahah tapi sayangnya tak ada plak FM yang tertera nama Ayer Hitam ... dan paling tak bleh blah ada plak FM Cameron Highland kat situ ... apakah ... patutnya dorang kena ada jual atleast FM tertera Ayer Hitam ok ... tempat glamour ... harus orang nak simpan something jadikan kenangan ... :(

so selesai meroyan kat Ayer Hitam pulang ke rumah ... layan AJL then after AJL habis barulahhh kitorang pulang ke Kota Lumpur ... malam tu haruslahhh dinner kat umah abangNgah aku ... dan KakNgah aku ala ala pengganti mak aku bila aku pulang ke SouthParkz bab bab memasak ni ... :P

tuuu dia ... menu dinner kitorang malam tu ... yang penting ada AyamRoast ... amik memang favorite aku ok ... duk makan tak hingat ... itu pun still terpikir malam nak drive pulang ke Kota Lumpur ... kalau tak mau aku melantak sampai telengar kekenyangan hahahahha dan dan jer aku ni :P

so layan AJL sampai habis ... bila habis ajhe AJL so kitorang pun mulakan perjalanan pulang ke Kota Lumpur .... alhamdulillah ... kitorang selamat sampai ... dan everything semuanya ok ...

so begitulahh berakhirnya kisah pulang ke SouthParkZ yang bertujuan nak attend wedding ketua geng jer ... tapi memandangkan ada yang ikut ... so ada lahh jejalan nyer cerita ... hehehehe so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

5 ulasan:

HaZiFah berkata...

uwahhh~~ kirim kerepek patut nyer~~

KeMatZ berkata...

kerepek .... aku dah jarang beli kat ayer hitam ... beli kat kluang jer ... more better than ayer hitam nyer ...

layar_lara berkata...

makcik felda baju pink tuh dah sama katik dgn pasu...;p

KeMatZ berkata...

kan .... hahahah matilahh kalau dia baca statement ko ni ... mau dia sentap tak join lepak lunch hahahah

Esempoi berkata...

best ayer hitam.. banyak tempat menarik..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin