Khamis, 15 Oktober 2009

Ziarah Jandaku + Restoran Simpang Tiga

.
erkk... apa kahh topic aku kali ni... hehehe.. jangan bimbang tak ada apa apa pun... nak tau lebih lanjut... ayokk.. baca apa yang aku nak sembangkan.... selesai ajhe kitorang attend wedding kat dewan bandaran ipoh.... kitorang pun terus menuju ke tempat jandaku...

aku pun kurang pasti sebelah mana.. tapi area area simpang pulai kalau tak silap... whatever... tak penting pun tempat jandaku tu... erkkk.. apakah jandaku actually... hehehe...

ni lahh dia... Jandaku.... kesian... still koma... dah nak masuk 2 tahun dia koma kat negeri Perak ni... tak tau lahh.... kenapa lama benor.... so kebetulan kitorang kat perak.. aku pun sajhe nak jenguk jandaku... rindu bangat plak kat jandaku ni... :x

hemm ntahlahh mana silapnyer.... still tak siap siap... jandaku ni dimodified.. ntahlahh kan.... nengok lahh abah aku pun :-? duk pelik awat lambat sangat.... so apa nak kata.... :-w ajhe lahhh.....

so bila dah puas lepaskan rindu kat jandaku itu... wahhh :P kitorang pun gerak pulang ke rumah abangku... time on the way pulang tu... sempat lahh singgah kat gerai buah buahan...

well seperti biasa ipoh ni memang terkenal dengan buah limau bali nyer.... so parent aku apa lagi... duk beli lahh beberapa biji untuk dibawa pulang ke johor.... ;;)

look... parent aku duk tengah memilih which one yang patut diangkut bawa pulang... sambil diperhatikan oleh abangku... haa.. aku.. aku biasalahh duk kat kereta... jaga si kecik dari sibuk melendot kat atuk dia.. :P

settle beli... apa lagi balik umah lahh... balik lepak lepak... bila malam hari... keluar mencari makanan untuk mengisi perut yang lapar.. :)

pusing punya pusing... finally kitorang decide try pekena kat Restorang Simpang Tiga....

apa kelebihan restoran ni... actually... restoran ni menhidangkan menu or masakan dari seberang... iaitu masakan PADANG.... so... as usual abah aku akan melihat lauk apa yang ingin dirasanya... hehehe... macam aku tak cerewet sangat... janji bukan sayur :P...

aku pun ingat tak ingat lauk apa... yang aku ingat ada ayam goreng... ayam kampung masak kari.... sambal petai... ikan bilis apa ntah.. tapi ikan tu besar sikit lahh dari ikan bilis biasa.. ke bukan ikan bilis namanya... dan sayur apa ntah... sememangnya aku tak amik port :P

atas ni adalahhh air yang aku order... nama air ni Jus Gemilang... erkkk... tapi aku tak tau gemilangnyer kat mana... but rasanya oklahh... not bad.... hehehhe..... :)

bila perut sudah kenyang... kitorang pun apa lagi... balik lahh... lagi pun esoknya nak balik johor dah... and sebelum balik johor tu.. sempat lahh aku singgah kat Loken erkk betul ke namanya tu... kira tempat jual barang barang terpakai... lama lama... gitu... lebih kurang kat pasar ahad kat car park stadium shah alam tu...

heheheh.. tapi tak ada apa pun aku beli... sebab tak yang berkenan... heheheh.... dan aku pun tak ada snap gambar... settle ajhe... layan barang kat loken tu... pickup makcik aku kat Homestay yang dia lepak... then balik umah abang aku...

around kul 10macam tu... kitorang pun gerak pulang ke JOHOR... so gitulahh berakhirnya jalan jalan ke utara... hehehhe... so L-) stayTuned for next storyMorry dari HampehDotComZone.... :P

TakSangkaYer... :-h
.

2 ulasan:

awieworld berkata...

bro. air tu macam fresh oren jer...nama pun gemilang...macam lagu JAcklyn Vic..hahaha

dari selatan ke utara...bila ko plak ko nak ke jinjang pelamin nie?..jauh bebenor cari jodoh...

KeMatZ berkata...

tu lahh... dalam gambar macam menarik.. tapi bila siap.. biasa ja...
but rasa dia tak nak cakap mcam mana... wakakka..

tu lahh tengah mencari dan terus mencari.... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin