Selasa, 6 Oktober 2009

From Perak To Penang.....

.
kembali memblogkan diri... cerita di pagi raya ke5.... :) dan dan beria pagi raya bagai... so dalam planning mau terus ke utara Sungai Petani... kali ni misi parent aku plak mau berjumpa sama pakcik ku yang berada di sana....

sebelum gerak dari ipoh.... kita menyingah dulu kat area food court area dekat mahkamah... ala yang belakang dewan SUK perak tu.... hemmm....

hemmm lihatlahh... menu breakfast.... roti dengan telur mata diatasnya.. wOw... meleleh... melihat....=P~

nengoklahh si kyra ni... pun bukan main focus lagi menikmati roti telur ni.....;;)

so settle jer breakfast... pengembaraan pun bermula... aikkk.. ingat ni citer Upin Ipin ke...:-?

hemmm... so... menujulahh kami ke Sungai Petani... sampai jer ke destinasi... alamak... #-o pakcikku tu tiada dirumah... dah kembali bertugas di seberang perai.... apa lehh buat....

selesai lepak... hilangkan dahaga.. kitorang pun turun semula ke seberang perai... lagipun on the way nak ke penang kan... so sempat lahhh jumpa kat tempat pakcikku bertugas...

duk lepak kat situ sembang sembang.... maklumlahh lahh parent aku pun dah lama tak jumpa pakcik aku... so... settle semua.. kitorang pun meneruskan perjalanan ke Penang.... :)

sampai sajhe di penang.... terus cari hotel nak check in.... pusing pusing cari hotel.. finally abang aku decide ajak lepak kat hotel yang dia ngan bini dia selalu lepak.... kalau turun Penang....

ya... hotel Waterfall... erkk... mana airterjun dia... hehehhe... replika airterjun ada didalam... heheheh....:P

so lepak jap... hilangkan penat... kemudian... bersiap nak gi mengeTEH di padang kota..... hehehehhe.... seperti biasalahh sampai sana apa lagi menu yang nak dirasa... PASEMBOR.....

selain... Pasembor.... Kerang bakar pun... ada gak kitorang order... selain abah aku mau pekena mee udang.... heheheh ;))

dan rasanya amatlahhh lazat.... kalau tak... tak ada nyer licin sebegini.... :P

bila perut pun dah kenyang.... kembali semula ke Hotel... untuk rehat sebentar... sebelum aktiviti malam.... hehehhe.. nak tau apa citer nanti akan dismbung selepas ni... hehehehe... so stayTuned... hehehehhe..

TakSangkaYer... :P
.

4 ulasan:

MrYusSmile berkata...

GULP!!!!!
HEhehehe.....

KeMatZ berkata...

hehehe...

:P

Adam Arjuna berkata...

choi...
gi utara tak gitau aku..

SENTAP!!

KeMatZ berkata...

bukan aku ada inform ko ke time YokSahur.... tu... lagi pun memang tak dapat roger ko sebab celcom kan prob time tu... heheheh :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin